Voordelen – wonen op Curaçao.

stranden Curacao grote knip

Laatst had ik een artikel gemaakt met de meest genoemde nadelen van Curaçao.. Vandaag beschrijf ik de meest genoemde voordelen van het wonen op dat tropische eilandje.

Onder elk voordeel heb ik omschreven wat ik er van denk. Ik ben benieuwd hoe ik er over een jaar – of langer – over denk. Of ik deze puntjes nog steeds als voordeel zie.

Wonen op Curaçao – De voordelen:

Bijna altijd mooi weer.

Dit is de belangrijkste reden voor mij om te verhuizen naar de andere kant van de oceaan. Dus ja dit is een heel groot voordeel. Ik verheug me er ook zo op, op dat warme weer. Dat lekker zonnetje.

Ze spreken er Nederlands.

Ik ben niet echt een talen wonder, dus ik vind het wel heel erg fijn dat ze daar gewoon Nederlands spreken. Natuurlijk ga ik wel mijn best doen om zo snel mogelijk Papiaments te leren, maar het is toch handig dat ik met mijn Nederlands m’n eigen ook prima kan redden daar.

Prachtige stranden binnen bereik.

Nu woon ik 2 uur rijden van het strand af, dus vaak ga ik er niet heen. Het is ook niet zo vaak strandweer hier in Nederland. Maar ik verheug me er wel al op om straks lekker in het weekend alle strandjes van Curaçao te gaan ontdekken.

stranden Curacao grote knip

Lekker buiten leven.

Ik vind het heerlijk om ’s ochtends buiten te ontbijten. Ik hou ook ontzettend van barbecueën. Eigenlijk vind ik het sowieso prettig om buiten te zijn. Zo leuk dat dat straks gewoon altijd kan. Dat je niet meer afhankelijk van het weer bent in je doen en laten.

Minder streng met regeltjes.

Ik weet nog niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Eigenlijk ben ik helemaal niet van de regeltjes. Maar soms brengt het ook wel gevaren met zich mee, als ze er niet zijn. Neem nu het rijden met alcohol op. Ik vind het heerlijk dat ze daar niet zo moeilijk over doen. Met een paar drankjes op kan je prima rijden. De keerzijde is wel dat er ook mensen straal bezopen in de auto stappen, wat weer erg gevaarlijk is.

Dichtbij Amerika en Zuid Amerika.

Hallo weekendje shoppen in Miami. En ik wil ook al een hele lange tijd naar Costa Rica. Dat ligt gelukkig dan ook om de hoek. En nog heel veel meer landen die daar in de buurt liggen staan vrij hoog op mijn travel wish list.

Er is van alles te doen.

Ja bij de nadelen van Curaçao stond dat er niets te doen was, maar die opmerkingen komen meestal van mensen die niets met Curaçao hebben, of die niet willen dat wij weg gaan.

Doordat Curaçao een toeristisch eiland is zijn er ontzettend veel restaurants, barretjes, terrasjes enz. Er zijn veel verschillende stranden. Er worden allerlei verschillende dingen georganiseerd. Ik woon nu op een plek waar vrij weinig te doen is. Het lijkt me zo fijn om op een plek te wonen waar zoveel te doen is.

pirates bay curacao

Het relaxte sfeertje.

Heerlijk lijkt me dat. Ik hou niet van haasten en die enorme druk die hier op je ligt. Natuurlijk moet er daar ook gewoon gewerkt worden. Maar buiten werktijd zal het heerlijk relaxed zijn. Lekker dat vakantie gevoel door de mooie omgeving en het zonnetje.

Goede verbinding met Nederland.

Er gaan meerdere vluchten per dag vanuit Curaçao naar Nederland. Dus mocht het ooit nodig zijn, dan ben je ook zo weer in Nederland. Dit is ook iets wat we zeker meegenomen hebben in onze beslissing om in Curaçao te gaan wonen.


 

Ikzelf zie dus veel meer voordelen dan nadelen aan het wonen op Curaçao. En ik verwacht dan ook dat ik me daar helemaal thuis zal gaan voelen.

Wat vind jij of lijkt jou het grootste voordeel van wonen op Curaçao?

* Lees hier ons emigratie verhaal.

* Lees hier alle praktische informatie over emigreren naar Curaçao.

12 reacties

 1. […] mij wegen de voordelen – de voordelen van wonen op Curaçao vind je hier – zwaarder dan de […]

 2. zegt:

  Leuk om te lezen! Jammer dat je niet dichtibj het strand woont lijkt me, lijkt me zó lekker als je daar gewoon lopend heen kan 😀

 3. Wauw ik zie jouw nieuwe blog nu pas, maar is heel mooi geworden.
  De grote verhuizing komt steeds dichterbij.
  Curacao staat zeker nog op mijn lijstje, maar dat lijstje is dan ook heel lang haha.

  succes met de voorbereidingen.

  xx

 4. zegt:

  Oh best veel voordelen dus. Ik zou niet zo snel emigreren maar zo klinkt wel als een aantrekkelijk eiland om te wonen.

 5. zegt:

  Wat ziet je site er goed uit zeg ik ben je gaan volgen! je schrijft heel fijn! Wat ziet het er prachtig uit

 6. zegt:

  Ik dacht ook altijd: Colombia lekker dichtbij de Nederlandse Antillen… Nou hartstikke duur een ticket naar Curacau vanaf hier! Daarvan kan je bijna in één keer doorvliegen naar Nederland. Gelukkig zijn er ook andere opties in Zuid Amerika 🙂

  1. Diana zegt:

   T is vanuit curacao ook niet heel goedkoop om ergens op vakantie te gaan. jammer genoeg. je hebt daar geen ryanair ofzo. Maar toch wel een stuk goedkoper dan vanuit NL en sowieso veel dichterbij.

 7. zegt:

  Leuk artikel! Als ik ooit zou emigreren (kleine kans dat ik dat doe, maar toch) zou ik Curacao serieus overwegen. Vooral inderdaad dat ze Nederlands spreken is erg praktisch, en natuurlijk het klimaat, de stranden, de relaxte levensstijl. Veel dingen lijken me daar zoveel beter/leuker dan hier in Nederland!

 8. zegt:

  Voordelen: minder btw (als je onderneemt hier zeker gunstig) , minder rekeningen per maand volgens mij had ik er exact 17 per maand. Wegenbelasting zooooo goedkoop! Verzekering veeeel beter, niet per maand maar eens per jaar of half jaar. Zwembad in de tuin altijd lekker kunnen zwemmen. Lekker eten!!!! Lekker fruit. Alles is dichtbij vergeleken met NL. Minder spinnen , lekker buitenritten maken op paard (nog niet gedaan komt gauw veel rancho’s in de buurt en anders is het wel dichtbij ). Was snel droog, minder kleding nodig (geen jassen, mutsen, sjaals, regenlaarzen, snowboots, schaatsen). Bbq vaak want vlees is goedkoper, lekker verse vis (masbangu = tip = jammie). Xxx

  1. Diana zegt:

   ooh jaa vooral lekker fruit is ook zeker een voordeel ja 😛 laatst hier voor een papaya 9 euro betaald. hij was wel lekker 😉

   en de lagere belastingen zijn ook zeker wel een groot voordeel ja. en idd de kleding. je wilt niet weten hoe blij ik ben dat ik straks geen panty’s meer aanhoef. wat een ondingen zijn dat zeg haha.

 9. zegt:

  Ben het vrijwel overal mee eens, al ken ik Curacao amper, heb zelf op Aruba gewoond. Echter dat drinken en auto rijden.. Ik heb daar echt de meest gruwelijke ongelukken gezien en dat was echt geen feest. Al ging ik zelf ook makkelijker achter t stuur met 1 drankje op dan hier..

  1. Diana zegt:

   wij in curacao ook. zelfs een keer 3 ongelukken op 1 avond (op een stuk van 20 min. rijden) was met carnaval.

   wanneer heb je op aruba gewoond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *