Koningsdag in Curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


 

Afgelopen vrijdag ben ik naar de bioscoop geweest, en hadden we Junglebook gekeken. Hele leuke en spannende film. Ik had wel weer eens iets stoms gedaan. Namelijk mijn telefoon in de auto laten liggen. Vol in het zicht. Dit gebeurd me minimaal 1 keer per maand, en het is dus ook een wonder dat die nog nooit gejat is. Ook deze keer lag die nog gewoon op z’n plek. Daarna zijn we nog een hapje wezen eten bij Bij Blauw. We hadden het 3 gangen menu van de chef en zoals altijd was het nu ook weer erg lekker.

bij blauw - restaurant curacao

Zaterdag was ook weer een erg leuke dag. Eigenlijk wilden we gaan suppen, maar het waaide te hard, dus dat ging niet door. Dus in plaats van dat we iets sportiefs gingen doen, gingen we cocktailtjes drinken bij Cabana op het strand. ‘S avonds waren we uitgenodigd voor een verjaardag, waar we met z’n allen gingen barbecueën. Heel gezellig. Daarna zijn we nog eventjes naar Zanzibar gegaan. Niet lang, want de dag erna moesten we vroeg op.

De dag erna was namelijk mijn vriend jarig. En ’s middags kwamen vrienden langs dus we moesten nog even in sneltreinvaart het huis enigszins aantoonbaar maken. Schoonmaken is echt niet mijn hobby. Ik wil eigenlijk een schoonmaakster. Dan maar een keer minder uiteten ofzo. Ik heb er zo’n hekel aan. Maar je moet hier wel, anders krijg je snel ongedierte. En we hebben al kakkerlakken zoals jullie weten, nog meer enge beestjes kan mijn hart niet aan.

‘S middags kwamen dus vrienden langs en hebben we heerlijke chocolade taart gegeten. De taarten zijn zo lekker en mooi hier. Ze staan altijd meteen aan het begin als je de supermarkt binnenkomt, dus je kan ze niet ontwijken, en elke keer loop ik half kwijlend erlangs. En nu mocht ik er dan eindelijk 1tje kopen.

Daarna zijn we wezen eten bij Baoase. Veel zeggen dat dat het beste restaurant van Curacao is. En ze staan ook al erg lang op nummer 1 op Tripadvisor. Ik was dus zeer benieuwd. Waarom ik hier dan niet eerder geweest ben? Baoase is niet het goedkoopste restaurant van Curacao, nogal zachtjes uitgedrukt. Maar wat een mooi plekje is dat. We kregen ook een super mooi plekje helemaal aan het water. De bediening en het eten waren erg goed, maar ik plaats binnenkort nog wel een uitgebreide review.

baoase restaurant Curacao

Maandag hebben we ook weer ontzettend culinair gegeten. Frietjes op Mambo. Ik had geen eten in huis. En nee ik kon niet langs de winkel. Oke, dat is een smoesje. Die friet is gewoon verdomd lekker daar.

Dinsdag ochtend was het tijd om weer eens wat aan mijn figuur te doen. Want zo vaak uiteten is namelijk niet goed voor de lijn kan ik jullie vertellen. Dus ik ben weer ingeschreven in de sportschool, en ga proberen om 3 keer per week te gaan. Behalve deze week dan, want dat kwam deze week niet zo goed uit. En waarom wachten met smoesjes en excuses als je er ook meteen mee kan beginnen toch haha. ‘S avonds was het Koningsnacht. Ook hier wordt dat gevierd. Ik heb het geheel in stijl gevierd met ‘Orange is the new black’. Die serie is echt goed en heeft me nu al de nodige uurtjes slaap gekost.

Op Koningsdag zelf ging ik wel iets gezelligers doen hoor. Eerst ben ik samen met mijn vriend gaan lunchen bij Kokomo. Even een goed bodempje leggen. Daarna zijn we mijn broertje op gaan zoeken en zijn we samen met een paar collega’s van hem rond gaan lopen door Pietermaai. Totdat we langs De Tijd – een bar – liepen en we een mooi plekje in de schaduw zagen. Daar kwamen niet veel later ook nog vrienden en heel veel gezelligheid bij. Ook kwamen we nog Sijme – collega van m’n vriend – nog tegen. Koningsdag hier kan je best wel vergelijken met Koningsdag in Nederland. Overal marktkraampjes. Bandjes. Dj’s. Eten en drank. Maar dan zo’n 30 graden warmer. Een stralende blauwe lucht, een zonnetje en geen enge hagel en sneeuw voorspellingen. Wow wat ben ik blij dat ik hier woon. Vooral op dat soort dagen.

^^ Koningsdag in Curacao. 

Donderdag heb ik niet zoveel gedaan. Beetje brak enzo. Alleen ’s avonds ben ik nog naar een basketbal wedstrijd wezen kijken. Samen met vrienden van me uit Nederland.

Verder zijn we ook nog naar een huis wezen kijken. Ons huis is super leuk, maar het is een huurhuis. Toen we gingen hadden we afgesproken dat we minstens een jaar zouden huren om te kijken of het wel wat is hier op Curacao. Nu na een paar maanden hebben we al zoiets van ‘nooit meer terug’. De buurt bevalt ook super goed. Dus we zijn stiekem al een beetje rond aan het kijken om een huis te kopen. Want huren is toch een beetje zonde van je geld als je toch blijft, vinden wij. Er kwam echt een heel leuk huis voorbij, en toevallig wist ik waar het stond. Dus we liepen er even langs. Was er net op dat moment een makelaar aanwezig, dus we hebben gewoon heel brutaal om een bezichtiging gevraagd. Echt een super leuk huis, maar de mensen die voor ons daar aan het kijken waren hadden volgens de makelaar ook serieuze interesse en die hadden de financiering al rond. Wij moeten eerst nog maar eens kijken wat we kunnen lenen. Dus waarschijnlijk gaat dit huis aan onze neus voorbij, maar je weet nooit.

We wachten af.. Maar nu eerst weekend! Jullie nog leuke plannen?

 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

2 reacties

  1. zegt:

    Oh leuk dat daar zo Koningsdag wordt gevierd! Wij hebben een fietstocht gemaakt en hadden een receptie bij de ambassadeur thuis, ook superleuk! De Colombianen snappen er allemaal maar niets van, al die blonde mensen in het oranje hahaha 😛 Leuk ook het plan om een huis te kopen. Ikzelf heb nog nooit van mijn leven een huis gehuurd, altijd gekocht, om dezelfde reden.

  2. zegt:

    Ik vind het altijd wel grappig om te zien hoe Nederlandse feestdagen soms ook zo in het buitenland worden gevierd. Nog gefeliciteerd met je vriend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *