Afscheid nemen en de laatste spullen inpakken.

weekje vakantie algarve

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee in mijn laatste avonturen voordat ik naar Curaçao verhuis. 


 

Nog maar 1 week en 2 dagen. Ik heb eigenlijk helemaal niet het gevoel dat dat al zo bijna is, maar dat is het wel. Vooral als je het hardop zegt. 1 week en 2 dagen. 9 dagen zijn dat nog maar. Dat is echt absurd dichtbij al.

Volgende week worden onze spullen opgehaald, dus we leven momenteel echt tussen de dozen. Overal waar je kijkt zie je dozen. Simpele dingen zoals eten koken zit er niet meer in. Want de pannen zitten in dozen. Gelukkig vind ik het niet zo erg om buiten de deur te eten haha.

dozen-emigreren-curacao
^^ Dozen overal! 

Zo dus ook afgelopen vrijdag. Toen waren we eerst nog even naar de stad geweest om sinterklaas cadeautjes te kopen, en daarna hadden we afgesproken met vrienden om een hapje te eten in de stad. Dat was erg gezellig en lekker natuurlijk. Na nog een drankje gedronken te hebben moesten we toch echt afscheid nemen. Dit was de eerste keer dat we afscheid namen van mensen die we echt lang niet meer gaan zien nu. Dat is echt een heel raar gevoel. Wat zeg je dan. Tot snel? Nee.. Tot de volgende keer? Het is ook wel ‘tot de volgende keer’, alleen is die volgende keer wel een heel stuk verder weg dan dat het altijd was. Dus nee.. dat zeg je ook niet. Ik weet eigenlijk ook niet meer wat ik wel gezegd heb.. maar ik ga je missen dude.

uiteten-met-vrienden
^^ Gezelligheid, en natuurlijk cheesecake als toetje. 

De dag erna zijn we met de vrienden van mijn vriend naar de Efteling gegaan. Helaas waren wij niet de enige en was het echt bizar druk in dat park. Waarom zijn er zoveel mensen die in de winter naar een pretpark gaan? Weetje hoe koud het was. Vooral als je anderhalf uur stil staat om vervolgens 30 seconden in een achtbaan te mogen. Hij was wel leuk hoor, die nieuwe achtbaan in de Efteling. Na nog 3 attracties te hebben gehad zijn we maar binnen gaan zitten en wat gaan drinken. We hadden ook 2 huisjes gehuurd op een vakantiepark vlak bij de Efteling, waar we met z’n allen gingen gourmetten en bleven slapen. Was een erg gezellig weekendje en ook nu was het afscheid weer raar. Zo raar, dat ze maar besloten hebben om ons uit te komen zwaaien op Schiphol.

dagje-efteling
^^ Gezellig dagje Efteling. En natuurlijk kan de Carnavalsfestival niet ontbreken. 

Zondag avond zijn we met ons thuis allemaal – oké behalve ons Alex, want die zit al op Curaçao – wezen uiteten. Dit was eigenlijk een beetje voor sinterklaas. We zouden dat komende zondag vieren, maar mijn nichtje is afgelopen woensdag aan haar hartje geopereerd – de operatie is gelukkig goed gegaan – en die ligt nu dus in ’t ziekenhuis. Dus dat gaat niet door.

Zondag hadden we ook nog de auto te koop gezet, en maandag was die al verkocht. Om dat te vieren moesten we natuurlijk lekker uit gaan lunchen.

lunchen
^^ Lunchen bij de Heeren van Ghemert in Gemert. Je kon daar zelf je salade samenstellen. Super leuk en super lekker. 

Woensdags zijn we samen met vrienden sushi gaan eten. En we kregen gewoon zo’n vuurwerkje op ons toetje omdat ‘t de laatste keer was dat we daar kwamen. Vaste klanten hè. Maar ik heb toch nog beloofd om volgende week nog een keertje te komen eten. Helemaal toen ze toen we weg gingen nog achter ons aan kwam rennen richting de auto. Ik was mijn telefoon vergeten. Oeps. Ook deze avond was weer erg gezellig. En je zou verwachten dat het gaat wennen, dat afscheid nemen.. Maar nee, het blijft raar. En ongemakkelijk. Zeker als je iemand al 25 jaar kent.. Ook jullie ga ik missen!

sushi-date
^^ Sushi date. Met vuurwerkje. 

Gister avond zijn we bij mijn schoonouders gaan eten. En mocht Akira nog een laatste keer spelen met Brammie – hun hond – maar Akira was een beetje chagrijnig en wilde niet spelen. Volgens mij heeft die wel door dat er iets aan het gebeuren is.

Je zal je nu afvragen of we eigenlijk nog wel tijd hebben om in te pakken. Eigenlijk niet, nee. Maar ’t moet toch gebeuren. Dus regelmatig dat we tot midden in de nacht dozen staan in te pakken. Ik ben zo blij als dat klaar is. Maandag komen ze de meubels inpakken en dinsdag wordt de container geladen. Dus wordt nog even knallen dit weekend, en daarna rust. Eindelijk.

Vandaag is ook mijn laatste werkdagje hier. Straks nog een paar uurtjes werken, en dan heb ik gewoon vakantie! En over ruim een week gaan we al. Ik ben er ook écht klaar voor. Ben zo ontzettend toe aan warmte. En zonlicht. En rust. Ik ben er gewoon aan toe om te gaan hier. Voor mijn gevoel heb ik hier alles al afgesloten. Ik ben klaar voor een nieuw avontuur.

Wel gaat het iets langer duren totdat we onze spullen in Curaçao hebben. Door de feestdagen gaat er een boot minder. Natuurlijk net die ene waar onze spullen mee mee zouden gaan.. Hadden we geregeld dat we een halve maand eerder in ons nieuwe huis zouden mogen, ga ik – oké, de makelaar – nu maar weer proberen te regelen dat we toch pas vanaf februari er in gaan. Aan een leeg huis zonder meubels heb je ook niet zoveel, en scheelt ons toch weer een maand huur. Moeten we alleen nog een verblijfplaats regelen van 13 januari tot 1 februari. Dus als iemand iets leuks weet?

Tip: Verhuis niet tijdens de feestdagen. Althans niet als je je inboedel meeneemt. Alles duurt – nog – langer dan normaal.


 

Dat was het weer voor deze week. Ik wil jullie allemaal een heel fijn weekend wensen. Dat jullie maar heel veel cadeautjes mogen krijgen van Sinterklaas!

 

17 reacties

 1. zegt:

  Oehhhh, spannend! Lijkt me een hele aparte gewaarwording dat je opeens beseft dat je afscheid moet nemen van je vrienden. Mooi om te lezen dat het een fijne eet-date was. En jummmm die cheesecake! <3

  1. Diana zegt:

   ja het is heel apart om afscheid te nemen van je vrienden.
   en liefde voor cheesecake! <3

 2. zegt:

  Wat herkenbaar dit, van dat afscheid nemen. Vrienden van mij zijn 2 weken geleden naar Curacao vertrokken en die zaten ook in dat hele gebeuren.
  Herken wat jij schrijft ook echt van hun. Ik heb ze uitgezwaaid op Schiphol en dat voelt dan nog echt meer als een afscheid dan na een etentje of feest.
  Succes met inpakken en alle laatste loodjes voor het vertrek!

  1. Diana zegt:

   ja ik denk dat iedereen dit wel meemaakt die weg gaat voor langere tijd. en ik denk eigenlijk dat het voor de achterblijvers misschien nog wel moeilijker is. die krijgen er immers niks voor terug.
   en dankjewel! 😀

 3. zegt:

  Nog heeeeel even!!! Deze dagen duren altijd het langst… 10 maanden zijn zo voorbij maar de laatste dagen lijkt geen eind aan te komen…

  1. Diana zegt:

   en achteraf denk je wow zijn die dagen nu ook al weer voorbij haha. nog maar 6 daagjes nu. ze zijn nu onze spullen in aant pakken 😀

 4. zegt:

  wat balen dat jullie straks zo lang op je spullen moet wachten! wel spannend dat het nu echt dichtbij komt. Afscheid nemen is ook raar, succes deze laatste week!

  1. Diana zegt:

   ja ik vind t ook wel jammer, t is toch fijn als je gewoon je spulletjes allemaal hebt. maar niets aan te doen. en dankjewel 🙂

 5. zegt:

  Haha, ik kan het me voorstellen dat het geen goed idee is. Alles gaat ook lekker tranquilo enzo daar natuurlijk. Toch spannend dat het bijna daar is!
  Succes met de laatste loodjes!

  1. Diana zegt:

   dankjewel. en ja t duurt normaal al een behoorlijke tijd om je spullen te verschepen, maar zo nog langer als er een boot uitvalt. en bij de douane kan het ook nog wel eens langer gaan duren is ons al gewaarschuwd. maarjaaa, t komt uiteindelijk allemaal goed.

 6. zegt:

  Spannend! Ik vond het ook zo onwerkelijk. Wilde ook graag weg. Totdat ik op dat vliegveld stond en dat afscheid zo zwaar was dat ik niet meer wilde Haha. Maar eenmaal aangekomen was het weer goed 😉

  1. Diana zegt:

   aaaah. stond jij eigenlijk helemaal alleen op t vliegveld? Ik ben benieuwd hoe t bij ons straks gaat. denk dat dat wel een heel apart gevoel gaat zijn. aan de ene kant wil je heel graag gaan, maar t is toch lastig om iedereen achter te laten.

 7. Wauw, 9 dagen nog maar?! Het komt nu wel heeeel dichtbij 😀 Succes met de laatste loodjes 😉

  1. Diana zegt:

   ja echt he! gaat zo snel. en dankjewel 😀

 8. zegt:

  Whaaa het komt echt bizar dichtbij nu. Eerst lijkt het zo onwerkelijk he? Wat fijn dat je nu bijna vertrekt! Al lijkt het afscheid me best zwaar.

  1. Diana zegt:

   ja zo dichtbij nu. en ja, soms is het nog best onwerkelijk haha.

   1. Sjaak zegt:

    Hoi Diana,
    leuk om je belevenissen te lezen! Wij zitten in hetzelfde schuitje! Onze woning staat ook helemaal vol dozen en woensdag komen er weer kijkers voor het huis. Die zien door de dozen het huis bijna niet meer, maar het is niet anders. Onze inboedel wordt 22 december opgehaald (Caribintertrans) en gaat 28 december op de boot. Wij vliegen 5 januari en zijn dus ook bezig met afscheid nemen en inpakken.
    Misschien zien we elkaar ooit eens op het eiland. Succes!!!
    Groet Jolanda en Sjaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *