Grote knip

stranden Curacao grote knip

Het meest gefotografeerde strand van Curacao. Niet zo gek ook, want dit strand is echt prachtig. Je geloofd je ogen bijna niet, als je daar bent, zo blauw is het water. Bijna nep, alsof er een laagje photoshop overheen ligt. Ook als je in het water ligt, is het net alsof je in een zwembad ligt.

Het strand ligt aan de westkant van het eiland. Ongeveer 40 minuutjes rijden vanaf Willemstad. Je kan je auto gratis parkeren bij het strand.

De grote knip is gratis toegankelijk. Het strand zelf heeft weinig faciliteiten. Er is een snackbar aanwezig waar je een drankje en een simpele maaltijd kunt halen. Er is ook een wc aanwezig. Dit kost een gulden.

Er zijn strandbedjes te huur voor zo’n 5 á 6 gulden en een parasol voor 7.50.

Qua bezoekers is het een mix van lokale bevolking en vakantiegangers. In het weekend kan het best druk worden hier. Vooral op zondag is het strand erg populair bij de lokale bevolking. Je moet er van houden, maar ik vind de zondagen op de Grote Knip geweldig. Al die geuren van barbecues. De harde muziek. De drukte en gezelligheid. Het echte Curacao.

Wat ook leuk is op dit strand, is dat je van de rotsen zo het water in kan springen. Pas wel op, want ik heb mijn voeten open gehaald aan de rotsen onder water. Maar de rest had daar geen last van dus het zal wel aan mij gelegen hebben haha.

Langs de rotswanden schijn je ook mooi te kunnen snorkelen. Zelf niet gedaan, dus ik kan niet mijn eigen ervaring vertellen. Ook ligt er wat verder in het water een rif waar je kunt snorkelen, maar dat is wel echt een stukje zwemmen.

En dan nu natuurlijk de foto’s van de grote knip:

stranden Curacao grote knip

grote knip curacao - mooiste stranden

grote knip stranden curacao

De grote knip Curacao

Grote knip Curacao

grote knip curacao - mooie stranden curacao

grote knip strand Curacao

^^ Dat ben ik, die daar springt!

En zoals gewoonlijk, een filmpje van de grote knip:

Overzicht van alle stranden van Curacao.

11 reacties

 1. paul zegt:

  Hai Diana,

  Leuke blog, lekker om te lezen. Zijn net een weekje terug van Curaçao en beetje heimwee hebben we wel, alhoewel we hier in september in Nederland ook alle records verbreken qua temperatuur. Grote knip is zeker het mooiste strand wat ik wel heb kunnen ontdekken op Curaçao en geloof me we zijn ze allemaal afgereden haha. Op grote knip verhuren ze wel strandbedjes, Geloof dat het 5 of 6 gulden per bedje was en 7,50 gulden voor een parasol bij je bedje. Snackbar was iedere dag geopend en heerlijk eten hadden ze, Zeker een keer de gegrilde kip nemen zo lekker alleen daarvoor zijn wij er nog twee keer voor terug gegaan haha. Wel moet je in de gaten houden als toerist dat het in het weekend heel en dan ook echt heel druk was met locals. Om eerlijk te zijn moesten we er aan wennen en was het best overweldigend allemaal in het begin. Harde muziek uit grote boxen, aggregaat zelf meegenomen voor de stroom. Bbq’s waar een heel weeshuis op kan bbqen, veel eten maar ook erg veel drank. Maar alles went haha, we hebben genoten en gaan zeker weer terug want als we weer naar onze foto’s kijken hebben we al heimwee………………..

  1. Diana zegt:

   Hoi Paul.

   danki danki 🙂

   Grote knip is ook mijn favoriet. Ik vind juist de zondagen geweldig. Maar het moet idd wel je ding zijn die drukte en harde muziek.

   Ik heb het artikel even aangepast, want er zijn idd vort strandbedjes te huur. dankjewel.

 2. […] hadden ons dagje verdeeld. In de ochtend hadden we de grote knip bezocht, en in de middag de kleine knip. Allebei zijn het echt […]

 3. zegt:

  Super mooie en gave foto’s! Ik krijg hier vakantiekriebels van!

 4. I wish I could be there right now! looks so pretty!
  btw I am a fashion blogger as well!

  Rafaella Nicoletti

 5. zegt:

  Wauw supermooi.. Ook zeker een strand waar ik nog eens heen moet!

 6. Ahhhh witte stranden en helder blauw water, I love it!!

 7. Leuk die parasollen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *