Tip – Inboedel verhuizen

inboedel verhuizen naar curacao

Verhuis jij binnenkort naar Curaçao, of een andere Caribische bestemming? Geluksvogel!

Mocht je nu nog een bedrijf zoeken die jouw spullen verscheept dan kan ik je een goede tip geven. Zoals ik eerder heb verteld heb ik bij zo’n beetje elk bedrijf die ik kon vinden via Google een offerte aangevraagd. Heeft me behoorlijk wat tijd gekost, maar heeft me toch ook heel veel geld bespaard.

Mocht je nu niet de tijd hebben om al die bedrijven te bellen, mailen en langs te laten komen? Of daar gewoon geen zin in hebben? Dan kan je nu via eiland-meisje een offerte opvragen bij Carib Intertrans. Zij bieden ook de service om bij jouw thuis langs te komen, zodat ze een offerte op maat kunnen maken. Uiteraard geheel vrijblijvend.

[ninja_form id=5]

Wij laten ook onze inboedel verschepen via hun, omdat ze de beste prijs konden geven zonder in te moeten leveren op de service en voorwaarden*.

* Als je offertes op gaat vragen, moet je goed letten op de voorwaarden in zo’n offerte. Soms denk je een mooie prijs te hebben, maar dan blijkt dat je in Curaçao nog het een en ander moet betalen voordat je daadwerkelijk je spullen terugkrijgt**. Of dat je de spullen zelf maar van de haven tot aan je nieuwe huis moet zien te krijgen, terwijl je er van uit was gegaan dat dat geregeld zou worden. Geef dus duidelijk van te voren aan wat je wilt.

** Er kunnen nog kosten zijn in Curaçao, die je altijd zelf moet betalen. De invoerrechten en opslagkosten (mocht je container langer dan toegestaan in de haven moeten blijven, doordat je bijvoorbeeld nog geen huis hebt). Deze bedragen kan een bedrijf niet in de offerte meenemen, omdat dit afhankelijk is van jezelf en de douane. Probeer deze kosten dan ook zoveel mogelijk te vermijden, door je verhuizing goed te plannen, en geen nieuwe inboedel te kopen in het laatste half jaar voor de verhuizing.

De prijs is geheel afhankelijk van je eigen situatie. Uiteraard de hoeveel te verschepen spullen is van belang. En de factoren die ook een belangrijke rol spelen, zijn of je de spullen wilt laten ophalen bij je thuis en of je ze op bestemming tot in huis wilt laten leveren of dat je zelf het vervoer van de haven naar je nieuwe huis regelt. En wat ook een groot verschil in de offerte maakt is of je zelf inpakt of het laat doen door het bedrijf. Door het zelf te doen bespaar je behoorlijk wat geld. Maar als je het laat doen, dan weet je wel dat het goed gebeurd, en het scheelt je een hoop tijd.

Wij laten de grote dingen inpakken door het bedrijf, en de kleine dingetjes zoals accessoires, kleding en lakens doen we zelf. En we laten ook alles ophalen en inladen door Carib Intertrans en in Curaçao weer uitladen door hun.

Succes met het regelen van jullie verhuizing!

Hier vind je nog veel meer informatie en tips voor je emigratie.

Disclaimer.

2 reacties

 1. Angela zegt:

  Hoi Diana,

  Ik vindt het erg leuk om je blog afcen toe te volgen omdat wij ook plannen hebben om die kant op te gaan te zijner tijd 😉

  Is het perse nodig om je inboedel mee te nemen? Is het goed te doen om geen inboedel te laten verschepen behalve de belangrijke herinneringen zoals foto’s e.d. dus eigenlijk je inboedel daar te kopen?

  Ons lijkt dat veel eenvoudiger om te doen en goedkoper, wij hechten niet zo aan dure meubels enzo vandaar de vraag.

  Groetjes,

  Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *