Wonen in Curacao #2

emigeren naar curacao

We zijn hier nu ruim een week, en ik denk dat we nu wel kunnen zeggen dat hier ons nieuwe thuis is.

De grote vraag waar we willen gaan wonen is nu beantwoord.  Op Curaçao! Wat een heerlijk eiland! Ja hier zien wij ons wel zitten. Ik had dat natuurlijk al verwacht, maar nu weet ik het zeker!

Elke dag kunnen genieten van het mooie weer. Nooit meer die stomme winterjas aan. Of die lelijke uggs. Nooit meer bang hoeven zijn voor een ladder in me panty. Want ook die zijn verleden tijd als we hier wonen. Vanaf volgend jaar kan ik voortaan al mijn zomerkleding dragen. Want niet meer minder dagen met mooi weer dan leuke zomerkleding in me kast.

Altijd buiten kunnen ontbijten. En lunchen. En dineren. Dat begint de dag gewoon nét wat beter. En om elke dag de barbecue te kunnen aan steken, vind ik ook een erg prettige bijkomstigheid. Er zijn hier ook heel veel leuke restaurantjes waar je voor een erg zacht prijsje heerlijk kunt eten. Én zeker niet onbelangrijk, de allerlekkerste sushi die ik ooit gehad heb!

En waar ik ook heel erg aan zal kunnen gaan wennen, dat zijn de happy hours. Errug gezellig! En 2 drankjes voor de prijs van 1. Dus ook nog eens lekker goedkoop.

Dansen met de voetjes in t zand, terwijl de zon langzaam de zee in zakt.

En de stranden, ook die zijn heerlijk. Hoe leuk is het dat we straks gewoon een dagje naar zo’n paradijselijk strandje kunnen, in plaats van dat we er een hele vakantie voor moeten plannen.

Ja, je hoort het al, wij gaan in Curaçao wonen! We weten het zeker. Vriendje is zelfs al met werk bezig. Maar daar houd ik me nog even over stil.

wij-gaan-emigreren-naar-curacao

Maar bij het antwoord op de ene vraag, of we in Curaçao gaan wonen, komen een hele hoop nieuwe vragen naar boven.

Want hoe gaan we dit regelen?

Wanneer gaan we precies?

Zullen we snel genoeg werk vinden?

Gaan we de volgende keer meteen met een enkeltje, en zoeken we vanaf daar een huurhuis, of gaan we eerst nog een weekje op vakantie om huizen te bekijken..

En dit zijn nog maar een paar van de vele vragen die ik heb. Vragen waar ik nog geen antwoord op heb, maar waar snel verandering in gaat komen.

Voor nu gaan we eerst nog ruim een weekje genieten hier. Van de mooie stranden, de leuke restaurants, en het mooie weer. Daarna gaan we eens kijken hoe we het allemaal aan gaan pakken. Een plan maken.

Maar nu eerst even een lekkere cocktail op t strand.

Tot de volgende keer!

Lees hier ons hele emigratie verhaal.

14 reacties

 1. […] Wat we uiteindelijk na 2 weken van Curaçao vonden.. […]

 2. Lydia Homan zegt:

  Hi,

  Leuke site !!! Ik had een tijdje terug een heel verhaal getypt maar zie het nergens terug
  Wij gaan ook naar curacao verhuizen. Jarenlang droom ik al van een wonen op een warm eiland. Ik vind het super spannend maar heb er zin in. Het is allemaal vrij snel gegaan. Wij vertrekken 1 september.

  Misschien zie ik je daar 🙂

  Liefs

  Lydia

  1. Diana zegt:

   hoi lydia. dankjewel! je verhaal staat er nog wel hoor 😉 maar onder dit artikel: https://eiland-meisje.nl/emigreren-curacao-blog/
   spannend allemaal hè! maar wel heel erg leuk.
   liefs diana.

 3. zegt:

  Hoi Diana, wat een leuke blog heb je! Ik kwam hier bij toeval terecht en las natuurlijk meteen alles over jullie emigratie-plannen. Je enthousiasme spat van het scherm 🙂 Ik ben ook geëmigreerd. Niet naar Curacao, wel naar Colombia. Niet voor het mooie weer, wel voor de liefde. Ik heb nog geen moment spijt gehad en ondanks dat het hier niet altijd mooi weer is, geniet ik juist superveel van al die bergen om me heen. Elke dag weer. Overal waar ik ga en sta. Kan me bijna geen leven zonder die bergen meer voorstellen. Jullie heel veel succes met de emigratie! Regel alles goed zou ik zeggen. Scheelt een hoop gedoe weet ik inmiddels 😉 In ieder geval wil ik zeggen: doen en genieten! Gr. Sabine

 4. Hi Diana,

  Van harte gefeliciteerd – de knoop is doorgehakt wat een mooie beslissing voor jullie allebei! Wij zijn zelf aflopen zomer in Suriname gaan wonen en kan mij precies voorstellen hoe je je nu voelt. Geloof mij, die momenten van geluk als je ’s ochtends in het zonnetje ontbijt blijf je zeker koesteren (des te meer als de foto’s van ijzige kou, regen en sneeuw in de winter op Facebook verschijnen). Mocht je nog tips willen hebben over het emigreren naar een (ei)land in de Cariben – let me know!

  Gr. Nathalie

  1. Diana zegt:

   hoi nathalie. leuk dat jullie ook zijn geemigreerd! ik geloof het heel goed dat het heerlijk is om elke dag in de zon te ontbijten. ik verheug me er zo op! suriname lijkt me ook een fantastisch land! en verwacht dat we daar ook nog wel eens komen voor vakantie.
   kan ik mooi al jou tips gebruiken die op je site staan! Xdiana.

 5. […] hebben we gehad! Genoten van het goede weer. En vooral veel rond gekeken. En zoals jullie al in een vorig artikel hebben gelezen, hebben we besloten om in Curaçao te gaan […]

 6. Tony Baco zegt:

  Nee, geen winterjassen meer, maar wel goeie tralies voor je ramen en een paar honden voor de deur voor de bewaking. Je komt er wel achter na een tijdje, hoe hoog de misdaad is en hoe gek zijn op die Macam- ba’s … Veel plezier daar !!!

  1. Diana zegt:

   nou zeg tony.. niet zo’n goede ervaring met curacao?
   ik weet dat de misdaad daar hoog is vergeleken met nederland. helemaal vergeleken met waar wij vandaan komen. (boerendorpje)
   maar nergens op deze aardbol is het perfect, dus ook curacao niet. En goede beveiliging is idd nodig daar, dus dat zullen we ook zeker doen. (de hond is al aanwezig haha)

 7. zegt:

  Wat heerlijk. Ik begrijp je gevoel volkomen. Al hebben wij hier (Ibiza) iets meer kou en is die panty echt wel nodig. Opstaan met de zon doet zoveel goed voor je humeur. Dat merk ik elke dag. Wij zijn, zoals je wellicht weet, gelijk vertrokken voorgoed. Regelden vanuit Nederland een huisje via airbnb.com waar we langere tijd mochten blijven (4 maanden) om onze zoektocht te starten. Maar we mochten er ook uit, zodra we iets permanent hadden gevonden. Is dat misschien iets? Scheelt geld voor 2x een ticket. Heel veel succes en vooral veel plezier met plannen en voorbereiden. Liefs

  1. Diana zegt:

   de zon doet idd heel erg veel goed :D. ik ga eens op de site kijken van airbnb. ik kende het nog niet, maar thnx voor de tip!
   het scheelt idd wel kosten ja. niet alleen de tickets, maar ook t verblijf.
   en dankjewel! X

 8. Ellen zegt:

  Fijn dat het gevoel bij Curaçao is zoals jullie graag wilde. Leuk om te lezen! Ook fijn dat je dit allemaal deelt met ons op je blog, kunnen wij ook vast wennen ;). Ben benieuwd naar jullie ‘reis naar jullie paradijs’ :D.
  Geniet van de vakantie!!

 9. zegt:

  Super leuk om te lezen! Het brengt natuurlijk een hoop vragen met zich mee. Het lijkt me wel allemaal een heek avontuur. Leuk dat je ons hierin meeneemt. Liefs.

  PS er loopt nu een leuke winactie op mijn blog met minimal sieraden. Leuk voor de lente en zomer! Ik verzend ook naar Curaçao als dat nodig is.

 10. zegt:

  Wat heerlijk! Ik ben daar nu al 3 keer op vakantie geweest en ik blijf het daar leuk vinden. Je kan gewoon NL praten en altijd de zon wat wil je nog meer. Zanzibar met de happy hours is leuk! <3

  XxX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *