‘Stoer hoor, dat jullie dat zomaar doen’

Stoer hoor, dat jullie dat zomaar doen

Echt respect dat jullie gewoon gaan

Dit zijn 2 van de uitspraken die ik het meest hoor als ik mensen vertel dat we gaan emigreren naar Curaçao.

Heel af en toe denk ik dat zelf ook wel eens hoor haha. Dan vind ik het ook heel stoer dat we dit gewoon echt gaan doen. Dat we echt ons leventje hier achter laten en gewoon helemaal opnieuw gaan beginnen.  Dat we de ballen hebben om onze dromen achterna te gaan!

Maar eigenlijk valt het allemaal wel mee hoor. Het spannendste is gewoon die keuze maken. Dat moment dat je dromen niet alleen dromen meer zijn. Dat moment dat je voor jezelf bepaald dat je gaat doen wat je wilt doen.

Dat is eigenlijk het moeilijkste van alles. Toegeven aan je dromen. Vooral als ze wat afwijken van ‘wat men normaal vindt’. Maar geloof me, als je eenmaal voor jezelf bepaald hebt om er voor te gaan, dan gaat de rest bij wijze van spreken vanzelf.

Als je eenmaal hebt toegeven aan je dromen, dan kun je stappen gaan nemen om er ook daadwerkelijk naar toe te werken. De meeste dingen komen niet aanwaaien, je moet er zelf voor gaan. En als je weet wat je wilt dan weet je ook wat er voor nodig is om dat te bereiken.

En dat geld niet alleen voor mijn droom, wonen op een tropisch eilandje, maar ook voor de jouwe.

emigreren naar Curacao

Ook gek eigenlijk dat het als ‘stoer’ gezien wordt om je dromen achterna te gaan.. Waarom is het niet vanzelfsprekend om te doen wat je graag wilt doen? Waarom zijn er zoveel mensen met grote dromen die altijd maar dromen blijven? Dat is toch zonde.. Zonde van je leven.

Ga er gewoon voor. Follow your dreams! 

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

8 reacties op “‘Stoer hoor, dat jullie dat zomaar doen’

 1. Eva

  Inderdaad! Ik weet ook nog zo goed hoe het ging toen wij voorhet eerst vertelden dat we naar Berlijn zouden verhuizen. Monden die openvielen, dat we dat durfden. Terwijl wonen in Berlijn een droom was die we nooit geheim hebben gehouden dus écht een verrassing zou het niet moeten zijn, maar dat was het toch blijkbaar wel.

  Reply
 2. Sabine

  Inderdaad! Deze uitspraken werden mij ook vaak gezegd, maar helaas ook werd er vaak uitgesproken dat mensen het maar niets vonden en zich afvroegen hoe het dan met de toekomst moest. Ach ja, voor iedereen is de belevingswereld anders. Angst overheerst vaak heb ik gemerkt. Maar wat kan er nu gebeuren? Het meest waarschijnlijke is dat je nog veel gelukkiger wordt! En daar gaan we voor!

  Reply
  1. Diana Post author

   Ja dat wat jij zegt wordt idd ook regelmatig uitgesproken hoor. maar wel steeds door dezelfde mensen bij mij 😛 en ja waarschijnlijk wordt ik daar veel gelukkiger, en zo niet, dan heb ik t toch iig geprobeerd en kan ik weer verder kijken wat ik dan wil.
   zijn de mensen die zich negatief uitlieten over je plannen ondertussen van mening veranderd nu je daar al een tijdje zit?

   Reply
 3. Karen

  Weet je wat? Je hebt helemaal gelijk. Maar waarom ik het stoer vind, is omdat je ook veel achterlaat. Je vrienden en je familie. Mijn vader is voor mijn moeder naar Nederland gekomen en ik weet dat hij zijn familie mist. Maar dat neemt niet weg, dat hij met mijn moeder gelukkig is en jij dat straks ook bent als je je droom leeft en niet je leven droomt.

  Reply
  1. Diana Post author

   ja dat is ook wel zo, maar ik denk dat het ook vaak als ‘stoer’ gezien wordt omdat het niet normaal is om grote dromen waar te maken. als het wel normaal is wordt iets niet meer als stoer gezien omdat het dan gewoon is. En eigenlijk zou je dromen achterna gaan normaal moeten zijn ipv stoer. en dan bedoel ik niet alleen emigreren. maar bijvoorbeeld ook een baan opzeggen om je eigen bedrijf op te zetten ofzo.

   Reply