Wat te doen op Curacao als het regent

wat te doen als het regent op Curacao

Natuurlijk kom je naar Curacao voor het mooie weer. De mooie stranden. Het zonnetje. Om lekker bij te bruinen. Om de regen te ontvluchten.. But guess what; Ook op Curacao regent het wel eens. Soms zelfs een hele dag. En heel soms zelfs meerdere dagen na elkaar.

Geloof me, de mensen hier zijn hartstikke blij met wat regen. Maar ik snap heel goed, dat als jij hier een weekje of 2 zit, dat je niet bepaald zit te wachten op regen. Toch zijn er genoeg leuke dingen om te doen als het regent in Curacao. Dus vervelen hoef je je echt niet.

Wat te doen op Curacao als het regent:

Filmpje kijken in de bioscoop.

Er zijn 3 bioscopen op Curacao. in Otrobanda, Punda en in Sambil. Je kan zelfs films in 4D bekijken hier. En dan heb ik het nog niets eens over het eten wat je kan krijgen in de bioscoop. Hier hebben ze wel wat meer dan popcorn, chips en autodrop. Hier kun je gewoon pizza, bitterballen, cheesefingers en dat soort dingen bestellen.

Shoppen!

Nou staat Curacao er niet heel erg om bekend dat je er goed kan shoppen. Maar we hebben hier zeker wel wat shopping malls. En sommige daarvan zijn nog overdekt ook. Je kan bijvoorbeeld naar Sambil, Zuikertuintje of Renaissance.

bowlen

In Sambil zit een bowlingbaan, dus trek je bowling schoenen aan en gooi een paar strikes. Of doe een poging tot.

Strandtent

Bij regen denk je niet meteen aan een strandtent. Maar eigenlijk is dat prima te doen. Er zijn genoeg overdekte strandtenten te vinden op Curacao. Ben je toch op het strand, maar je zit heerlijk droog.

Museums en andere bezienswaardigheden bezoeken

Ga bijvoorbeeld naar de Hato grotten of museum Kura Hulanda, ook wel bekend als het slaven museum. Oké, je moet kleine stukjes door de regen, maar je staat grotendeels gewoon droog.

Duiken

Aangezien je onder water toch nat wordt maakt het niet uit dat het regent als je gaat duiken.


 

Zo zie je maar, er zijn genoeg dingen om te doen op Curacao als het regent.

Kijk ook eens naar het uitgebreide overzicht van de stranden op Curacao of naar deze restaurant reviews.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *