Weekoverzicht.

paarden optocht Curacao

Weekoverzicht – Elke week vind je hier een overzichtje van alle avonturen die ik op Curacao beleef.


Wat gaat de tijd ongelooflijk snel. Het voelde als gister dat ik terug kwam uit Nederland. En over een paar dagen komen m’n ouders al weer hier op bezoek. In de tussentijd is toch al weer ruim een maand voorbij. Ik kan me echt niet herinneren dat in Nederland de tijd ook soms zo snel ging. Ik kom ook altijd tijd te kort. Ik wil nog zoveel doen. Dan denk ik ‘oh, dat doe ik deze week dan wel’. Maar voor je het weet is het al weer weekend.

Heel druk met werk. Heb echt hele toffe shoots gehad. Zoals afgelopen week, toen ik een familie in traditioneel Surinaamse kleding mocht fotograferen ter ere van de verjaardag van 1 van de zussen. Zelfs tijdens het bewerken werd ik nog vrolijk van hun lach op de foto’s.

Ik bedenk me nu ook dat ik deze week niet eens op het strand geweest ben. Gewoon helemaal niet. Dat is volgens mij nog niet voorgekomen sinds ik hier woon. Dan moet ik ook wel zeggen dat het een beetje regenachtig is afgelopen dagen, dus ook niet het meest ideale strandweer. Wat ik dan wel gedaan heb afgelopen weekend?

Nou vrijdag ben ik even de stad in geweest om een lekker frietje te eten. Bij dat frietkraampje in Otrobanda bij de pontjesbrug heb je krulfrietjes. Zo lekker. Echt, ik stond al met de pannen in m’n hand. Had het eten al van de koelkast naar het aanrecht verplaatst. En ineens kwam het idee van frietjes in mijn hoofd. En in plaats van dat mijn eet-genoot zei van ‘nee Diana, we gaan gezond eten vandaag’, was het ‘ja, lekker frietjes’. Dus op naar de stad. Voor meer mensen herkenbaar?

pontjes brug curacao

Zaterdag had ik eigenlijk nog geen plannen, dus ben ik naar een vriendinnetje gegaan en hebben we daar vast de 1e aflevering van Temptation Island gekeken. #GuiltyPleasure. Een film gekeken en verder gewoon wat gechilled daar. Heerlijk middagje niks doen is soms ook fijn. ‘S avonds ben ik naar een ander vriendinnetje gegaan, en daarna nog naar Zanzi even.

Zondag was de paarden optocht. Een vriendin en ik gingen kijken. Koelbox met drank mee. Hapjes mee. Stoelen waren we vergeten, maar de kofferbak van de auto kan prima als bank gebruikt worden. Muziekje op. En maar wachten. Na een uur kwamen de eerste paarden voorbij. Enkele minuten later de laatste. Top, dat was weer een heel spektakel. Nee het stelt echt niks voor die parade, maar toch was het leuk.

paarden optocht Curacao

‘S avonds gingen we nog een rondje rijden. Dat is ook echt typisch iets van hier. In Nederland kun je je dat niet voorstellen, dat je in de auto stapt en gewoon wat rond gaat rijden zonder eindbestemming. Althans ik niet. De koelbox werd natuurlijk weer ingeladen. Onderweg pikten we nog een vriend op. We vervolgend de route door de stad. Nog een rondje door de stad voor een plaspauze. daarna nog even en rondje om de rotonde op de parkeerplaats van Mambo. Verder richting Jan Thiel. Onderweg nog even langs de gevangenis, want die had ik nog nooit gezien. Uiteindelijk zijn we nog even bij een Snek in Santa Maria beland.

snek-curacao

Bon Siman!


Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

3 reacties

 1. cees de bruin zegt:

  Hallo Diana,

  Wat een leuke site en ook met waardevolle zaken! Voor mij een mooie bron om weer eens goede herinneringen op te halen uit de periode dat ik er woonde.
  Mi dushi isla ‘ blijft’ me ’trekken’ en als ik dit alles zie dan kan het niet anders of ik moet weer eens ‘naar de West’. Ik wens je succes met je blog en je leven daar en mocht ik eens wat willen vragen, mag ik je dan mailen? Vriendelijke groet, Cees, uit een klein maar mooi dorp in Brabant.

 2. rob zegt:

  Hallo Diana, in stilte volg ik al jaren jouw site met heel veel plezier. Jouw avontuur om deze emigratie-stap naar curacao te maken en je volhoudendheid om ondanks je persoonlijke beslommeringen achter je beslissing te blijven staan is bewonderenswaardig en getuigt van de kracht hoezeer je achter je beslissing staat.
  Je hebt nu na jaren een huis naar je zin, werk gevonden in diversiteit, zelf dingen ontplooit en inmiddels vriendinnen gevonden waarmee je leuke dingen kunt doen, goed om te lezen en langzaamaan wordt je een echt Antiliaan.
  Regelmatig ga ik zelf met mijn vrouw naar curacao en ik hoop en wens de door jou genomen stap ooit zelf te kunnen nemen, maar als je ouder bent dan zit je veel meer vastgeroest in een maatschappij met al zn verplichtingen waardoor het moeilijk is daar los van te komen, daarom goed dat je het op jonge leeftijd gedaan hebt. Ooit zag ik je in het fort toen je bij douwe egberts werkte daar heb ik je uiteraard niet lastig gevallen je zit daar ook niet op te wachten.. Ik hoop je ooit nog eens tegen te komen en je dan een kopje koffie of glas wijn (zoals je zelf al zei niet meer met al die onbekenden) te mogen trakteren als dank voor de vele aangenamen uren tijdens het lezen van al wat jij avonturen noemt.
  Het ga je goed!
  Dank Rob

  1. Diana zegt:

   Dankjewel Rob voor je super leuke berichtje! wie weet komen we elkaar nog tegen. Eiland is klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *