Vandaag een heerlijk receptje voor de quinoa-kutten onder ons. De meeste mensen eten quinoa bij een avond maaltijd. Maar wist je dat je het ook op dezelfde manier als havermout klaar kan maken. Dus je quinoa koken in melk. Of nog beter, koken in een smoothie. Een ananas smoothie welteverstaan. Vandaar de naam; Tropical quinoa. Heerlijk en ontzettend voedzaam als ontbijtje of lunch.
Recept: tropical quinoa.
Ingrediënten voor 2 porties:
- 140 gram quinoa
- 5 schijven – het liefst verse – ananas
- 200 ml kokos/rijst melk (coconut original van Alpro gebruikte ik)
- 3 el kokos rasp
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- handje cashewnoten
Bereidingswijze:
mix 3 schijven ananas met de melk in een blender of met een staafmixer. Was de quinoa. Serieus, sla dit niet over, want dit merk je écht in de smaak. Zet een pannetje op het vuur, doe daar de quinoa samen met de ananas smoothie in. Voeg de kaneel en een snufje zout toe, en goed door blijven roeren totdat de quinoa al het vocht opgenomen heeft. Het is belangrijk dat je echt regelmatig blijft roeren, want anders bakt ’t aan. Als de quinoa bijna klaar is voeg je nog 2 schijven – in kleine blokjes gesneden – ananas toe en 3 eetlepels kokosrasp. Blijven roeren. Als het klaar is verdeel je het over 2 schaaltjes, en voeg je wat cashewnoten toe.
Dit gerecht is warm en koud lekker. Dus je kan het ook in de koelkast zetten, en de dag erna koud opeten.
Eet smakelijk!
6 reacties
Klinkt als een super recept! Ik heb hem direct opgeslagen! 😀
leuk ben benieuwd wat je er van vindt!
Wat heb jij een ongelooflijk leuke blog zeg! ik ben je gelijk gaan volgen via Facebook. En dit receptje lijkt me erg lekker zeg 🙂
dankjewel! dat is leuk om te horen 😀
Oeh dat ziet er goed uit!
Oeh dat klinkt echt heerlijk!