1e indruk Curacao

playa lagun curacao

Zien wij onszelf al wonen in Curaçao?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen..

Ja, wij zien onszelf wel wonen in Curaçao.

Wat een mooi eiland. Nog mooier dan verwacht. Ik ga nu niet helemaal uitweiden over de ins en outs van Curaçao, want daar komen nog heel veel stukjes over online. Nu gaat het vooral over ons gevoel  bij het eiland.

De aankomst was voor mij iets minder, omdat ik me behoorlijk ziek voelde in het vliegtuig.. misschien had ik niet 4 borden moeten opscheppen bij de wok de avond ervoor..

Maar als je dan het vliegveld uit komt en je voelt de zonnestralen branden op je huid, dan wordt alles gelijk al een stuk beter. Ik blijf het altijd maar raar vinden, dat je in de ochtend nog half dood vriest en dan op de namiddag snel je vest uit doet omdat het anders te warm is.

Na aankomst in het appartement hadden we de koffers snel neergezet om nog vlug even wat boodschapjes te doen.

En wow. Die winkel. Ze hebben er werkelijk alles. Daar zijn de supermarkten in Nederland echt helemaal niks bij. En de fruitafdeling is al helemaal heaven. Ik verheug me er nu al op om hier voortaan mijn boodschappen te doen.

Daarna zijn we nog wezen uiteten. We hadden aan de eigenaar gevraagd waar we lekker konden eten, en die stuurde ons naar een restaurant. Maar natuurlijk konden wij dat weer niet vinden haha. Dus waren we maar gestopt bij het eerst volgende restaurant dat we tegen kwamen. We hadden heerlijk gegeten.

En dat was de 1e keer dat we verdwaald waren. Daarna nog een keer of 5. We hebben wel navigatie op onze telefoon, maar geen adressen. Dus tja, dan heb je aan die navigatie ook niet zo veel. Maar zo zie je wel wat van het eiland.

Wat mij vooral goed bevalt is dat je ‘s ochtends wakker wordt, en  heerlijk buiten kan ontbijten. Dat je sowieso heel de dag buiten kan leven. Wat een heerlijk weertje. Lekker warm, maar toch goed uit te houden.

Sommige mensen zeggen, dat dit warme weer alleen leuk is, omdat het in Nederland vaak koud is. Dat als je altijd dit weer hebt, er niets meer aan is. Nou, geloof mij, als ik 1 ding zeker niet ga missen zijn het wel die #*$%#@ winters.

playa lagun curacao

Dan nu nog even over waar curaçao toch wel heel erg om bekent staat; De stranden. Prachtig! De paar stranden waar we nu zijn geweest zijn stuk voor stuk ontzettend mooi. Ik zie het ook al helemaal voor me; op vrijdagmiddag na het werk nog goed het weekend inluiden op 1 van de happy hours. Op zaterdag samen met Akira wandelen en lekker afkoelen in het water van de zee. En op zondag heerlijk relaxen op één van de mooie stranden.

Dit is nu onze eerste indruk van Curaçao.

We hopen dat we over 2 weken nog het zelfde gevoel hebben als nu. Want dan kunnen we onze emigratie echt gaan plannen. Wel spannend..

Wat we uiteindelijk na 2 weken van Curaçao vonden..

Ons hele emigratie verhaal.

3 reacties

 1. Wat leuk!
  Een vriend van mij woont ook op Curacao! 🙂
  Hij vindt het geweldig daar en wil niet meer terug, haha
  Fijne vakantie nog!

 2. Ellen zegt:

  Ik ben blij voor jullie dat de eerste indruk goed is! Klinkt allemaal erg mooi hoor. Lekker genieten dus daar op jullie toekomstige eilandje! ^^
  Ik kan niet wachten om een keer langs te komen als jullie er wonen. De manier waarop je het vertelt maakt me nieuwsgierig. 😀

  Hoe warm is het daar nu eigelijk? En in de zomer (als t de warmste tijd is van het jaar)?

 3. zegt:

  Ahh heerlijk en een eerste indruk is zooo belangrijk. Die is vaak bepalend. Geniet er lekker van. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *