Zwemmen met paarden en ezels.

zwemmen met paarden

Deze week zijn we gaan zwemmen met paarden. Jaimealee had bedacht dat ze een paard wilde.. En ik wil dat dus niet. Om dr niet helemaal teleur te stellen, dacht ik dat zwemmen met paarden wel een leuk alternatief zou zijn. En toevallig kwam ik in contact met Tamara van Pippi’s opvang die dus ook de wandel/zwem tochten organiseerd.

Om kwart over 5 moesten we aanwezig zijn bij de Sint Joris baai. We waren iets eerder gegaan zodat we nog even lekker aan het water konden picknicken.

In de verte zagen we de paarden aan komen lopen. De kinderen wisten niet hoe snel ze er naar toe moesten rennen. Dus wij er ook maar achteraan. Eenmaal terug bij het water werd eerst alles uitgelegd over de paarden en ezels. De paarden en ezels hebben geen leuk verleden. Helaas komt er op Curacao veel dierenleed voor. Zo was er een ezel die neer geschoten was, en paardjes en ezels die ondervoed waren en verwaarloosd. Gelukkig hebben ze nu een super goed leven bij de opvang. En mogen ze regelmatig een stuk wandelen en zwemmen.

En daar kun jij ook mee mee. Kijk voor alle informatie op hun website.

De wandeltocht is in het mooie natuurgebied Sint Joris. Halverwege maakten we een stop en gingen de paarden lekker het water in. Je kan dus gewoon even gaan zwemmen met paarden. Hoe leuk is dat. De kinderen vonden het geweldig. Het eerste stuk hadden ze samen met Mike een ezel vast. Maar het 2e gedeelte van de wandeltocht had Jaimealee helemaal alleen een groot paard vast tijdens de wandeling en dat ging super goed.

Net voor het donker wordt zijn we weer terug bij de begin plek.

Het was super leuk. En wil je dit nou ook een keertje doen, dan kun je gewoon via hun website contact opnemen.

Wist je dat dit ook geen commercieel bedrijf is, maar een stichting die verwaarloosde dieren opvangt? Dus als jij een wandel/zwemtocht boekt met hun, steun je meteen het goede doel. 100% van de opbrengst is voor de dieren. 2 Vliegen in 1 klap dus. Een unieke ervaring en de stichting helpen met het helpen van de dieren. 

Hier nog wat leuke foto’s.

11

14

18

19

zwemmen met paarden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *