Huizenjacht

otrabanda curacao centrum.

Toen we in Curaçao waren hebben we ook heel het eiland rond gecrost. Om de buurten te verkennen. Kijken waar we wel en waar we niet zouden willen wonen. Dat zou makkelijker zijn in onze huizenjacht tegen de tijd dat we bijna die kant op zouden verhuizen. Rond nu dus.

Oké, ik geef het eerlijk toe. Ik keek een half jaar geleden al op verschillende makelaars-sites. Natuurlijk wist ik ook wel dat de huizen die toen te huur stonden al lang verhuurd zouden zijn tegen de tijd dat we echt naar Curaçao verhuizen. Maar ja, ik kon het niet laten.

Zo ook een paar weken terug. Ik zag mijn droomhuis. Een mooi ruim wit huis. In een buurt die ons heel erg aanspreekt. Maar waar ik vooral verliefd op was, was het balkon. Er was echt een gigantisch balkon. Met zeezicht! En het paste nog in ons budget ook. ik keek serieus een paar keer per week of het huis nog te huur stond.

Opeens kreeg ik het beste idee ever.

Mijn vader zou snel op vakantie naar Curaçao gaan – Momenteel zit die daar – en hij vindt het leuk om naar huizen te kijken. Hij heeft er ook verstand van. Dus mijn idee was om hem te laten kijken naar dat huis. Of het er in het echt ook zo uitziet zoals op de foto’s.

Ondertussen had Maaike – iemand die ik via internet, volgens mij Instagram – ken, ook al een filmpje gemaakt van het huis en de straat. Zij woont daar vlak bij. Ik zag me er al helemaal wonen.

M’n vader vond het ook een goed idee om te kijken naar huizen voor ons. Dus ik de makelaar gemaild, en even de situatie uitgelegd. We krijgen een mailtje terug dat dat allemaal prima was. Maar…..

Een ‘maar’ is vaak niet goed. In dit geval zeker niet. Het huis was verhuurd vanaf mei 2016. Dus maar een half jaar te huur. Dat was een tegenvaller. Daar ging mijn droomhuis. Ik ben niet van plan om binnen een half jaar weer te verhuizen.. Wel stond het huis ernaast – wat te vergelijken was – ook te huur. Alleen wel voor 500 gulden extra. Dat was dus boven ons budget. Ik terug gemaild, dat als we dat huis voor dezelfde prijs konden huren als het huis wat we in eerste instantie wilden, wel interesse hadden.

In eerste instantie wilde de verhuurder wel wat aan de prijs doen, maar later kreeg ik van de makelaar te horen dat er ondertussen ook mensen interesse hadden die wel de volle prijs wilden betalen. Dus ik had dat huis maar opgegeven.

Maar nu ik wist dat m’n vader wel naar huizen wilde kijken voor ons, ging ik natuurlijk op zoek naar meer huizen. We hebben straks namelijk maar 1 maand de tijd voordat onze spullen aankomen op Curacao. En we hebben ook maar voor 1 maand onderdak geregeld. Het zou zeker wel moeten lukken in een maand tijd, maar stel dat er die maand nou net niet mijn droomhuis te huur staat…

otrabanda curacao centrum.

Eigenlijk had ik al vrij snel een nieuw droomhuis gevonden. Wel wat verder van Willemstad, maar dicht bij de mooiste stranden. Het huis had echt een ontzettend grote porch. Nog groter dan het balkon van droomhuis #1. En 2 balkons waarvan 1 met zeezicht, en 1 met uitzicht op de mooie natuur. Ik mail de makelaar met mijn vragen, en van deze hoorde ik dagen niets. Totdat ik ineens vaag mailtje kreeg met alleen wat vragen van zijn kant, zonder antwoord op mijn vragen. Apart. Maar weer terug gemaild, met mijn antwoorden op zijn vragen, en nog maar eens mijn vragen erin. Tot op de dag van vandaag niets meer van gehoord. Ondertussen een van z’n collega’s gebeld, want misschien wilde die wel geld verdienen.. maar ook niet, want ook daar heb ik niks meer van gehoord.

Daar gaat droomhuis nummer #2.

Gelukkig staan er in Curaçao nogal wat droomhuisjes. Eigenlijk is het best leuk om daar huizen te kijken. Ze zijn allemaal zo anders. Als je hier in Nederland kijkt, is het toch vrij veel hetzelfde. In Curaçao zijn de huizen heel divers. Je hebt roze, gele, witte en groene huizen. En alle kleuren die er tussenin zitten. Je hebt hele moderne huizen, maar ook heel authentieke huizen. Je hebt huizen die enorm veel leefruimte buitenshuis hebben, maar je hebt ook huizen met maar een heel kleine porch. Je hebt gigantische huizen, maar kleine appartementjes. En dat allemaal in dezelfde prijsklasse.

Deze week kwam ik weer een ontzettend mooi huis tegen. Mintgroen. In de juiste buurt, en een ruime voor en achter porch. Er is wel een klein probleempje, want het huis was pas vanaf 1 februari te huur, terwijl we maar tot 13 januari onderdak geregeld hebben. Maar ik vind het huis zo mooi, dat we daar vast wel iets op kunnen verzinnen. Deze makelaar mailde wel snel terug. Gelukkig. En op het moment dat ik dit hier zit te typen, is mijn vader dat huis aan het bezichtigen.

Zou dit dan ons droomhuis zijn?

Dat vertel ik jullie binnenkort. Ik moet het natuurlijk wel een beetje spannend houden hè..

Op de hoogte blijven van mijn ‘wilde avonturen’? Volg me dan via Facebook.

 

Lees hier heel mijn verhaal over onze emigratie naar Curaçao.

Lees hier alle praktische informatie van een emigratie naar Curaçao.

13 reacties

 1. kees mens zegt:

  hoi dianna
  wat leuk om zo op jou site rond te snuffelen
  Echt voorzien van alle informatie ,,top hoor complimenten
  Wij zijn net terug van curacao ,,en onze ervaring was denk ongeveer dezelfde als die van jou naar de eerste keer curacao razend enthousiast.
  Zijn nu ook op internet aan het rond kijken voor een huis ,willen daar wanneer we niet meer zouden werken gaan overwinteren ,,en voor het zover is lekker onze vakanties door brengen .
  Wij hadden trouwens ook gekeken bij new windsreality ,,maar ook bij remax ,
  nou groetjes vanuit nederland ,,en hopen snel weer terug te zijn op het relaxte eiland

 2. Graag gedaan hoor dushi! Je komt nu nog dichter bij mij wonen straks, dus ik ga vast de ballonnen ophangen en de slingers uitdelen om je welkom te heten! hehe!

  1. Diana zegt:

   vond het echt leuk dat je dat filmpje gemaakt had! en jaah joh we kunnen straks vanuit de voordeur gewoon naar elkaar zwaaien 😛 en nu verwacht ik dus ook wel ballonnen en slingers hè hahaha 😉

 3. Oh wat spannend zeg die huizenjacht!! Erg interessant om te lezen! En lief dat je pa zo helpt, geweldig!

 4. […] hier kun je uitgebreid mijn zoektocht naar een huis in Curaçao terug lezen […]

 5. Ik ben ook heel benieuwd! Leuk om op huizenjacht te gaan, maar ook moeilijk vanuit Nederland! Wij hadden toen we naar Uruguay gingen een week tijd om een huis te zoeken, een half jaar voordat we weg gingen. Het allerlaatste huis op de laatste dag is het geworden 😉 Gelukkig hebben jullie straks een maand de tijd om dingen te regelen! Duimen voor ’t mintgroene huis!

  1. Diana zegt:

   aaah een week is echt kort. gelukkig was t wel gelukt! wij hebben ondertussen ons huis ook al!

 6. Oh ik ben benieuwd, ik hoop het zo voor je!

 7. zegt:

  Wat spannend, ik zal voor je duimen. Het is dat ik mijn familie niet kan missen, maar stiekem had ik ook wel erg graag willen emigreren naar een land waar het bijna altijd mooi weer is..
  Liefs

 8. zegt:

  Oh wat spannend. Ik ben zo benieuwd waar je terecht gaat komen. Hoe vrolijk is zo’n mintgroen huis!?

  1. Diana zegt:

   ja zeker spannendd! het mintgroene huis is zooo mooi. ik heb net de foto’s gezien 😀

 9. zegt:

  Het blijft toch spannend om je droomhuis te vinden. Wel jammer van het eerste huis. Ik zag je al staan op dat mooie grootte balkon. Ik duim alvast mee voor het mintgroene huis. Veel geluk nog met zoeken. 🙂

  1. Diana zegt:

   ja idd. en ik zag me zelfs al lekker bbq`en op dat balkon hahaha.
   en dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *