Reis bench – Vliegen met je hond

Als wij naar CuraƧao gaanĀ emigreren gaat Akira ā€“ onze hond ā€“ natuurlijk ook mee. Voor Akira wordt het de eerste keer vliegen en eigenlijk vind ik het wel heel erg spannend. Ik hoop maar dat ze niet teveel stress heeft dan. En wij gaan haar natuurlijk ook voorbereiden op de vlucht.

Het begint allemaal met de juiste reis bench of reistas voor je hond.

Hond meenemen als handbagage in het vliegtuig.

Dit is alleen mogelijk als je met KLM vliegt. En je een ieniemienie hondje hebt. De hond en reistas samen mogen maar 8 kilo wegen. De reistas mag maximaal 46 cm lang, 28 cm breed en 24 cm hoog zijn. Als je een reis bench gebruikt mag die maar 20 cm hoog zijn.

* Naar andere landen heb je weer andere vliegmaatschappijen en dus weer andere regels. Vanuit Nederland naar CuraƧao kan dit alleen met KLM.

Hond meenemen als ruimbagage in het vliegtuig.

De meeste honden zijn te groot om als handbagage mee te nemen en die zullen dus als ruimbagage mee moeten. Ze komen dan in een speciaal deel van het ruim wat geventileerd is en waar ze de temperatuur kunnen regelen.

Let op: je hond en kennel samen mogen maximaal 75 kilo wegen. Is dat zwaarder dan 75 kilo dan zal je hond als vracht vervoerd moeten worden.

Op elke vlucht zijn er maar een aantal plaatsen beschikbaar voor huisdieren dus reserveer dit op tijd.

Als je je hond meeneemt als ruimbagage moet je hond in een speciale reis bench. En die bench moet aan speciale voorwaarden voldoen. Als je ervoor zorgt dat je een bench aanschaft met het IATA keurmerk, dan ben je er zeker van dat deze is goedgekeurd voor het vliegtuig.

Hoe groot moet de reis bench voor in het vliegtuig zijn?

grootte reis bench voor in het vliegtuig

De lengte: De totale lengte van de hond van hoofd tot staart + de lengte van de voorpoten.

De hoogte: de totale hoogte van de hond als deze zijn hoofd rechtop houdt.

De breedte: 2 keer de breedte van de hond.

Dus meet je hond op en kies dan het juiste formaat bench. Het is belangrijk dat de reis bench niet te klein is. De hond moet comfortabel kunnen liggen en zichzelf kunnen keren. Als je bench toch te klein is dan kan het zijn dat je daar niet eens mee mag vliegen. Dus zorg dat die groot genoeg is!

Er zitten vaak wel eisen aan de maximale grootte van een bench die mee kan in het vliegtuig. Als deze groter is dan toegestaan, dan zal je hond als vracht vervoerd moeten worden.

* check altijd van te voren de voorwaarden van de vliegmaatschappij waarmee je vliegt.

reis-bench-hond-vliegtuig

Om het jou makkelijk te maken heb ik al even verschillende benches geselecteerd voor jou uit verschillende dieren winkels. Je hoeft nu alleen nog maar je hond op te meten en dan de juiste maat uit te zoeken.

 

Reis benchĀ 1

Reis benchĀ 2

Hond meenemen als vracht.

Als je hond en bench samen zwaarder dan 75 kilo zijn of als de bench groter is dan bepaalde afmetingen – check bij je vliegmaatschappij – moet je hond mee als vracht.

Ook als je hond op een andere vlucht zit dan jij moet je hond mee als vracht. En er zijn ook een aantal landen die je huisdier alleen maar toestaan als deze als vracht komt.


 

Hier vind je nog veel tips voor het vliegen met je hond, o.a. hoe je je hond voorbereid op een vlucht.

Lees hier de invoereisen om je hond mee naar CuraƧao te nemen.

 

4 reacties

 1. Wij hebben een cane corso en wonen deels in Portugal. Wij vliegen regelmatig naar Nederland. Onze pup is 8 maanden oud nu. Het is een reu. Nu willen we een bench kopen en op internet komen we er niet goed uit.
  Welke bench adviseert u?
  U mag ons ook bellen. 06-30380993.

 2. zegt:

  Ach gos, die arme Akira. Ik heb een keer een paard naar de VS gebracht, maar daar mag je als begeleider bijblijven in het ruim. Is trouwens echt heel koud in het ruim, dus leg zeker een extra dekentje voor haar erbij!

 3. zegt:

  Dit lijkt me toch niet echt een prettig gevoel als je hond niet bij je is. Wel super lieve foto’s.

 4. […] * Kijk hier waar een bench aan moet voldoen om mee te mogen nemen in het vliegtuig. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *