Werken in Curaçao.

kokomo beach - strand curacoa

“Wat gaan jullie eigenlijk voor werk doen in Curaçao?”

Ik denk dat deze vraag me de laatste tijd het vaakst gesteld wordt. In ieder geval zo vaak, dat ik er maar eens een artikel over ga schrijven. Helaas hebben wij nog steeds die verdomde staatsloterij niet gewonnen. Dus ook wij zullen gewoon moeten werken in Curaçao.

Mijn vriend zit in de ICT en heeft sinds begin dit jaar zijn eigen bedrijf. Ik zei al jaren dat die voor zichzelf moest beginnen omdat je in de ICT echt veel meer kan verdienen als zelfstandige als dat je voor een baas werkt. Zeker als je goed bent. En dat is die – sorry even reclame maken voor mijn lieve vriendje hahaha -. Maar hij hield eigenlijk erg van de zekerheid van het werken voor iemand anders. Totdat we dus emigratie plannen hadden en we toch graag een mooi spaarcentje wilden opbouwen. Er deed zich een perfecte kans aan om voor zichzelf te beginnen, en had dus gewoon vanaf de dag dat die met zijn baan stopte meteen een grote klant. Daarnaast had die ook nog een andere klant, waar ik dadelijk meer over vertel.

Want eerst nog even iets anders..

Al weer bijna een jaar geleden, toen ik mijn blog net begon, was het via via bij iemand terecht gekomen die mijn vriend kent. En die werkt bij een bedrijf die ook een vestiging in Curaçao hebben. En toen die las dat wij waarschijnlijk naar Curaçao zouden verhuizen hebben ze hem uitgenodigd voor een gesprek daar. Dus tijdens onze vakantie is hij gaan solliciteren daar, en ondertussen zat ik vol zenuwen mezelf vol te gieten met veel te dure wijntjes bij Saint Tropez – hippe strandtent in de buurt van dat bedrijf –.

Na nog een hele tijd te hebben onderhandeld over het salaris hebben we er uiteindelijk toch voor gekozen om de baan af te slaan. Dit eigenlijk vooral omdat ze wilden dat die dan eerst nog een half jaar in Nederland voor dat bedrijf ging werken, waar ze hem een veel te laag salaris aanboden.

Eigenlijk vlak nadat die dat aanbod afgeslagen had, had een van zijn andere klanten gevraagd of die niet wat meer voor hem kon werken als we straks in Curaçao wonen. Deze klant was een oud collega van mijn vriend, en woont in Hongkong. Dus mijn vriend is een half jaar geleden naar Hongkong gevlogen om daar een contract te tekenen. En dus gaat die daar een aantal dagen per week voor werken.

kokomo beach - strand curacoa

En wat ga ik dan doen?

Lekker chillen op t strand. Nee grapje, was het maar zo’n feest. Ik ben vorig jaar mijn eigen bikini bedrijfje gestart. Ik ontwerp en maak zelf bikini’s. Al doe ik dat nu even niet, want ik heb daar nu geen tijd voor. Maar vanaf februari ga ik weer beginnen. Op de facebookpage van Akira Swimwear kun je de bikini’s zien. En als je toch gaat kijken, like dan meteen even haha.

Verder heb ik natuurlijk ook nog deze blog. Al brengt dat momenteel nog niet zoveel in het laatje. Dus daar moeten we nog even naar kijken hoe we dat kunnen verbeteren. Zonder dat de site vol banners en pop-ups komt te staan, want dat vind ik irritant.

En ik heb nog iets mega gaafs bedacht wat mijn vriend en ik samen kunnen gaan doen. Ik heb er zo’n goed gevoel over, maar ik ga het pas zeggen als het ook daadwerkelijk opgezet is. Sorry, als ik jullie nu nieuwsgierig maak.

Of het dan niet eng is om zonder vast inkomen naar Curaçao te verhuizen?

Ik vind van niet. We hebben afgelopen jaar genoeg gespaard, dus het is ook geen ramp om op het begin nog niet voldoende inkomsten te hebben. En ik heb zoiets van als t allemaal niet wil lukken met m’n bikini’s enzo, dan kan ik altijd nog een vaste baan nemen. In de horeca zoeken ze altijd wel mensen, dus ik ben niet bang dat we het niet gaan redden in Curaçao.

Lees hier heel ons verhaal over onze emigratie naar Curaçao.

29 reacties

 1. Eduard zegt:

  Ik zou eerst beter Nederlands leren schrijven.Staat heel erg raar als je het leest.Beetje dom

  1. Diana zegt:

   Bedankt voor je uiterst zinvolle en ontzettend aardige reactie. Je hoeft dit niet te lezen hè 😀

 2. zegt:

  Het scheelt iig dat jouw vriend inkomen heeft, dat geeft jou wat meer rust om wat te maken van je bikini’s. Klinkt wel leuk 🙂

 3. Zo gaaf en spannend dat jullie de stap hebben gezet! Ik zou dolgraag willen verhuizen naar Engeland, maar doodeng, en ze laten bijna nergens huisdieren toe in huurwoningen 🙁

 4. Super spannend! Ik zou wel proberen om iig iets van werk te vinden. Horeca is makkelijk te vinden, maar verdiend echt slecht. De meeste mensen kunnen daar niet van rondkomen. Wel mooi dat je vriend iig al een baan heeft, dan is het wat makkelijker want alleen van je spaargeld leven zou ik echt niet willen.

 5. kim zegt:

  Ik vind het leuk om jouw blog steeds te lezen, ben benieuwd hoe je het er uiteindelijk gaat hebben! En dat werken komt vast goed.
  Klein puntje van feedback: je gaat werken óp Curaçao, niet in. Zie onderstaande link. Succes, en ik ben benieuwd naar je verhalen als je er eenmaal woont! http://www.goeievraag.nl/wetenschap/taal/vraag/43752/nederland-curacao

  1. Diana zegt:

   hej, dankjewel, leuk om te horen.

   ik dacht altijd dat in en op allebei kunnen. en zover ik het uit die link die je plaatste kan opmaken, klopt dat toch ook?

 6. Ilse zegt:

  Leuk artikel om te lezen maar vind het wel wat irritant dat je steeds ‘die’ schrijft in plaats van ‘hij’. Misschien iets om op te letten!

 7. Wat een leuke plannen zeg! En van de ICT en freelancer klopt zeker wel. 😉
  Je bikini’s zijn écht super gaaf! Ik heb meteen je page geliked en wellicht shop ik voor volgende zomer eens bij je, heel mooi!!

  1. Diana zegt:

   je zit ook in de ict? 😉
   dankjewel, en dat zou leuk zijn 😀

 8. zegt:

  ik vind het heel erg knap en wens jullie veel succes daar!

 9. Bon bon! Goede reis naar hier 🙂

  1. Diana zegt:

   danki, hoe gaat met jouw plannen om hier heen te komen? heb je er al zin in?

 10. zegt:

  Volgens mij komt dat allemaal wel goed hoor! Er is altijd wel ergens wat te vinden! Gewoon ook kijken wat er op jullie pad komt. Ben trouwens wel erg nieuwsgierig naar dat project van jou 😉

 11. Het lijkt me echt super spannend om aan het begin geen vast inkomen te hebben! Gelukkig hebben jullie genoeg gespaard, dus dat gaat helemaal goed komen 😉 Je moet vooral genieten!

 12. zegt:

  Helemaal gelijk. Doem denken is nergens voor nodig! Anders kan je nooit ergens mee beginnen haha.

 13. Iedere keer als ik jou blogs lees kriebelt het en voel ik me een beetje verdrietig.. Ik mis Curaçao zo erg! Onze droom is het ook om terug te gaan.. Helemaal nu onze kleine man eris.. Maar de stap is zo vreselijk eng en groot! Een aantal jaren geleden heb ik gewoon alles opgezegd en ben ik gegaan.. Dat gaat nu iets minder makkelijk.. Ik vind het zo onwijs gaaf om dus jou blogs te lezen over hoe jullie het aanpakken enz.. Echt wauw! In 2016 gaan wij zeker weer heen het is alweer 2 jaar geleden en dat voelt echt te lang haha wie weet tref ik je op 1 van de fijne stranden met een lekker wijntje 🙂

  1. Diana zegt:

   als je er teveel over nadenkt is het idd best een grote enge stap, maar als je echt graag wil, moet je gewoon die beslissing maken. ikzelf vond echt die beslissing zelf t moeilijkst. daarna maakte ik gewoon een plan van aanpak, en vond ik t eigenlijk wel meevallen met hoe eng t is haha.

   veel plezier alvast tijdens jullie vakantie, en wie weet treffen we elkaar eens.

 14. Lijkt mij echt super leuk, maar ook hel erg spannend! Veel succes ermee! -x-

 15. zegt:

  Wel spannend om te gaan verhuizen zonder vaste baan, maar ik ben ervan overtuigd dat het goedkomt! Ben ook benieuwd naar de nieuwe bikini’s die je gaat ontwerpen voor Akira Swimwear. Heel veel succes met alles!

 16. zegt:

  Ik zou ook zo graag naar Curaçao gaan! Blijft altijd wel een beetje mijn droom. Dus ik ga je even volgen 🙂 het makkelijkste zou zijn als je in euro’s kan verdienen, iets wat via Europa gaat. De lonen daar in guldens zijn volgens mij niet heel royaal. Heel veel succes met alles!

  1. Diana zegt:

   mooie droom heb je 😉 ik hoop voor je dat die ooit uit mag komen!

   de lonen liggen over het algemeen wel behoorlijk laag in curacao. Maar je hebt wel (bijna) altijd mooi weer, en de mooiste stranden binnen handbereik. het beste is idd of een baan vinden die gewoon in euro’s uitbetaald, of gewoon genoegen nemen met minder luxe. wij doen een beetje van beide 😛

 17. Kelly zegt:

  Nou dat klinkt als een avontuur! En waar beter een bikinilijn opzetten dan op het zonnige Curacao? 🙂

  Mag ik je wat feedback m.b.t. je schrijfstijl geven? Ik zou je vriend in bovenstaand stuk niet aanduiden als ‘die’. Dit leest niet zo lekker, waarom niet gewoon ‘hij’? Die is meer spreektaal en leest dus niet zo lekker..

  Ik kijk uit naar de updates als jullie eenmaal aangekomen zijn!

  1. Diana zegt:

   ja toch, het hele jaar bikiniweer daar!

   ik ga je tip meenemen in het vervolg. dankje.

 18. Lijkt me toch wel spannend! Maar ik vind het zo goed dat jullie dit gewoon doen!

 19. zegt:

  Jou ‘kennende’, gaat dat inderdaad wel goed komen. Spannend! Succes!

  1. Diana zegt:

   dankjewel!

 20. Dzunia Hochstenbach zegt:

  Leuk!!! Ik ga je eerste klant zijn 😉

 21. zegt:

  Het komt ook zeker goed. het is hier super easy om iets te beginnen of om idd in de horeca te gaan werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *