De Ruyter café

De Ruyter café Curacao - restaurant review

Restaurant De Ruyter café zit in Punda. Lekker centraal dus, maar helaas wel aan een weg waar veel auto’s langs komen. Dus niet echt een fijn uitzicht als je op het terras zit

De uitstraling van het restaurant is best simpel. Buiten op het terras heeft het nog wel enigszins wat sfeer, maar binnen eigenlijk totaal niet. De lampen daar zijn heel fel, wat voor mij een echte afknapper is. Maar wij zaten buiten, en daar ziet het er wat gezelliger uit.

Het eten.

Dit is waar je hier voor komt. Het eten. En dan met name om lekker Surinaams te eten. De Ruyter is namelijk een Surinaams restaurant, maar met ook een paar internationale gerechten op de kaart. Wij hadden allebei voor de roti met garnalen gekozen. Echt verrukkelijk. De garnalen waren goed klaar gemaakt, de saus was heerlijk. En de roti zelf natuurlijk ook. Bij het gerecht zaten ook boontjes en aardappelen.

De borden waren niet super groot, maar voor mij was het meer dan genoeg. Persoonlijk vind ik het zelfs wel fijn dat er niet zo’n mega maaltijd wordt geserveerd. Als je echt een grote eter bent, dan raad ik je aan om ook een voorgerecht te pakken.

Er stonden nog veel meer lekkere gerechten op de menukaart, dus ik wil zeker nog een keer terug om ook andere dingetjes te proeven.

De prijs.

De prijs is vrij laag. Je betaalt zo’n 20 tot 25 gulden per hoofdgerecht. Sommige gerechten zijn iets goedkoper of iets duurder. Zeker voor de kwaliteit eten die je krijgt – en in vergelijking met andere restaurants op Curaçao – is dit een hele mooie prijs.

Café de Ruyter is zeker de moeite waard om eens heen te gaan als je van Surinaams eten houdt. Ik vind het geen restaurant om gezellig heel de avond te tafelen, maar meer voor gewoon even goed te eten.

Wat ik ook zeker nog even wil zeggen is dat de eigenaren van De Ruyter café ook hele leuke mensen zijn. Zij doet de bediening en hij staat in de keuken. Toen we als laatste nog zaten daar hebben we nog even een praatje gemaakt met hun. De vrouw komt ook uit Nederland en heeft ons nog tips gegeven voor de emigratie.

De Ruyter café Curacao - restaurant review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *