Een hectisch weekje.

zwembad palmeraie curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

Wat een week was dit zeg. Het lijkt wel alsof er 3 weken in 1 week gepropt zitten, zoveel is er gebeurd.

Vrijdag kwamen we terug uit Bonaire en heel even verlangde ik er meteen weer naar terug. Als er 1 ding is wat ik wel mis aan het landelijke rustige wonen, is dat je gewoon door kan rijden op de weg. Ik haat file’s. En de wegen op Curacao lijken soms wel 1 grote file. Net zoals vorige week vrijdag dus.

Maar dat was natuurlijk weer snel vergeten. We zijn alweer in een prachtig resortje beland. Écht wat is het hier mooi. Terwijl ik dit hier zit te typen heb ik gewoon het gevoel dat ik op vakantie ben. Eigenlijk heb ik dat gevoel best vaak. Komt geloof ik door het mooie weer en de prachtige omgeving. De zon en palmbomen doen zoveel met me. En ook dat als je thuis komt van vakantie en je diezelfde avond afspreekt om wijntjes bij saint tropez – beachclub – te gaan drinken. Dan is je vakantie niet afgelopen. Dan gaat je vakantie gewoon door. Thuis.

zwembad palmeraie curacao

Zaterdag was een dagje waarop we veel geregeld hebben, maar zondag was weer zo’n heerlijk dagje. Overdag moesten we wel echt even werken, want dat hadden we al ruim een week niet meer gedaan. Maar daarna zijn we naar Kokomo gegaan. Beetje saai hè elke keer het zelfde strand haha. Maar ik vind het daar zo relaxed. We hadden daar afgesproken en hebben heerlijk geborreld met ondergaande zon. Zo mooi. Zo hoort het leven te zijn. En om het plaatje compleet te maken hebben we de avond afgesloten met sushi.

chopsticks sushi curacao

Ook had ik nog een skype-date met goede vrienden van me uit Nederland. Skype is toch wel een leuk dingetje. Voordat ik hierheen verhuisde aten we regelmatig met z’n achten. Nu waren we weer met z’n achten, maar wij dan via skype. Eigenlijk was dat best wel leuk. Net alsof we er echt bij waren. De rede van het etentje was groot nieuws. Een van mijn beste vriendinnen is zwanger en dat ging ze die avond vertellen. Alleen ik wist het al, maar nu weet iedereen ‘t, dus hoef ik mijn mond niet meer te houden.

En dat betekend dus dat wij over ruim een half jaar naar Nederland komen! Alleen voor vakantie dan hè.

Wat ik geloof ik ook nog niet verteld had is dat mama eind februari hier heen komt. Leuk! Die komt dan bij ons in huis logeren. Onze eerste loge. En de laatste. Want daarna verkoop ik ons logeerbed. Ik heb er eigenlijk geen plek voor. We zijn eigenlijk tot de conclusie gekomen er best veel van onze meubels niet in ons nieuwe huis gaan passen.

We hebben deze week ook weer super veel geregeld. Het ging echt goed. Nergens 3 keer terug hoeven komen. Elke keer de juiste papieren bij. Oké op 1 keer na, maar kleinigheidjes blijf je houden. We hebben ons bedrijf ingeschreven hier. Dus nu kan er ook eindelijk geld binnen komen in plaats van dat we het alleen maar uitgeven. Onze VVR aanvraag is goedgekeurd. We hebben de sleutel van ons nieuwe huis al gekregen. En waaw, wat is dat gaaf om gewoon met z’n 2tjes in ons eigen huisje te zijn. Het is zo mooi. Ik kan niet wachten tot ze onze spullen komen brengen. Dan kunnen we er echt gaan wonen. Zelfs water, stroom en internet is al aangesloten. We hebben ook onze nieuwe buren al ontmoet. Leuke mensen. Ik voel me er nu al thuis. Helemaal geweldig.

huis-grote-berg-curacao

Om te vieren we zoveel hebben kunnen regelen deze week zijn we woensdag bij De Buurvrouw – restaurant vlak bij ons nieuwe huis – wezen eten. En die gaan me daar wel vaker terug zien haha. En als klap op de vuurpijl kregen we donderdag nog een telefoontje dat onze spullen klaar waren om geleverd te worden. Dus of vandaag, of anders maandag – nee, dat wisten ze nu nog niet – komen ze de container lossen bij ons nieuwe huis.

Maar hoe mooi het leven soms kan zijn, zo hard kan het ook zijn. Ik kreeg gister een heel heftig bericht en dan zit je toch wel erg ver weg. Ik weet dat ik daar zelf voor gekozen heb, en ik wist van te voren ook dat dit soort dingen zouden gaan gebeuren. Maar dit en zo snel al? We kunnen nu alleen maar hopen dat het goed komt..


 

 

Tot volgende week.

Hier kan je de weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

5 reacties

 1. Ik hoop dat het vervelende nieuws snel omslaat naar beter nieuws! Sterkte 😉

 2. zegt:

  Balen van het nare bericht… maar de rest: *yay*. goed geregeld allemaal zeg. Ik vind het nog steeds stoer dat je gewoon gegaan bent, ik durf het niet hoor ;p

 3. zegt:

  Vind het zo stoer dat je gewoon gegaan bent… Props voor jou. Hopelijk kun je wat steun vinden daar. Het is moeilijk om weg van huis te zijn en duurt wel even voordat je daar als thuis gaat zien.

 4. zegt:

  Wat vervelend dat je zulk slecht bericht hebt gehad.
  Wel fijn dat Bonaire erg mooi is, ben zo benieuwd naar dat eiland 🙂

 5. zegt:

  Ja heerlijk dat vakantiegevoel 🙂 Terwijl de rest gewoon bijna in de sneeuw zit hahaha. Tof ook dat jullie naar NL gaan! Leuk vooruitzich alweer. En dat je moeder komt natuurlijk. Bezoek is altijd leuk! Ben benieuwd hoe het met de meubels zal gaan. Lijkt me wel spannend om alles in te gaan richten en het echt weer jullie huis te gaan maken! En ja jeetje wat vervelend van het slechte nieuws meid… zo ver weg zitten met zulk nieuws is bijzonder vervelend. Ik heb laatst ook meegemaakt dat er in NL iemand maar liefst 5 keer op de spoedeisende hulp belandde. Ik wilde er eigenlijk bij zijn, ook om te helpen, maarja dat gaat niet natuurlijk. Vervelend gevoel is dat. Sterkte dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *