Karakter – Restaurant review

karakter restaurant review - restaurants curacao

Karakter bevindt zich op het Coral Estate villapark. Een prachtig park ongeveer op het midden van het eiland. Vanaf de weg naar westpunt wordt het al aangegeven, en kun je dus gewoon de bordjes volgen. Bij de slagbomen moet je je even legitimeren en dan mag je doorrijden.

Mijn ervaring met Karakter:

De sfeer.

Waaw. Karakter is echt heel mooi. Aan de zee. Voetjes in het zand. Prachtige sfeerverlichting. Dit is de sfeer die een restaurant op een tropisch eiland uit hoort te stralen. Karakter heeft ook wel een beetje een romantische setting zo op het strand en met de lichtjes, dus perfect voor een romantisch diner.

De service.

Ik vond de service goed. Vriendelijke bediening. Wel moet ik zeggen dat er van mij iets meer tijd tussen de gerechten mag zitten.

Het eten.

Als voorgerecht hadden we allebei tonijn. Mijn vriend van het menu van de dag. Dat was gewoon sashimi. Simpel, maar wel erg lekker en van goede kwaliteit. Ik had de tonijn tartaar van de normale kaart. Deze was echt erg lekker, en vooral het sausje wat erbij zat maakte het gerecht speciaal. Heerlijke combinatie en goede tonijn. Als hoofdgerecht had mijn vriend een pasta en ik had tournedos. Het vlees was perfect gebakken en van goede kwaliteit en de saus die erbij zat was ook ontzettend lekker. De groente vond ik iets minder. Die hadden wel wat meer smaak mogen hebben, en de boontjes waren nog erg hard. Als nagerecht had ik de Pina colada cheesecake, en die was zo lekker. Het nagerecht van het menu was op, dus mocht mijn vriend er 1 van de kaart kiezen. Hij had voor de chocolade soufflé gekozen, welke ook perfect was.

De prijs.

Karakter is geen goedkoop restaurant. Maar voor de kwaliteit en ook zeker de prachtige locatie en setting vind ik het zeker wel waard. voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld zo’n 40 tot 50 gulden. De voor gerechten zijn rond de 20 tot 30 gulden en de nagerechten rond de 18 gulden. Je kan ook kiezen voor het dagmenu. Dan heb je 3 gangen voor 69 gulden, wat dan wel weer een leuk prijsje is.

Conclusie.

Wil je lekker eten op een fantastische locatie, dan kan ik Karakter zeker aanbevelen. Mij zullen ze er vast en zeker nog wel eens terug zien, het is tenslotte zowat om de hoek voor mij.

 

* Je kan hier overdag ook heerlijk vertoeven op een strandbedje. Dit is helemaal gratis, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je dan je eten en drinken daar koopt. Dit zal ik binnenkort ook zeker eens gaan doen.

 

karakter restaurant review - restaurants curacao

karakter restaurant review - restaurants curacao

karakter restaurant review - restaurants curacao

karakter restaurant review - restaurants curacao

karakter restaurant review - restaurants curacao

 

Op zoek naar meer restaurant reviews? Die vind je hier.

Heb jij hier ooit gegeten? Laat jouw mening dan achter in de reacties.

 

3 reacties

  1. Rita Wallace zegt:

    Karakter zit op een geweldige locatie, ik ben er met mijn man en 2 dochters wezen dineren. Niet goedkoop maar het eten was uitstekend! Leuke bediening! De tijd tussen de gangen was precies goed, wij houden ervan om uitgebreid te eten om van alles te kunnen genieten! Onze dochters 30 en 26 jaar bleven maar zeggen dat zij zich zo rijk voelden dat zij dit met ons mee mogen maken op zo’n mooie locatie. Een emotionele ervaring. Reden dat wij met z’n viertjes naar Curaçao zijn gekomen is dat ik 60 ben geworden. Het was quality time met onze dochters die allebei een drukke baan en een vriend hebben. Helaas vertrekken wij vrijdag 16 februari weer naar Nederland anders waren wij zeker terug gekomen!

  2. […] hebben hier al eens in de avond gegeten, waar je hier een uitgebreide review kan vinden. Maar je kan hier ook ontbijten en lunchen. Ik heb er nu 2 keer geluncht en beide keren […]

  3. zegt:

    Karakter was echt mijn lievelingsplek, wij kwamen er voor ontbijt en lunch 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *