Waarom jij zeker een keer naar Lagos zou moeten gaan.

Het is nu moeilijk voor te stellen als ik naar buiten kijk, maar vorige week lag ik nog lekker op het strand en zat ik nog op gezellige terrasjes in de zon. Ik was namelijk een weekje in het heerlijke Lagos. Een plaatsje in het zuiden van Portugal.

De stranden in Lagos zijn werkelijk waar prachtig.

Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat dit de mooiste stranden zijn die ik ooit gezien heb. En dan ben ik in landen als Brazilië, Hawaii en Curaçao geweest. Allemaal landen die bekend staan om de prachtige stranden. Toch heb ik echt mijn ogen uitgekeken in Lagos. Nooit verwacht dat Portugal zo mooi was. De enorme rotspartijen in de zee, de grotten, de golven, allemaal prachtig.

Je kan van het ene strand naar het andere strand lopen door middel van kleine voetpaadjes tussen de rotsen, waar je op de ene hoek een nog mooier uitzicht hebt dan op de andere. Er zijn behoorlijk grote stranden, tot hele kleine strandjes.

Toen wij er waren – half oktober – was het erg rustig, maar ik heb horen zeggen dat het in het hoogseizoen erg druk kan zijn op de stranden.

Foto’s zeggen meer dan woorden.

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

stranden lagos, algarve portugal

^^ Op die laatste foto kwam er helemaal een mist opzetten over de zee terwijl het op het strand nog gewoon zonnig en warm was. Helaas kreeg ik het niet goed op de foto, maar het zag er echt heel bizar uit. Alsof de zee veranderde in het decor van een enge piratenfilm. Een kwartier later zag je zowat de hele zee niet meer zo mistig werd het. 

De stranden zijn niet het enige waarvoor je Lagos zou moeten bezoeken.

Het stadje zelf is ook prachtig, en zeker een aanrader om te bezoeken. Smalle straatjes met leuke winkeltjes – wel veel hetzelfde – heerlijke restaurants en terrasjes. De stad is schoon en ziet er gezellig uit. Kleurrijke bloemen en ‘gebreide’ bomen (zie foto).  Mooie muurschilderingen en vrolijke tegeltjes op de huizen.

Maar ook hier weer geld, Foto’s zeggen meer dan woorden.

lagos, algarve portugal

lagos, algarve portugal

lagos, algarve portugal

lagos, algarve portugal

lagos, algarve portugal

lagos, algarve portugal

Nogmaals, Lagos is echt een geweldig plaatsje en ik wil ook graag een keer terug samen met mijn vriend – deze keer was ik met mama – om hem deze mooie plaats te laten zien. Kunnen we straks mooi combineren met een reisje naar Nederland.

Op zoek naar een mooi hotel in Lagos? Dit hotel is helemaal top.

Vakanties naar Lagos kun je o.a. hier, hier of hier boeken.

Follow

Diana

Praat gezellig mee

14 reacties op “Waarom jij zeker een keer naar Lagos zou moeten gaan.

  1. Diana Post author

   ja ideaal. en je kan lekker in eindhoven opstappen dus hoeft ook niet helemaal naar schiphol. in portugal is wel een behoorlijke transfer tijd, maar zeker de moeite waard.

   Reply
 1. Naomi

  Prachtige foto’s! Echt héél erg mooi. Wil ik zeker wel eens bezoeken. Oh en ps- Hawaii is wel een Amerikaanse staat, geen land maar ik veronderstel dat je dit wel wist 😀 heb ik ook al veel goeds over gehoord!

  Reply
  1. Diana Post author

   thnx! ja super mooi daar en zeker aan te raden om eens heen te gaan. ja ik weet het van hawaii, maar dat klonk niet lekker hahaha. Hawaii is ook zeker de moeite waard om heen te gaan, maar het prijskaartje is wel ietsjes (lees: heel veel) anders.

   Reply
  1. Diana Post author

   ja mooi hè! ik had al wel gehoord dat je daar mooie stranden had, maar dit (zooo mooi) had ik echt niet verwacht.

   Reply
  1. Diana Post author

   hahaha ik heb er heeeel even over getwijfeld, maar Curacao is ook heeel erg mooi en altijd lekker warm. in Lagos is het in de winter nog koud 😛 Maar zeker een mooi vakantie adresje!

   Reply