Hoe gaat het nu met Frenk en Dianne van ‘ik vertrek’

Resort frenk en dianne Curacao

‘Ik vertrek’ is een programma waarin Nederlanders worden gevolgd die verhuizen naar het buitenland. Zo ook Frenk en Dianne die tijdens een vakantie verliefd waren geworden op Curacao. Toen hun huis eindelijk verkocht was konden ze vertrekken naar hun nieuwe thuis waar ze een kleinschalig resort begonnen zijn. Dit is allemaal vast gelegd op beeld en uitgezonden op de tv.

Resort frenk en dianne Curacao

Ik heb hier toen met ontzettend veel plezier naar gekeken. Wij hadden toen zelf net de beslissing gemaakt om te emigreren naar Curaçao en het is zo leuk om dan ‘lotgenoten’ te zien.

We zijn ondertussen een tijdje verder..

Dus hoe is het nu met Frenk en Dianne?


Wij wonen intussen anderhalf jaar op Curaçao.

Het heeft bij ons destijds wel 5 jaar geduurd eer dat we konden vertrekken. In die periode zijn wij vaak en veel op Curaçao geweest en hebben dus maximaal de tijd gehad om ons goed voor te bereiden.

Toen we hier definitief naar toe gingen hadden we alles goed geregeld en zijn we eigenlijk voor geen enkele verrassing komen te staan. De inschrijving verliep soepel, ontvangst van onze container met spullen evenzo en ook de bouw-aanpassingen die aan onze nieuwe woning moesten gebeuren waren allemaal op tijd klaar zodat we konden starten met ons “Abaai-resort”.

Een van de belangrijkste redenen om naar Curaçao te vertrekken was het klimaat. Wij zijn echte liefhebbers van een warm klimaat en daar genieten we nog elke dag van. Van heimwee is geen sprake, mede door alle digitale mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om contact te hebben met familie en vrienden.

Onlangs zijn we 2 weken in Nederland op vakantie geweest en toen hadden we wel een soort van heimwee, maar dan naar Curaçao. We hebben het hier super naar onze zin en zullen voorlopig ook nog wel hier blijven.

Wij runnen hier een Bed & Breakfast waar we het lekker druk mee hebben. Om 8 uur zorgen we dat het ontbijt voor onze gasten klaar staat, rond 9 uur ruimen we dat weer op en verder zijn we in de ochtend bezig met het in orde maken van de kamers, het doen van de was en afwas.

resort frenk en dianne Curacao

Gedurende de dag doen we boodschappen voor de volgende dag en nog meer voorkomende werkzaamheden in en om het huis en tuin. Tussen de bedrijven door lekker even afkoelen in het zwembad en genieten van het mooie weer. Ook gaan we regelmatig naar een van de prachtige baaien of naar het gezellige centrum van Willemstad. Genoeg te beleven hier en we vermaken ons buiten het werk om dan ook prima. Altijd een vakantiegevoel, nooit na hoeven te denken wat je voor kleren aan doet, 365 dagen per jaar zon en temperatuur boven de 30 graden, heerlijk toch!!

Al met al kunnen we na anderhalf jaar stellen dat we een goeie keus gemaakt hebben door naar Curaçao te verhuizen. Het zal niet voor eeuwig zijn, daarvoor zijn we te avontuurlijk ingesteld, maar deze ervaring hadden we voor geen goud willen missen. Het is elke dag een feest om hier te zijn en we genieten nog volop van al het moois wat Curaçao te bieden heeft.

Tropische groet, Dianne en Frenk.


 

7 reacties

 1. Wat leuk om te lezen, had deze aflevering net paar weken geleden gezien!!

 2. zegt:

  Wat leuk om te lezen dat het ze zo goed bevalt! Ik zou het zelf niet durven, maar altijd tof om te zien 😀

 3. zegt:

  Oh wat een prachtige foto’s.. Ik ben nog nooit op curaçao geweest maar het lijkt me prachtig. Kan me heel goed voorstellen dat mensen daar willen wonen!

 4. zegt:

  Leuk om te lezen! Hier krijgen jullie vast nog meer zin van om zo snel mogelijk te vertrekken!

 5. zegt:

  Klinkt als of deze mensen het prima voor elkaar hebben daar op curaçao.

 6. zegt:

  Wat leuk om te lezen dat het een goede beslissing is geweest. Een vriendin van mij zat ook in een aflevering van ‘Ik vertrek’ en ze proberen het nog wel eens te laten lijken of het enkel kommer en kwel was, maar bij haar was het ook een geslaagde emigratie.

  1. Ik heb ook vaak het idee dat ze dat programma erg graag inkleuren en als het even kan kiezen ze geen fleurig kleurtje, om het zo maar eens uit te drukken Karen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *