Ons leven op Curacao.

Akira en Binky

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


Vrijdag wilden we eigenlijk gewoon een avondje rustig thuis blijven. Beetje Netflix kijken ofzo. Maar eigenlijk kon ik na vorige week wel een borrel gebruiken. Gewoon om de week af te sluiten. We zijn naar de View gegaan, een nieuwe bar hier op Curacao. Daarna zijn we nog met een klein groepje doorgegaan naar Equus. Volgens mij heb ik daar al wel eens iets over verteld, maar dat is dus een heel leuk restaurantje. Ze hangen daar de spiesen vlees boven je tafel, en je eet dan gewoon met je handen. Leuk concept en goed eten.

Zaterdag was een rustig dagje. mijn vriend ging naar een festival, en ik wilde niet mee. Dus ik ben ’s avonds lekker gaan barbecueën bij vrienden, en lekker op tijd naar bed gegaan.

De dag erna was ook weer een chill dagje. ‘S middags was de finale van het EK, dus gingen we met een groepje voetbal kijken (lees: cocktails drinken) op het strand. Op zondag is Mambo altijd erg fijn. Lekker in de late na-middag zon genieten van een mojito. Muziekje erbij. Het goede leven.

Was ook wel even fijn een goed weekendje, want na de rotweek van vorige week, begon ook deze week weer zeer rampzalig. Maandag belde de bank met – zacht uitgedrukt – niet zo’n goed nieuws. Ze willen niet het hele huis financieren, maar alleen de executiewaarde. Wat een onzin, dan moet je ook niet zeggen dat je 100% hypotheken geeft. Dan waren we wel meteen naar een andere bank gegaan, in plaats van eerst hier zo lang afwachten. Dit kwam best wel hard aan, want dit hadden we dus echt niet verwacht.

En als je denkt dat alles niet meer erger kan, wordt het nog net een stukje erger.

Dinsdag ochtend worden we vroeg wakker, want de honden deden raar. De ene stond op bed, en de andere probeerde achter het bed te kruipen. Bleek dat heel de vloer nat was. Hoe kan dat nu weer.. Nog half slapend staan we op en zien dat ons hele huis blank staat. Niet een beetje blank, maar echt alle kamers waren onder water gelopen. Dat kon er ook nog wel bij. De boiler is stuk, en nu hebben we geen warm water meer. Al is dat laatste nog niet zo’n grote ramp hier op Curacao, aangezien het water toch niet echt koud is.

Gelukkig kwam er halverwege de week een omslag.

We gaan ons droomhuis echt niet zomaar opgeven. Dus we hebben nog 2 andere banken gebeld voor een afspraak. Woensdag hadden we het eerste gesprek, en donderdag de tweede. Nu vroeg ik maar meteen wat ze ervan dachten, en bij allebei zeiden ze dat ze verwachtten dat we de hypotheek wel kregen. Ik durf nog niet te juichen, maar er is in ieder geval weer hoop.

zonsondergang op Curacao

De zonsondergang is hier best wel vaak mooi, maar soms is die echt zo ontzettend mooi, dat het wel gephotoshopt lijkt. Zoals afgelopen woensdag. De lucht stond in brand, zo leek het.

Akira en Binky

En nog maar een leuke foto van mijn dushi’s. 

 

Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao

 

7 reacties

 1. zegt:

  Zou zo fijn zijn als het lukt!!! Balen van de boiler :/

 2. zegt:

  Oh wat naar om wakker te worden in een huis wat vol met water staat. Daar ben ik hier ook steeds bang voor als er weer eens zo’n tropische regenbui gaande is. Ik hoop dat er snel goed nieuws komt over de hypotheek.

  1. Diana zegt:

   ja echt rot. En helemaal na al zo’n slechte start van de week. hopelijk deze week goed nieuws.

 3. zegt:

  Nog even spannend dus, met dat droomhuis. Balen dat je zo’n slechte week had met veel pech… aan de andere kant: dan kan komende week alleen maar beter worden. Ennn… de zon schijnt (neem ik aan), dus kun je slecht nieuws iets beter handelen (ik tenminste wel). 🙂 Toitoitoi….

  1. Diana zegt:

   zal ik je zeggen, dat net op het moment ik je bericht las ’t hier kei hard regende :’)
   Maar gelukkig is dat hier meestal van korte duur en schijnt vandaag het heerlijke zonnetje weer, en wachten we nog maar rustig af.

 4. zegt:

  Oei balen van de kapotte boiler. Gelukkig is het warm bij jullie en is warm water niet noodzakelijk. Bij ons is dat ding ook weleens stuk, maar hier is het water echt ijs en ijs en ijskoud. Ik hoop echt voor jullie dat de hypotheek door gaat!!

  1. Diana zegt:

   ja ’t is hier goed te doen hoor zonder warm water, vond het ook vooral heel erg balen dat heel het huis onder water stond. ooh jeej, dat is wel balen dan als die bij jullie kapot is. brrr 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *