Motivation friday

motivatie gezonde levensstijl - fitspo

In plaats van ‘inspiration Friday’ heb ik vandaag ‘motivation Friday’ voor jullie. Want ja, ook dat is soms nodig.

Soms heb je even helemaal geen zin in dat gezonde gedoe. Je hebt geen zin om te koken en al helemaal niet om naar de sportschool te gaan.

Dan kun je 2 dingen doen.

Toegeven of motivatie zoeken.

Oke, een keer overslaan is niet erg, maar vaak leidt die ene keer tot meerdere keren. En dan heb je pas echt motivatie nodig om weer door te gaan. Gelukkig is er heel veel motivatie te vinden op het wereld wijde web.

Denk onder andere aan al die fitblr accounts. Aan wat? Een account op tumblr, maar dan alleen met health gerelateerde plaatjes.

Dat zelfde soort plaatjes kun je ook veel vinden op pinterest, ‘we heart it’ en elk ander soort plaatjessite. Zoek dan op health, fitspo, healthylifestyle enz.

Maar de meeste motivatie vind ik toch wel op instagram.

Ook hier kun je weer veel van die zelfde motiverende plaatjes vinden. Maar hoe mooi ze ook zijn, ik haal toch meer motivatie uit leuke accounts. Waar leuke mensen achter zitten. Die eigen foto’s plaatsen. Die antwoorden op je vragen. Die je bedanken als je een complimentje geeft. Die echt zijn, en dus ook de mindere kanten posten. Want het ís niet altijd makkelijk.

Ik zal een aantal instagrammers delen die absoluut tot mijn favorieten behoren.

Janne deelt op omwlovingmybody op een erg leuke manier haar weg om van haar eigen lichaam te gaan houden. Heel erg motiverend en ook zo lekker persoonlijk en herkenbaar.

 

Marit deelt op fitmetmarit allerlei heerlijke recepten en motiverende fitnessplaatjes. Haar doel is juist aankomen in plaats van afvallen, en dat doet ze door kei hard te trainen.

Lienke motiveerd iedereen op een ontzettend leuke en vrolijke manier op deargoodmorning. Ze post leuke selfies van haar vroege (!) ochtend gym sessies. Lekkere maaltijden. En geweldige filmpjes.

 

Zeker de moeite waard om te gaan volgen! Ik zelf volg er nog veel meer. Allemaal stuk voor stuk erg motiverende meiden.

Ow, en nu vergeet ik mezelf. Ik moet natuurlijk wel een beetje aan zelfpromotie doen toch. Al maak ik geen sportschool selfies. Want dan voel ik me zo awkward haha. Ik post wel vaak heerlijke – al zeg ik het zelf – gezonde gerechten op mijn instagram.

Voorbeeldje:

motivatie gezonde levensstijl - fitspo

Waar halen jullie de meeste motivatie vandaan?

Fijn weekend!

11 reacties

 1. zegt:

  Als eerst wat een leuke blog heb je.. heel fris en kleurrijk.. ik hou ervan!
  Daarnaast, ben ik echt een slapende sporter gedurende wintermaanden (zit dan echt in mn winterslaap periode).
  April ga ik weer actiever aan de slag, want ook ik wil natuurlijk ready zijn voor zomer haha, dus een beetje motivatie kan geen kwaad :). xx

  http|://www.esmeraldaattema.com

  1. Diana zegt:

   wat lief! dankjewel.
   ja, ik heb deze winter ook een beetje de winterslaap gehouden betreft sporten en gezond eten. maar ik wil er nu weer vol tegen aan.

 2. zegt:

  ziet er goed uit he! ik volg yogagirl of iets. Maar dan droom ik voornamelijk weg bij de prachtige locaties waarop ze de foto maakt!

  1. Diana zegt:

   haha ik ook! ik volg ook van die yoga meiden uit australie ofzo. eigenlijk vooral om die achtergronden ja.

 3. zegt:

  Leuk artikel! Ik ben sinds kort twee keer per week intensief aan het sporten. Mijn vriend is personal trainer en heeft een studio dus dat scheelt wel. Ik probeer ook bewuster te eten wat niet echt lukt met al die lekkere dingen..

 4. Nou, van jouw IG foto’s word ik een beetje jaloers…pitaya, papaya en ananas zijn zo lekker! Alleen een beetje duur hier.

  Wat heb je in je papaya gedaan? Ik heb er toevallig gister weer een gekocht 🙂 Hij ligt nu nog een beetje te rijpen.

  1. zegt:

   haha sorry wilde je niet jaloers maken. jammer dat t zo duur is he. hield ik maar gewoon van appels of mandarijnen ofzo., die zijn lekker goedkoop haha. ik ga denk ik morgen weer eens naar de markt, hopelijk hebben ze weer veel lekkere tropische vruchten.

   in de papaya zit kwark met honing en granola. heerlijke combinatie.

   1. Gelukkig bestaat er ook diepvries ananas! Dat maakt het al een beetje goed 😉

    Ik ga het proberen met de papaya! Thanks!

 5. Wat maak jij toch mooie foto’s 😀

 6. zegt:

  Oeh leuk! Ik haal ook vooral inspiratie van Instagram. En als ik er eens doorheen zit zoek ik inderdaad op tumblr naar “fitblr” haha, helpt echt 🙂

 7. zegt:

  Leuke blog! De gerechten die soms bij jou op instagram voorbij komen zien er altijd heer-lijk uit. Ik haal zelf veel inspiratie door instagram (o.a. fitgirlcode en girlslove2run) en door op pinterest te zoeken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *