Auto meenemen naar Curaçao

verkeer Curacao.

Wat neem je wel en wat neem je niet mee als je naar Curaçao gaat emigreren. Sommige mensen kiezen ervoor om alles achter te laten, andere willen alles meenemen. Die keuze moet iedereen voor zichzelf maken. Maar ik wil je wel helpen om die keuze makkelijker te maken.

Je auto wel of niet meenemen als je naar Curaçao emigreert.  

Het eerste waar je naar gaat kijken is, of je auto veel voorkomt op Curaçao. Vergeet niet dat het een klein eiland is. Alles moet geïmporteerd worden. Als je een auto hebt die daar veel rond rijdt, dan is de kans groot dat de onderdelen aanwezig zijn op het eiland. Je weet wel, als iets kapot is en vervangen moet worden. Als je een auto hebt die daar bijna niet voorkomt, dan kan het zomaar zijn dat je weken moet wachten tot je auto weer gemaakt is. En dat wil je niet.

Er rijden vooral Japanse en Amerikaanse auto’s rond in Curaçao. Europese auto’s veel minder. Check dat dus even van te voren.

De kosten om je auto naar Curaçao te verschepen.

Dit is het 2e puntje waar je naar moet kijken. Is je auto het waard om daar heen te verschepen? Reken zo’n 1500 tot 2000 euro aan kosten om je auto van Nederland naar Curacao te verschepen.

Heb je een oude auto die toch al aardig wat mankementjes heeft, zou ik zeggen laat hem lekker achter.

Als je een fijn auto’tje hebt, waarvan je verwacht dat die nog de nodige jaartjes meegaat kan het best de moeite – en vooral de kosten – waard zijn om mee te nemen. Tweedehands auto’s zijn in Curacao duurder dan in Nederland. Daarnaast kom je aan in een vreemd land, waar je dan al snel een auto moet kopen. Je weet dan nog niet welke handelaren wel en welke niet te vertrouwen zijn.

Dus check wat je auto waard is. Wat krijg je er hier nog voor. Wat kost het om daar een nieuwe te kopen. Neem ook de prijs van het verschepen in je berekening mee.

Als je je auto al langer dan een jaar op je naam hebt staan dan mag je deze vrij invoeren.

verkeer Curacao.

Of wij onze auto meenemen?

Nope. We wilden dat in eerste instantie wel doen. Maar toen wisten we nog niet wat dat moest kosten. Wij hebben besloten dat het onze auto niet waard is om mee te nemen, dus verkopen hem voordat we gaan emigreren. Daarnaast zou ik in Curaçao ook veel liever in een automaat rijden met al die ‘bergen’ haha.

Nogmaals de keuze moet je zelf maken, maar ik hoop dat ik het je zo iets makkelijker heb gemaakt.

8 reacties

 1. Willem zegt:

  Even een reactie op kosten auto meenemen, die prijs is nu, december 2023, voor een opel Astra K, met afhandeling op Curacao plusminus 4000 euro. Prijzen worden o.a. berekend naar grote etc. van de auto.

 2. Erik zegt:

  Weten jullie hoe het zit als je nog niet geëmigreerd bent? Ik ga werken en dus ook wonen op Curacao maar ben nog niet een officieel ingezetene.

  Moet je dan wel of niet import belasting oid betalen?

 3. Din zegt:

  Enig idee of het ook mogelijk is om een auto die je in NL ruim een jaar geschorst hebt ook mee te nemen naar Curacao zonder invoer rechten te betalen?

 4. gk wolf zegt:

  goede morgen ik wil een scooter mee nemen naar curacao voor 4 maanden van af 2 dec tot 31 maart wie kan mij helpen hoe het gaat zou als verz en reis

 5. zegt:

  Dat is inderdaad een belangrijke keuze die je eerst moet maken.
  Net als jij had ik de auto gewoon lekker verkocht en daar een nieuwe gekocht.

 6. Eigenlijk vind ik de kosten nog wel mee vallen. Als je nog een nieuwe auto hebt, die goed loopt, is het zeker de moeite waard. Maar een wat ouder barrel (zoals mijn matizje uit 2004) zou dus zeker niet de moeite waard zijn, hahaha! Jullie gingen eerst even een auto huren toch? Daarna kopen of is Curaçao ook zonder auto te doen? Ik hoor namelijk wel vaak van mensen dat ze een auto gehuurd hebben.

  1. Diana zegt:

   ja als je een goeie auto hebt is het zeker de moeite waard om m mee te nemen (mits die daar veel voorkomt) vooral omdat 2e hands auto’s daar wat duurder zijn.

   op Curacao heb je wel echt een auto nodig. openbaarvervoer is niet al te best geregeld en taxi’s hartstikke duur. en fietsen is ook niet echt een optie. daarnaast is het daar ook niet zo verstandig om savonds en snachts nog gewoon zo over straat te gaan.

 7. Handig! Hier had ik zelf nog niet over nagedacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *