Het leven in de tropen

daaibooi curacao strand

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


De dagen vliegen voorbij. Zoveel leuke dingen te doen hier. En als je zoveel dingen doet is het soms lastig te onthouden wat je nu precies allemaal gedaan hebt. In Nederland zagen mijn weken er eigenlijk altijd het zelfde uit. Door de weeks werken, bloggen en ’s avonds bracht ik door achter de computer of de tv. Niet heel spannend. In het weekend sprak ik dan wel wat af met vrienden. Of gingen we bij familie langs. Nu moet ik echt nadenken wat ik afgelopen week ook al weer gedaan heb. En omdat je zoveel doet lijken sommige dingen al weer weken geleden terwijl het nog geen week geleden is.

Vorige week vrijdag ben ik eerst gewoon thuis gebleven de hele dag. Wat schoon gemaakt, wat geblogd, dat soort dingetjes. In de middag vroeg mijn vriend of ik mee wilde naar Wet & Wild. Ja natuurlijk. We dachten we gaan even een drankje doen, en daarna gewoon thuis eten. We doen heel hard ons best om minder buiten de deur te eten. Maar dat mislukt nogal eens. Zo ook vrijdag. Ik moest eerst mijn vriend ophalen op zijn werk – we hebben maar 1 auto – dan helemaal naar huis rijden – want vriendje moet zn laptop thuis neer leggen – om vervolgens weer richting Mambo te rijden. Dat wordt wel erg laat om te eten, of maar erg kort een drankje doen. Mensen die mij een beetje kennen, snappen wel dat dat allebei geen optie is. Dus hebben we tussendoor maar een hapje bij Hemingway gegeten. Om vervolgens toch weer laat thuis te komen.

Als je hier woont, is 1 van de eerste dingen die je leert, dat je niet te veel moet plannen. Alles loopt toch anders.

Net zoals zaterdag. Ik wilde eigenlijk helemaal niet op stap. Maar ook niet alleen thuis blijven. Dus dan ga ik toch maar even mee, en we hadden afgesproken vroeg naar huis te gaan. Vroeg was het zeker. Het was bijna licht. En gezellig dat het was. We waren eerst even bij Zanzibar geweest, maar we waren laat, en het liep dus al bijna tegen het einde. En terwijl ik een paar uurtjes eerder nog plannen had vroeg naar huis te gaan – want ik wilde zondag naar het strand – had ik toen zin om door te gaan. Dus aan een willekeurige vreemde – waar het nog heel gezellig mee is geworden – gevraagd wat er nog te beleven viel. Mojito’s it was. Wat een leuke bar is dat. Zeker voor herhaling vatbaar.

daaibooi curacao strand

Zondag wilde ik dus graag naar het strand. Ik zelf ben meestal gewoon vroeg wakker, ook al lig ik pas een paar uurtjes eerder in bed. Mijn vriend niet. Om 12 uur vond ik dat ik hem lang genoeg met rust gelaten had, en schopte ik ‘m t bed uit. Beachtime! We zijn naar Daaibooi geweest. Dat is zo goed als om de hoek voor ons. Heerlijk strandje is dat. Met heerlijke friet. En dat is zo lekker als je de avond ervoor op stap bent geweest. ‘S avonds is mijn broertje nog langs gekomen om te barbecueën.

Sinds we onze barbecue hebben aangesloten hebben we het gasfornuis niet meer aangeraakt. Je leeft op een tropisch eilandje of niet. Dus gewoon elke dag barbecueën.

We zijn deze week ook eindelijk weer eens bezig geweest met al het papier werk wat een emigratie met zich meebrengt. Dat had even stil gelegen doordat we eerst ons huisje klaar wilden hebben, en er natuurlijk ook gewerkt moet worden. We hebben onze VVR maar eens opgehaald. Die lag al bijna een maand klaar. Dus volgende week kunnen we ons inschrijven op Curaçao, en zijn we echte Curaçaoenaars. Ook zijn we nog langs het belastingskantoor geweest om ons bedrijf daar in te schrijven. en omdat we die dag toch al bezig waren met allerlei saaie dingen zijn we ook nog maar onze autobelasting gaan betalen. En daarna zijn we nog naar Kooyman geweest, om wat planken voor de inloopkast op maat te laten zagen. Dus die is nu ook klaar. Ze zeggen hier vaak dat alles lang duurt enzo, en dat je maar 1 of 2 dingen op een dag kan doen, maar al het bovenstaande hebben we dus in 1 dagje gedaan. Dus of we hebben heel veel geluk, of iedereen overdrijft.

daaibooi curacao strand

Woensdag was beach-day. Samen met een vriendinnetje ben ik naar Daaibooi geweest. Heerlijk relaxed dagje. ‘S avonds zijn we wezen uiteten, en toen mochten de mannen ook mee. Wat een geluksvogels. We hebben gegeten bij Mundo Bizarro, en dat is zeker een aanrader. ‘T was echt heel lekker.

Donderdag heb ik veel aan mijn blog gewerkt. Jullie zien er niet zoveel van terug, want zelfs dit artikel is te laat. Poko poko zal ik maar zeggen. Maar achter de schermen is het ook een hoop werk. En verder heb ik die dag nog flink wat dozen uitgepakt. We zijn bijna klaar hoor. En het voelt hier ook al helemaal als thuis. Ow en we hebben nog wat gedaan die dag. We hebben alles al klaar gezet voor Akira. Brokjes – en heel veel snoepjes – gekocht. Want nog maar een paar daagjes en dan zijn mijn beste vriendinnetje en ik weer samen. Ik verheug me er zo op.

tot volgende week en een fijn weekend.

Hier kan je de weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

8 reacties

 1. Geweldig, zeker nu ik ook bezig ben met emigreren naar de Dominicaanse Republiek! Fijn om jullie ervaringen te lezen 🙂

 2. zegt:

  Daaibooi vind ik ook echt het fijnste strand op t eiland!

 3. zegt:

  Fijn dat het zo lekker gaat en je je thuis voelt! Dat is toch het allerbelangrijkste 😀

 4. zegt:

  Wat klinkt dit goed zeg! Heel anders dan het leven in Nederland haha!

 5. zegt:

  Krijg nu zin om m’n biezen te pakken. Zo herkenbaar. Je kunt bijna niks gedaan krijgen op een dag :’) en dat is soms zó frustrerend, maar geeft ook zóveel rust! Kannietwachtennn

 6. Ellen zegt:

  Klinkt als een mooie week! Fijn dat jullie het daar naar jullie zin hebben en allemaal leuke dingen kunnen doen 😀

  Al een mooi kleurtje inmiddels??

 7. zegt:

  Jouw leven is gewoon een grote vakantie geworden. Wat heerlijk zeg! Maximaal genieten!

  1. Diana zegt:

   Haha daar lijkt t wel op hè. Maar wat je vaak niet terug leest is dat ik wel regelmatig tot middernacht nog achter mn laptopje zit, dus ook hier moet gewoon gewerkt worden 😛 Maar daarnaast probeer ik wel zoveel mogelijk leuke dingen te doen en te genieten. Dat is hier ook zo makkelijk. Binnen 10-15 minuutjes sta ik op t strand 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *