Een culinair weekje.

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


^^ Curacao culinair.

Vorig weekend was het Curacao culinair. En aangezien mijn grootste hobby eten is, moest ik daar natuurlijk bij zijn. Dus daar zijn we vrijdag avond geweest. We hadden voorgenomen om bij elk restaurant wat te proeven, maar dat was een beetje teveel van het goede. We hebben gerechtjes geprobeerd van Bij Blauw, Baoase, Cristal, Kyoto, Madero en Primas restaurant. Alles was erg lekker, en ik vond Curacao culinair sowieso erg geslaagd. Het was goed georganiseerd en leuk aangekleed. Complimenten.

curacao culinair

^^ Een heerlijk gerechtje van Baoase.

Zaterdag avond moest mijn vriend basketballen. Met een groepje zijn we wezen kijken – ofja kijken.. Gewoon kletsen op de tribune met een paar flessen wijn – en daarna zijn we met z’n allen naar Zanzibar geweest. Een vriendinnetje uit Nederland was ook die dag aangekomen op Curacao voor stage. Haar hebben we dus meteen goed kennis laten maken met Curacao. Na Zanzi zijn we nog naar de Heeren geweest. Ik kende dat alleen maar als restaurant, maar de zaterdag avond veranderd het in een bar. Zeker voor herhaling vatbaar.

basketbal-curacao

Zondag wilden we lekker een dagje aan het zwembad gaan liggen. optie 1 was bij New York, maar daar was de bar dicht. Beetje raar op een zondag, maarja. Dus zijn we maar naar Saint Tropez gegaan. Daar een beetje aan het zwembad gelegen en gegeten. Perfecte zondag middag tijdsbesteding. Daarna zijn we nog even naar Mambo gegaan voor de happy hour. En aangezien we het weekend culinair begonnen waren, moesten we deze natuurlijk ook culinair afsluiten. Met een frietje speciaal en een frikandel!

frikandel-eten-in-curacao

^^ Het grootste voordeel van wonen in Curacao: Je woont in de tropen, maar je kan toch op bekant elke straathoek een frikandel halen.

saint-tropez-curacao

Maandag ben ik wezen werken. Deze keer maar zonder mijn altijd lieve – ahum – hondjes. Oh, nu ik ’t toch over mijn honden heb. Binky heeft deze week voor het eerst gespeeld! Zo schattig. Hij rende achter een speeltje aan en deed gewoon gek. Echt leuk dat zo’n zielig bang hondje helemaal opbloeit naar een vrolijke hond.

Ik had jullie laatst verteld dat ik met een meisje af had gesproken zonder dat we elkaar kenden.. Dat klikte goed, en maandag avond hadden we samen een hapje gegeten. Bij de Heeren, daar kan je op maandag avond salades eten voor de halve prijs. Lekker gezond en spot goedkoop.

karakter-curacao

^^ Dinsdag was het weer eens tijd om een dagje op het strand te werken. Ik hou van mijn leven. 

Woensdag ging ik wel gewoon naar kantoor, zoals de meeste mensen haha. Op het strand werken heeft toch wel mijn voorkeur, maar ik vind het daar ook echt niet vervelend. En ik leer er ook nog nieuwe dingen. ‘S avonds had ik weer eens geen zin om te koken en het was ook de enige avond dat mijn vriend en ik samen thuis waren, dus ik wilde ook wel iets leuks gaan doen. Gewoon samen. uiteten ofzo. We hebben een hapje gegeten bij landhuis Daniel. Dat restaurant zit vlak bij ons en ik had er al wel eens goede verhalen over gehoord. En die verhalen kloppen dus!

landhuis daniel curacao - restaurant

Donderdag heb ik de hele dag gewerkt. van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Oké vooruit, ik heb een half uurtje vrij gemaakt om GTST te kijken.

En toen zat de week er weer op. Écht, de tijd gaat hier veel te snel. Ik heb meer tijd nodig in mijn weken. Veel meer.

Fijn weekend dushi’s!

 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

4 reacties

 1. zegt:

  Wowww, dat ziet er echt super lekker uit allemaal! Ik heb net pannenkoeken gegeten, ook lekker 😉

 2. zegt:

  Heerlijk! Het is dat mijn man niet op Curaçao wil wonen… Wij waren ook een keer bij New York en dat was heel apart. Er was veel bediening maar ze zaten binnen aan een tafel en er was geen keuken. Verder wel plek met potentie!

 3. zegt:

  Oh dat Curaçao culinair klinkt goed! Het eten ziet er ook heerlijk uit.

 4. Rebecca zegt:

  Wat leuk dat er op Curacao een Curacao culinair is. Dat hebben we in Tilburg ook en dat is altijd super gezellig en lekker hihi. Heerlijk om allerlei kleine gerechtjes te proeven. Wijntje erbij…. Goed te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *