Hond meenemen naar Curaçao

Ga je samen met je hond verhuizen naar Curaçao, of gewoon op vakantie met je hond naar Curaçao, dan zijn daar een paar regeltjes aan verbonden.

Je hond meenemen naar Curaçao – De invoereisen.

 • het is verplicht dat je hond gechipt is.
 • je hond heeft een EU dierenpaspoort nodig.
 • Een rabiës inenting is verplicht. Die moet minimaal 3 weken voor vertrek gegeven worden en maximaal een jaar voor vertrek.
 • Je moet een gezondheidsverklaring halen bij je dierenarts. Dit mag maximaal 2 weken van te voren.
 • Je hond moet maximaal 2 weken van te voren behandeld worden tegen wormen
 • En tussen 24 en 48 uur van te voren tegen teken en vlooien.
 • Laat dit alles door je dierenarts in je dierenpaspoort zetten met datum en tijd.

Let op:

Puppy’s mogen pas vanaf de 15 weken vliegen naar Curaçao. dit heeft te maken met de rabiës prik.         Deze mag pas met de 12 weken gegeven worden. En dan moet je nog 3 weken wachten voordat je mag vliegen.

Pitbulls mogen niet ingevoerd worden.

Honden vanuit midden en zuid Amerika mogen ook niet ingevoerd worden.

Naast al deze zaken moet je ook zorgen dat de reis bench aan alle eisen voldoet. Lees hier waar de reis bench aan moet voldoen om mee te mogen in het vliegtuig. Zorg echt dat alles in orde is anders mag je hond niet mee naar Curaçao.

Kijk ook even op de website van Tui over hun regels en wat het kost. 

* Nog extra tips voor het vliegen met je hond.

reis-bench-vliegtuig-hond

Help jij mee deze pagina up to date te houden? 

Deze informatie is van voorjaar 2016. Mocht je merken dat er iets veranderd is, of niet meer klopt.. Laat het me a.u.b. weten, dan kan ik het aanpassen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen zijn/haar papieren kan regelen zonder onnodig extra werk. 

15 reacties

 1. Annemarie de Heer zegt:

  Bon dia,

  Begin juli maken wij onze droom waar en komen om te wonen en te werken naar het mooie eiland. Nu is het zo dat ik graag “compleet” kom dus onze noppes een Franse bull van 11 jaar ook daarbij? Nu mijn vraag wie kan mij helpen met hoe wat waar met wie we ons gezin in zijn geheel kunnen laten emigreren? Hoor veel verschillende dingen en hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

  Liefs,

  Annemarie

  1. Marianne zegt:

   Hoi Annemarie,

   Is het jullie gelukt om jullie bull mee te nemen naar curacao? Ben heel erg benieuwd….

 2. zegt:

  Goedendag graag wil ik weten of er staffords naar curacao mag mee nemen.
  Ik zag dat veel mensen hebben het zelfde vraag maar ik zaag geen reactie erop graag als het kan wil ik meer info want het is wel een beetje jammer als het niet mag.
  Mvg

  1. Diana zegt:

   hi churandy,

   Als de staffort een stamboom heeft mag die wel mee. Als die geen stamboom heeft wordt die gezien als een pitbull en die mogen niet mee.

 3. nicolette zegt:

  Hoi
  Wij gaan op vakantie naar curacao en nemen onze 2 havanezertjes mee.
  Moeten wij als toeristen ook de 155 NAF betalen bij aankomst?

 4. Brigitte zegt:

  Hoi hoi,

  Nou ben ik al enige tijd goed aan het denken of ik/wij willen emigreren naar Curaçao.. ik ben aan het zoeken naar voor en nadelen.
  Nu lees ik dat je veel honden rassen mag meenemen. Wij hebben een Amerikaanse steffard.. met Nederland paspoort maar volgens dierenarts mogelijk in het buitenland(polen) geboren. Ons beestje heeft alle vaccinaties gehad en is gecontroleerd op mogelijke ziektes.. gelukkig 100 procent gezond.
  Nu weet ik dat veel mensen een Steffard zien als een pitbull of familie van pitbull. Zou dit dat betekenen dat onze tyson niet mee zou mogen?

  Mooie website om je verder te verdiepen in een eventuele emigratie!
  Groetjes Brigitte

  1. Diana zegt:

   hoi Brigitte,

   leuk dat je je aan het orienteren bent. Ik weet niet of je deze artikelen al tegen gekomen bent, maar heb hier de meest gehoorde voor en nadelen opgeschreven: https://eiland-meisje.nl/voordelen-wonen-curacao/ en https://eiland-meisje.nl/nadelen-wonen-curacao/

   pitbulls mogen idd niet ingevoerd worden. Nu heb ik er niet heel veel verstand van, maar ik heb ooit gehoord dat als een staffort een stamboom heeft het een staffort is, en als die zonder stamboom is dat het dan als een pitbull gezien wordt. Maar of dat hier ook zo geld dat weet ik niet. Dat zou ik eerst eens goed navragen.

   en dankjewel. 🙂

   1. Brigitte zegt:

    Hoi Diana, Heb je toevallig enig idee waar of bij wie ik dit kan navragen?
    Laat ik hopen dat onze steffard mee zou mogen.. anders ben ik bang dat we dit plan zo’n 10 jaar verhuizen,, Wel weer handig om een goede buffer te bouwen denk ik zo.
    hoe zit het eigenlijk met het zika virus en de smerige rook/lucht van het industrie terrein? zou dat niet schadelijk zijn voor je gezondheid? of heeft dit bijna geen effect.?

    Groetjes Brigitte

    1. Natascha zegt:

     Hey Brigitte,

     Toevallig zit ik met exact dezelfde vraag. Wij hebben ook een staffordshire genaamd Tyson en wij wilden binnen 3 jaar naar Curacao.
     het lijkt er sterk op dat pitbull achtigen niet mee mogen en een stafford valt onder pitbull achtigen. Onze plannen schuiven ook 5-10 jaar op nu. Een hond weg doen, dat past niet bij mij. Mijn hond is belangrijker. Verdrietig ben ik er wel van. Maar wat jij zegt, wel een goede tijd om te sparen,

     Misschien kunnen we elkaar op de hoogte houden? Wellicht wordt de wet nog aangepast, aangezien ze altijd wat achter lopen op het eilandje…
     Liefs Natascha

    2. Natascha zegt:

     Intussen heb ik contact gehad met een professional op het eiland, dus ik hoor het graag als je het wilt weten. Wat betreft de lucht van de fabriek, er zijn plekken waar je prima kunt wonen en plekken waar je er last van hebt. Contract vd fabriek loopt af in 2019 trouwens 🙂

     1. Brigitte zegt:

      Hoi Natascha,

      Wat leuk dat jullie dezelfde hond hebben en nog eens hetzelde genaamd!
      Wij gaan
      ok niet weg zonder onze tyson wat inderdaad heel verdrietig is.
      we hebben ook een boomer maar daar maak ik me minder druk om.
      Ja in ben zeker geïnteresseerd in contact, aangezien we graag weg willen uit dit koude nederland.. wat fabriek betreft zien de vooruitzichten er dus steeds beter uit.! Bedankt voor je goede info!!

      Groetjes Brigitte

 5. […] Nu we het toch over huisdieren hebben. regel alles voor je hond/kat/wat je ook hebt. Zo moeten de beestjes inentingen hebben. Ze moeten wennen aan de reisbench. En als ze niet met dezelfde vlucht als jou meegaan, dan moet je opvang regelen en iemand die ze mee wil nemen, of op het vliegveld afzet. Lees hier meer informatie over je hond meenemen naar Curaçao […]

 6. […] Lees hier de invoereisen om je hond mee naar Curaçao te nemen. […]

 7. […] Check vooraf de regels van het land waar je naar toe vliegt. Deze zijn namelijk van elk land anders. Die van Curaçao vind je hier. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *