Happy hours en avondjes uit op Curacao

happy hour zanzibar Curacao

Wie Curacao zegt, zegt happy hours. Elke dag is er wel ergens een happy hour. En veel daarvan zijn heel erg gezellig. Als je hier al een tijdje woont, weet je precies waar je moet zijn op welke dag. Maar als je hier op vakantie komt, dan kan dat wel eens lastig zijn. Want heb je ooit gehoord dat Mambo the place to be is, en je komt er op een zaterdag avond aankakken, dan valt dat vies tegen.

wet-en-wild-curacao

Daarom hier een lijstje met waar je moet zijn om niets te missen van al die Curacaose gezelligheid.

De bekendste van allemaal zal vast Zanzibar zijn. Zaterdag middag van 5 tot 6 is het happy hour en het gefeest gaat door tot 12 uur in de nacht. Mocht je dan nog niet moe of dronken zijn, dan kun je daarna nog door naar Mojito’s, wat zich bevind op het terrein bij papagayo, schuin boven Zanzibar, om nog even je billen te schudden.

Op vrijdag zijn overal happy hours, maar de grootste zijn toch wel op Mambo. Van 5 tot 6 bij Chill en van 6 tot 7 bij Wet&Wild. Bij W&W gaat het door tot midden in de nacht. Tegenwoordig kun je later op de avond ook bij Madero terecht voor een gezellig drankje en dansje.

Ook Saint Tropez is leuk op een vrijdag avond. Wissel je slippers om voor een paar hakken en een mooie jurk en vermaak je bij het mooie zwembad in de moderne Ocean Club.

Zondag is het ook op Mambo weer gezellig druk met de nodige happy hours. W&W is 1 groot feest. Maar mocht je liever de heupen los gooien op lekkere salsa muziek dan kun je beter naar Hemingway gaan.

Woensdag avond moet je bij Cabana zijn. Vanaf een uurtje of 11 begint het druk te worden. Daarvoor kun je van 10 tot 12 terecht bij Madero waar je even wat in kan drinken tijdens de 2 uur durende happy hour.

Op de dinsdag kun je voor 15 gulden een uur lang van 9 tot 10 onbeperkt drinken bij Bar 27. Goedkoop dronken worden dus.

Ook zijn er bijna wekelijks feesten van o.a. Nachtwerk. Deze bevinden zich op verschillende locaties dus beter hou je de Facebook pagina in de gaten.

Dit zijn de bekendste happy hours en avondjes uit op Curacao. Vooral gericht op de Nederlandse toerist, staigaires en bewoners.

wet-wild-beachclub

Mocht je juist wat meer van de locale cultuur op willen snuiven, dan kun je beter deze plekker vermijden, want het is wel heel erg Nederlands. Als je echt lokaal uit wil gaan kun je een drankje en dansje doen bij een snek naast de straat. Dit zijn kleine heel ongezellig uitziende barretjes die soms toch verrassend gezellig zijn. En de drank is goedkoop. Daarnaast zijn er ook nog clubs die wat meer gericht zijn op de locals ipv de toeristen zoals Emporio (vrijdag en zaterdag) Vanilla (vrijdag en zaterdag) Omundo (dinsdag en donderdag) en Club Sugar (gereld feestjes) Het wordt daar vaak wel pas na middernacht druk.

Hou je van Salsa dansen? Dan raad ik aan om deze blog even te lezen. Dan ben je ook meteen op de hoogte van alle dansfeestjes.

1 reactie

  1. Ruud zegt:

    Dag Diana,

    Ik ben een man van 40, vrijgezel en overweeg te emigreren naar Curacao. Ik twijfel te gaan, want ik ben bang dat mensen van mijn leeftijd er met n gezin zitten of met n partner. Het uitgaan os ook erg gericht op stagiaires. Ik geef een leven in Amsterdam met festivals en club nachten ervoor op. Wat me wel trekt is het buitenleven, surfen en mountainbiken. Wat is jouw opinie over uitgaan en single zijn op curacao ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *