Waarom ik geen beautyblogger ben

nagellak stash van een niet-beautyblogger

Oke, ik heb een categorie beauty op mijn blog staan. Maar kijk maar eens hoeveel artikelen erin staan. Niet zo veel. Want ik ben geen beautyblogger. Sterker nog, ik draag bijna nooit make up. Soms wel hoor. Bij een avondje uit ofzo. Maar door de weeks blijf ik liever een kwartier langer in m’n bed liggen, dan dat ik voor de spiegel sta.

Daarnaast snap ik ook veel dingen niet in dat beautyblog wereldje.

Neem nou bijvoorbeeld, nagellak stash. Serieus, ik moest de eerste keer opzoeken wat dat nu was. Thanks to google. Hoezo noemen jullie dat zo. Is nagellak verzameling niet hip genoeg? Hebben Mascha of Cynthia dat ooit zo genoemd, en moet dat nu door iedereen zo genoemd worden? Is dit tegenwoordig gewoon de normale benaming van je nagellak verzameling, en loop ik een decennium achter? Wat is het? Leg het me uit.

nagellak stash van een niet-beautyblogger

^^ mijn ‘nagellak stash’ 

En wat ik al helemaal niet begrijp, zijn die swatches. Waarom zou je een oogpotloodje op je hand of onderarm testen? Wat is daar het nut van? Als dat zo had gemoeten, dan had het toch wel handpotloodje geheten? Of onderarmpotloodje? Smeer die make-up gewoon waar het hoort. Echt, het boeit me niet hoe een oogpotlood op je handen eruit ziet. Ik wil weten hoe het er op je oog uitziet. Of zeg ik nu iets heel raars..

Ook zou ik binnen een week klaar zijn met al mijn producten te reviewen. Want ik heb gewoon een rode lippenstift – die ik overigens al een half jaar kwijt ben helaas – en een roze. in plaats van een ‘girl about town, russian red, brave red, viva glam enz. Uitleg voor de mede niet-beauty-bloggers; dat zijn de benamingen van allemaal rode lippenstiften van MAC. In mijn ogen is rood gewoon rood. Waarom zou ik 10 verschillende rode lippenstiften nodig hebben, die er op je lippen toch bijna het zelfde uitzien..

En dan dat contouren, wat nu helemaal hip is. ik vind 1 laagje foundation al vies op mijn gezicht voelen, laat staan 20 lagen van ‘wat ze er ook opsmeren’. Dus nee, daar ga ik ook maar niet aan beginnen. Hoe ik dan toch een egale huid heb op foto’s? photoshop is my hero!

En toch denk ik dat ik mijn eerst volgende make-up aankoop ga reviewen. Gewoon om het eens te proberen. Om eens in de schoenen van een beautyblogger te staan. Dit kan trouwens best nog een paar maanden duren, want ik koop niet zo vaak make-up.

*Lieve beautybloggers, neem dit alstublieft met een heel groot korreltje zout.

35 reacties

 1. […] beautybloggers, ondanks dat ik jullie niet altijd snap, heb ik ook veel van jullie […]

 2. zegt:

  Hahaha lekker tegendraads. Ik hoop dat enkele beautybloggers hun lange teennagels hebben geknipt…

 3. zegt:

  Haha, echt grappig geschreven! Ik ben het toch wel een beetje met je eens, want ik zie ook liever make-up op de plekken waar het hoort in plaats van op je arm ofzo, haha!

  Liefs,
  Eva

 4. zegt:

  Leuk artikel! Ik ben een beautyblogger, maar in de ruimste zin van het woord. Ik moest ook enorm wennen aan al die termen, ging ze soms maar googelen, ik had geen flauw idee wat alles betekende. I admit, ik gebruik ook deze termen , omdat ik het Nederlandse woord niet meer weet. Wij ver-Amerikaniseren enorm in onze taal.
  Ik gebruik nauwelijks make-up, alleen bij een uitje. Dat zeg ik ook in mijn blog.
  Ik ben absoluut gefascineerd in metamorfoses en huidverzorging. Werkt iets wel of niet. Als kind wilde ik grimeur worden bij de schouwburg.. Dat heet nu visagiste.
  Mevrouw Kardashion kan mij gestolen worden, maar natuurlijk wil ik eens zien of ik dat contouren ook bij mijzelf kan toepassen. En wat voor effect het heeft. Dan haal ik de boel er weer af. Liever een fris hoofd.
  Voor een fotoshoot zal het perfect werken, (ik kan niet zo goed fotoshoppen) en op straat loop je volgens mij in het daglicht voor gek…
  Nee hoor, je trapt niet op mijn teentjes, vind het juist hartstikke leuk dat je dit aankaart.

 5. zegt:

  Ik snap best dat deze dingen jou vreemd lijken! 🙂 Maar voor mij is het ene rood echt niet het andere. Met het blote oog lijken verschillen misschien miniem, maar een andere ondertoon kan een heel verschil maken. Grappig om lezen 🙂

 6. […] had laatst een artikel geschreven over wat ik aan het beautyblog wereldje niet begreep, daarop kreeg ik een reactie van floortje met het perfecte idee om het eens over Lush te […]

 7. zegt:

  Haha, heerlijk artikeltje dit! Ik vind make up enzo wel leuk, maar niet om dagelijks over te bloggen haha 😉

  xx

 8. zegt:

  Wat een orgineel en leuk artikel! Ik begrijp ook niet waarom zoveel mensen hun hele gezicht volsmeren, niets voor mij!

 9. zegt:

  Het is natuurlijk voor iedereen persoonlijke interesses. Ik hou van make-up dus schrijf ik daar over. Ieder z’n ding! <3

  1. Diana zegt:

   dat klopt zeker! iedereen heeft andere interesses. artikel is ook niet al te serieus bedoeld 🙂 <3

 10. zegt:

  Haha ik moest serieus echt lachen hierom, het is gewoon zo herkenbaar!
  Ik snap ook veel dingen niet hoor dus je bent zeker niet de enige!
  Heel erg leuk geschreven!

  -x-

 11. haha wat een masterlijke foto, die nagellakstash van je 😀 compleet met belichting en al, lol!

 12. Wat een zalige blog! Ik had ‘m zelf geschreven kunnen hebben. Ik ben dus ook geen beautyblogdame, nee, ik ben meer van de blogs met persoonlijke inhoud en voor mij is rood ook rood en roze, roze haha… Ik heb me veel plezier zitten lezen, ga zo door!

 13. zegt:

  haha wat leuk geschreven!

 14. zegt:

  Wat een leuk artikel, heel erg leuk geschreven haha!

 15. zegt:

  Wat een heerlijk artikel! Je hebt helemaal gelijk, blijf gewoon lekker jouw ding doen en wat jij leuk vind. Niet iedereen hoeft de tweede Vera Camilla te zijn. Je Dior lakje is wel erg mooi 🙂

 16. zegt:

  Haha wat een heerlijke blog! Ben het helemaal met je eens, ik vind beautyblogs dan wel weer heel leuk om te lezen, maar ik doe er nooit wat mee. Veel te lui om elke dag zo lang voor de spiegel te staan 😛

 17. zegt:

  Ik blog er zelf ook niet veel over want ik ben vrij snel klaar met reviewen. Haha. Geef mij maar een ander onderwerp. Moestuin, bouwen of gewoon mijn alledaagse bedenkingen.

 18. Haha, leuk om te lezen. Ik schrijf wel regelmatig artikelen over beauty, maar ik ben er echt niet elke dag mee bezig, meestal alleen bij wat specialere gelegenheden ; )

 19. zegt:

  Haha, leuk artikel!

 20. Haha, superleuk artikel!

 21. zegt:

  Haha ik ben ook geen beautyblogger! ook vaak koos-makeup-loos 🙂 ik heb nog niet eens een categorie beauty,..

 22. Goed geschreven stuk eerlijk gezegd, maar goed het is natuurlijk ook moeilijk te begrijpen waarom iemand 10 rode lippenstiften zou reviewen? Maar ik doe hetzelfde met scheercrèmes, aftershaves, etc en die zijn echt niet allemaal hetzelfde.

  Stuk voor stuk zijn het andere producten, ja een scheercrème maakt scheerschuim en veel scheercrèmes presenteren hetzelfde, maar de geur verschilt altijd en de prijs wil ook nog wel eens verschillen. Daarnaast is het ook iets wat ik gewoon doe omdat ik het leuk vind, en ik help er andere mee.

  Dus ik denk dat beauty bloggers ook andere willen helpen, alleen deze blog categorie is zo verzadigd dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ik vermoed dat het van sommige beauty bloggers echt een hobby is, maar er zijn er natuurlijk ook genoeg die het doen voor de freebies of er geld mee willen verdienen.

  1. Diana zegt:

   dankjewel, en dit was natuurlijk met een dikke knipoog bedoeld. want ik snap ook wel dat veel mensen dat juist wel allemaal interessant vinden en leuk vinden om te doen, dat beautybloggen. maar dit is mijn kijk erop, als totale beauty noob. net zoals met jou blog, daar zal ook vast en zeker een doelgroep voor zijn, die er heel erg blij mee is dat jij dat doet.

 23. zegt:

  gelukkig ben ik niet de enige die nog wat te leren had op beauty gebied. Leuk geschreven stuk! En herkenbaar voor een mede beauty nitwit

 24. zegt:

  en dan heb je het nog niet eens over Lush gehad hahaha, misschien een vervolgartikel?

  1. Diana zegt:

   oooh jaaa, daar komt een vervolg artikel aan, dankjewel voor het idee haha.

 25. zegt:

  Grappig om te lezen! Ik draag ook bijna geen make-up, alleen een beetje mascara meestal. Ik vind het wel altijd super mooi, contouren en mooie foundation enzo. Maarja ik ben daar zo slecht in. Als ik blush o.i.d. op doe heb ik meteen het idee dat ik eruit zie als een clown. Of als ik m’n wenkbrauwen in kleur lijkt het net of ik weerwolfwenkbrauwen heb xD

  1. Diana zegt:

   hahaha ik voel me altijd zo megaaaa opgemaakt met alleen wat mascara en een lippenstift. en ik heb sinds kerst ook vort een BBcream en blush, als ikdat op heb dan voel ik me echt alsof ik een dikke laag make up op heb. terwijl dat eigenlijk best wel meevalt.

 26. zegt:

  Hoi hoi!

  Ik ben wel een beautyblogger maar vond het super leuk om dit zo te lezen!! Echt super leuk geschreven, snap je punten ook wel heel goed hoor 😉

  Liefs Cindy x

  1. Diana zegt:

   fijn om te horen dat jij als beautyblogger het leuk vind om te lezen!

 27. zegt:

  Haha zó herkenbaar! Inderdaad, die lagen foundation? Hoezo!? Leuk geschreven!
  X Maaike

 28. zegt:

  Haha heel leuk geschreven! Ik zou ook echt een slechte beautyblogger zijn, ik haat het om nagellak op te smeren en kan geen enkel puistje goed wegwerken.

 29. Ellen zegt:

  Hahaha, dit is nou echt een Diana post. Lekker nuchter :p
  Stash klinkt toch veel gaver dan verzameling! 😉

  Ik kijk nu al uit naar de keer dat jij een review gaat schrijven over de make-up die je hebt gekocht.. 😛

  1. Diana zegt:

   haha dat duurt denk ik nog wel even totdat ik makeup ga kopen. laatst met jou een “hele hoop” gekocht. 😛

   en leuk dat je het echt een mij-post vind 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *