Voordelen wonen op Curacao

blue bay - stranden curacao - informatie

Voordat ik hierheen verhuisde had ik al nagedacht over de eventuele voordelen van het wonen op Curacao. Daar heb ik toen een artikel over geschreven en dat was ik nu weer eens terug aan het lezen. Kijken of een half jaar wonen op dit tropische eiland mijn mening beïnvloed heeft.

Lees hier hoe ik toen over de voordelen van wonen op Curacao dacht.

En dit is hoe ik nu over de voordelen denk.

Bijna altijd mooi weer.

Ik vind het echt heerlijk dat het gewoon altijd warm is. Nooit geen Uggs meer aan. Geen sjaals, jassen en handschoenen. Heerlijk. Gewoon teenslippers. Of altijd die mooie hakken aan kunnen zonder dat je tenen eraf vriezen. Jurkjes en korte broeken. Vooral als ik hoor wat voor een weer het in Nederland vaak is, ben ik zo blij dat ik hier woon. Dat ik Koningsdag in de zon kon vieren. Carnaval in de zon kon vieren. Dat het elk weekend strand weer is. Dit was dan ook de grootste reden dat ik weg wilde uit Nederland.

Ze spreken hier Nederlands.

Ja, dat is toch wel heel erg makkelijk. Vond ik trouwens wel wat wennen hoor. Je zit op een tropisch eiland ver weg van Nederland. En bijna iedereen spreekt gewoon dezelfde taal dan dat jij spreekt. Na een half jaar hier te wonen spreek ik nog steeds zo goed als geen Papiaments, dus dan is het fijn dat je toch gewoon kan communiceren met de meeste mensen. Ik ben trouwens wel nog steeds van plan om mijn Papiamentu cursus weer op te pakken, want ik wil het wel graag kunnen. Of in ieder geval verstaan.

Prachtige stranden binnen bereik.

Echt wat vind ik dit heerlijk en speciaal. Ik ben er nog steeds niet aan gewend. Elke keer weer als ik bij zo’n mooi strandje aankom vind ik het bizar dat dit gewoon 15 minuten van mijn huis is. De stranden zijn hier zo mooi en ik kom er dan ook regelmatig.

blue bay - stranden curacao - informatie

Lekker buiten leven.

Het allerbelangrijkste bij onze huizenjacht hier op Curacao was dat er een grote porch aanwezig was. We leven hier letterlijk buiten. Oké, ons bed staat binnen en ik ga ook gewoon binnen naar de wc haha. Maar voor de rest.. Ik eet buiten. Ik kook buiten. Ik werk buiten. Ik heb binnen niet eens stoelen staan.

Minder streng met Regeltjes.

Eigenlijk is het best wel fijn dat hier minder regels zijn. Ofnouja, ze zijn er wel, maar niemand kijkt er naar om. Iedereen doet maar wat, en daar hou ik wel van, in plaats van maar doen wat je opgedragen wordt. Vooral in het verkeer vind ik het wel relaxed. Je kan gewoon uiteten, een drankje doen en nog gewoon thuis komen zonder een dure taxi te pakken.

Dicht bij Amerika en Zuid Amerika.

De ligging van Curacao is ideaal en je kan vanuit hier naar tal van leuke landen vliegen. Wel moet ik erbij vertellen dat de ticketprijzen behoorlijk duur zijn. We zijn zelf alleen nog maar naar Bonaire geweest en zijn nu aan het kijken om tegen het einde van het jaar nog ergens heen te gaan. Iemand suggesties? Maar echt een weekendje weg zouden we niet zo snel doen. Daar vind ik de tickets helaas toch net te duur voor. Jammer want qua afstand zou dat echt wel haalbaar zijn om bijvoorbeeld even naar Miami of Colombia te gaan.

Er is van alles te doen hier op Curacao.

Ik vind het heerlijk dat er zoveel te doen is hier. Allemaal feestjes, leuke restaurants, stranden, barretjes enz. Ik doe hier dan ook veel meer leuke dingen dan dat ik in Nederland deed. En omdat alles op korte afstand is kan je naar alles toe waar je maar heen wil.

christoffel-berg-uitzicht

Het relaxte sfeertje.

Soms voelt het hier gewoon als 1 grote vakantie. Natuurlijk moet je niet vergeten dat je hier ook gewoon moet werken en een huishouden bij moet houden. Maar daarbuiten is het gewoon zo fijn. De mensen zijn vriendelijk. De omgeving is prachtig. Alles gaat lekker op z’n gemak. Heerlijk.

Ook vind ik het fijn dat je hier gewoon op donderdag of vrijdag kan bedenken wat je in het weekend gaat doen. In Nederland moest je soms echt weken van te voren met mensen afspreken om iets te gaan doen omdat de agenda’s altijd vol waren.

Goede verbinding met Nederland.

Gelukkig is het nog niet nodig geweest, maar als er in Nederland iets heftigs gebeurd, dan kun je ook zo terug. Maar laten we maar hopen dat dat nog heel lang niet nodig zal zijn.

 

Lees ook: De Nadelen van wonen op Curacao, en dan vooral hoe ik er nu – nu dat ik er dus ook een tijdje woon – over denk.

 

7 reacties

 1. Rainer zegt:

  Dit artikel en de reacties lezende bracht het mij op de vraag: Waarom komen zoveel Nederlanders voor goed naar Curacao? Wegen de voordelen zo zwaar tegen de nadelen van wonen in Nederland? Ik denk dat het echt afhankelijk is door welke lens er gekeken wordt. Is het vanuit een Nederlandse lens (vooroordelen, ervaringen of stigmatisering) of vanuit de Curacaosche lens (Nederland als paradijs, zorgstaat, geen corruptie en buitensporige vrijheden)! Ik hou van Curacao net zoveel ik van Nederland hou!

 2. zegt:

  Suggesties:
  Colombia ( heeft nog een slechte naam maar is heel veilig geworden )
  Florida ( usa binnen paar uurtjes alsof de concorde nog vliegt )
  Aruba ( one happy island waar curacao een voorbeeld aan kan nemen in alle opzichten )
  Saba ( vond ik het leukste en apartste van de bovenwindse eilanden )
  Suriname ( dan kan je op mijn crapy site kijken wat je kan doen suriname123.com ) heb daar ook jaren gewoond en moet je denk ik als Nederlander ooit geweest zijn i.v.m. de historie.
  Super goedkoop en een directe vlucht vanaf curacao.

 3. zegt:

  Klinkt helemaal niet slecht! Zet die Uggs inderdaad maar in de kast 😉

 4. zegt:

  Wat heb jij een heerlijk leven op dat eilandje daar. Ik ga nu maar door naar je artikeltje over de nadelen want na deze voordelen gelezen te hebben bestaan er dan wel eigenlijk nadelen?

 5. zegt:

  Allemaal voordelen waar ik me in zou kunnen vinden 😉

 6. Klinkt allemaal goed. Ik zou wel mijn familie en vrienden heel erg gaan missen, dus ik vind het knap hoor wat je doet 🙂

 7. zegt:

  Haha volgens mij zit jij helemaal op je plaats 😀 De goede verbinding met Nederland mis ik nog weleens. Op zich is het vanaf Bogotá ook steeds makkelijker, maar er is gewoon veel minder aanbod en maar 1 directe vlucht. Die vaak heel duur is. Of tenminste: je moet heel goed zoeken en wachten totdat er een mooie prijs is. Gelukkig wel te doen hoor, maar heel makkelijk is anders. Dat meer buiten leven lijkt mij ook heerlijk. Al ben ik niet van de grote hitte. Meer de seizoenen die ik soms mis denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *