Waarom jij zeker een keer naar Lagos zou moeten gaan.

stranden lagos, algarve portugal

Het is nu moeilijk voor te stellen als ik naar buiten kijk, maar vorige week lag ik nog lekker op het strand en zat ik nog op gezellige terrasjes in de zon. Ik was namelijk een weekje in het heerlijke Lagos. Een plaatsje in het zuiden van Portugal.

De stranden in Lagos zijn werkelijk waar prachtig.

Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat dit de mooiste stranden zijn die ik ooit gezien heb. En dan ben ik in landen als Brazilië, Hawaii en Curaçao geweest. Allemaal landen die bekend staan om de prachtige stranden. Toch heb ik echt mijn ogen uitgekeken in Lagos. Nooit verwacht dat Portugal zo mooi was. De enorme rotspartijen in de zee, de grotten, de golven, allemaal prachtig.

Je kan van het ene strand naar het andere strand lopen door middel van kleine voetpaadjes tussen de rotsen, waar je op de ene hoek een nog mooier uitzicht hebt dan op de andere. Er zijn behoorlijk grote stranden, tot hele kleine strandjes.

Toen wij er waren – half oktober – was het erg rustig, maar ik heb horen zeggen dat het in het hoogseizoen erg druk kan zijn op de stranden.

Foto’s zeggen meer dan woorden.

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

^^ Op die laatste foto kwam er helemaal een mist opzetten over de zee terwijl het op het strand nog gewoon zonnig en warm was. Helaas kreeg ik het niet goed op de foto, maar het zag er echt heel bizar uit. Alsof de zee veranderde in het decor van een enge piratenfilm. Een kwartier later zag je zowat de hele zee niet meer zo mistig werd het. 

De stranden zijn niet het enige waarvoor je Lagos zou moeten bezoeken.

Het stadje zelf is ook prachtig, en zeker een aanrader om te bezoeken. Smalle straatjes met leuke winkeltjes – wel veel hetzelfde – heerlijke restaurants en terrasjes. De stad is schoon en ziet er gezellig uit. Kleurrijke bloemen en ‘gebreide’ bomen (zie foto).  Mooie muurschilderingen en vrolijke tegeltjes op de huizen.

Maar ook hier weer geld, Foto’s zeggen meer dan woorden.

lagos, algarve portugal

lagos, algarve portugal

lagos, algarve portugal

lagos, algarve portugal

lagos, algarve portugal

lagos, algarve portugal

Nogmaals, Lagos is echt een geweldig plaatsje en ik wil ook graag een keer terug samen met mijn vriend – deze keer was ik met mama – om hem deze mooie plaats te laten zien. Kunnen we straks mooi combineren met een reisje naar Nederland.

Op zoek naar een mooi hotel in Lagos? Dit hotel is helemaal top.

Vakanties naar Lagos kun je o.a. hier, hier of hier boeken.

14 reacties

 1. zegt:

  leuk om te lezen en het is daar inderdaad zo mooi!! Wij liepen hier 4 weekjes geleden nog! 🙂

 2. So…dit zie er uit als de ideale bestemming lekker dichtbij, als je maar max. een weekje vrij hebt. Ik ga hem onthouden 😉

  1. Diana zegt:

   ja ideaal. en je kan lekker in eindhoven opstappen dus hoeft ook niet helemaal naar schiphol. in portugal is wel een behoorlijke transfer tijd, maar zeker de moeite waard.

 3. zegt:

  Prachtige foto’s! Echt héél erg mooi. Wil ik zeker wel eens bezoeken. Oh en ps- Hawaii is wel een Amerikaanse staat, geen land maar ik veronderstel dat je dit wel wist 😀 heb ik ook al veel goeds over gehoord!

  1. Diana zegt:

   thnx! ja super mooi daar en zeker aan te raden om eens heen te gaan. ja ik weet het van hawaii, maar dat klonk niet lekker hahaha. Hawaii is ook zeker de moeite waard om heen te gaan, maar het prijskaartje is wel ietsjes (lees: heel veel) anders.

 4. zegt:

  Wat grappig, daar ben ik van de zomer ook geweest. Prachtige stranden heb je in Portugal 🙂
  xx

  1. Diana zegt:

   ja mooi hè! ik had al wel gehoord dat je daar mooie stranden had, maar dit (zooo mooi) had ik echt niet verwacht.

 5. zegt:

  Wauw prachtig! Vooral die rotsen zijn zo mooi…

 6. zegt:

  Oh, dat ziet er echt prachtig uit! Staat op het lijstje 😉

 7. zegt:

  Echt prachtig. Weet je zeker dat je nog naar Curacao wilt emigreren 😉 ?

  1. Diana zegt:

   hahaha ik heb er heeeel even over getwijfeld, maar Curacao is ook heeel erg mooi en altijd lekker warm. in Lagos is het in de winter nog koud 😛 Maar zeker een mooi vakantie adresje!

   1. zegt:

    Haha, was ook maar een grapje hoor. Al is Portugal wel dichterbij natuurlijk, je kunt het niet echt vergelijken.

 8. zegt:

  Wauw! Dit ziet er ook niet verkeerd uit! Prachtig!

 9. zegt:

  Wauw, wat is het daar mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *