Gewoon een weekje uit mijn leven op Dushi korsou

De grotten van hato

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

 

Vorige week vrijdag was mijn moeder nog hier, en die dag hebben we samen met mijn broertje dus nog even heerlijk de toerist uitgehangen. We zijn eerst naar de grotten van Hato geweest. Ik vond de grotten erg mooi om te zien, en ook het verhaal erbij was zeer interessant. Daarna zijn we in Otrabanda even wezen lunchen om vervolgens richting het Kura Hulanda museum te gaan. Ik vond het museum erg interessant, maar mijn gezelschap geloof ik iets minder, dus ik ga er nog wel eens naar terug, zodat ik rustig de tijd kan nemen om alles te bekijken. Aan het einde van de middag hebben we nog een drankje gedronken op het Wilhelmina plein, om deze toeristische dag ook maar goed af te sluiten.

De grotten van hato

‘S avonds zijn we nog met zijn allen bij Bij Blauw wezen eten. Zoals jullie weten werkt mijn broertje daar, en hij moest ook even werken, maar gelukkig kon hij vanaf het hoofdgerecht ook bij ons aansluiten. Zoals elke keer, was het ook nu weer heerlijk.

dessert bij restaurant bij blauw in Curacao

Zaterdag was het voor mijn moeder weer tijd om naar huis te gaan, dus die hebben we even afgezet op het vliegveld. Daarna kreeg ik ineens bizar veel zin in sushi. Dat heb ik soms, dan móet ik gewoon sushi hebben. Dus we zijn ’s avonds wezen eten bij Rolling sushi, om daarna door te rijden naar Zanzibar. We hadden daar afgesproken met vrienden, en het was weer erg gezellig. Na Zanzibar, waar het altijd al vroeg afgelopen is, is het nog erg gezellig geweest bij Mojito’s. Dus laat thuis, en zondag hele dag brak.

Maandag ochtend zijn we dan eindelijk met de Papiamentu cursus begonnen. En eigenlijk vond ik het best wel moeilijk hoor haha. Maar ik oefen thuis braaf elke dag, en hopelijk komt het dan ooit goed. Daarna Hebben we nog een afspraak gemaakt om onze Sedula aan te vragen, en hebben we onze VVR laten registreren. Dat was nog wel even een dingetje. Want de mevrouw achter de balie had ons adres nodig. Wij geven ons adres.

‘Dit adres bestaat niet.’
‘Jawel hoor, we wonen daar echt.’
‘Nee, want het staat niet in de computer.’
‘Maar we wonen er echt, we krijgen ook gewoon post op dat adres.’
‘Maar dat adres staat hier niet.’
‘Oké, en nu?’
‘Tja, zeggen jullie het maar.’
‘Ja, wij weten het ook niet.’    
‘Ik heb hier wel nog een paar andere adressen * noemt wat adressen op *.’
‘Dan doe die maar.’
‘Oke.’

En wij zaten er echt zo van ‘is dit serieus’. #onlyinCuracao

Woensdag zijn we nog even naar Sambil gegaan, want mijn vriend had wat nieuwe kleren nodig, en daarna hebben we nog een cocktailtje bij Kokomo gedronken. Heerlijk dat je gewoon even een drankje op het strand kan gaan drinken. Je hebt dan gewoon even 2 uurtjes vakantie. Althans, voor je gevoel heb je vakantie.

kokomo-beach-curacao

En eigenlijk wil ik nog wat vertellen, maar ik moet mijn mond nog houden. En aangezien ik altijd luister naar mijn vriend – haha – doe ik dat maar.

Nog even een honden-update. Met mijn hondjes gaat het goed. Binky voelt zich al helemaal thuis. Laatst werd ik wakker, ligt hij ineens naast me op bed. Met Akira gaat het ook goed, ze heeft Binky niet meer gebeten, en ze geeft zelfs af en toe een kusje aan hem. Alleen luistert ze helemaal niet meer. Niet dat ze in Nederland wel goed luisterde.. Maar nu doet ze helemaal wat ze zelf wil. Maja, dan denk ik maar ‘had ik maar een labrador moeten nemen in plaats van een Akita’. Ze is wel heel lief hoor.

honden-curacao

Ik was trouwens wel een beetje teleurgesteld in mijn honden deze week. We hadden een rat binnen zitten, dus wij de honden naar binnen gedaan zodat ze hem konden vangen. En wat denk je. Ze stonden erbij en keken ernaar. Helemaal niets deden ze.

Nog een leuk detail: Ik heb deze week ontdekt dat ik gewoon zeezicht heb vanaf mijn porch.

 

Tot volgende week en een fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

12 reacties

 1. Heerlijk weekverslag! Om onbekende adressen moet ik altijd zo lachen! Al had ik laatst in Nederland ook moeite met het vinden van een locatie, omdat volgens mijn TomTom de hele straat nummer 6 had…

 2. zegt:

  Whut wat gek zeg met dat adres. Komt het dan wel goed? #bangeNederlanderreactie 😛

 3. zegt:

  Haha, wat jij met jouw honden had had ik een keer met m’n kat en een super grote mot 😛 Ze doen gewoon niks he.

  Het lijkt me zo heerlijk om daar elke dag weer wakker te worden!

 4. zegt:

  Hihi wat hilarisch van dat adres! Hier zouden ze mijn inschrijving weigeren denk ik, regels zijn regels… pfff

 5. zegt:

  Lol, heb je je vangkunsten van je honden een keer nodig en dan doen ze niets ;p

 6. zegt:

  wauw wat ziet het er heerlijk uit!

 7. zegt:

  Ah wat heeeerlijk zo dicht op het strand! Wat lijkt dat me heerlijk. Kan zelf niet wachten om ook eens naar curacao te gaan!

 8. Hanna zegt:

  Zwanger? 😛 Haha 😉

  1. Diana zegt:

   :’) NEE!!! hahaha.

 9. zegt:

  Whaha, doe dat adres dan maar! Heel apart. Ik vertrek over een paar maanden voor een jaar naar Suriname en ben benieuwd wat voor logica ik dan tegen ga komen. Vandaag tijdens het bellen naar het consulaat kreeg ik al een voorproefje. Terwijl ik deze week ook naar het consulaat van Curaçao belde en zij me erg snel konden helpen.

  1. Diana zegt:

   haha ja ik vond het ook wel een beetje apart. Vooral ook omdat we nu dus op een ander adres als dat we daadwerkelijk wonen staan ingeschreven.
   Dit zijn echt van die grappige dingen die je in nederland nooit mee zou maken. Ben benieuwd wat voor ’n dingen jij in Suriname mee gaat maken 😀

 10. zegt:

  Kokomo beach!!! Heimwee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *