Afscheid en een leuk telefoontje.

kokos Curacao strand jan thiel

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland.


Begin van de week was papa er nog, dus hebben we met z’n allen nog wat leuke dingen gedaan. Maandag ochtend heb ik nog gewoon gewerkt, maar ’s middags zijn we even lekker naar het strand geweest. Lekker bij mij in de buurt want erna gingen we nog barbecueën hier thuis. Het was het laatste avondje van m’n vader, want de volgende dag ging hij al weer terug naar Nederland.

kokomo curacao strand

Dinsdag was een beetje een rare en haastige dag. In de ochtend ging ik maar eens mijn ggd regelen. Je moet hier een of andere stomme test doen als je in de horeca werkt. Je moet dan daar helemaal heen om een afspraak te maken. er zitten dan zo’n 50 man voor je en dat duurt dus een eeuwigheid voor je aan de beurt bent. En ben je eindelijk aan de beurt zeggen ze doodleuk dat je zonder pasfoto geen afspraak kan maken. Waarom had niemand dat van te voren even gemeld..?

nadat ik daar de halve ochtend voor niets had gezeten ben ik nog even snel naar Jan Thiel gereden, want daar lagen mijn vader en broertje op het strand. Nou, daar kon ik nog net een half uurtje liggen en toen moesten we al weer gaan. Eventjes de koffers van mijn vader oppikken en maar weer richting Hato. Wat gaat een weekje toch snel.

kokos Curacao strand jan thiel

Ik kreeg nog wel een heel leuk telefoontje die dag. Mijn beste vriendinnetje uit Nederland wilde graag langs komen. Of dat volgende week uitkwam. Ja natuurlijk, altijd! En dus mag ik aanstaande woensdag weer naar Hato. Dit jaar heb ik al echt veel bezoek gehad uit Nederland. Al 6 bezoekjes terwijl het jaar nog niet half om is. Wie is de volgende die komt? Altijd welkom hoor.

hato curacao vliegveld

Maar daarna moest ik weer door met haasten, want ik moest nog even iemand ophalen, en daarna had ik nog een fotoshoot gepland. Op een heel mooi klein strandje. Vind het echt leuk om te doen. Mocht er nog iemand een fotoshoot willen, laat me weten!

Woensdag was het vakantie leven een beetje over en moest ik de hele dag naar mijn werk. Vrijdag was ik weer vrij, maar heb ik thuis gewerkt. Tussendoor heb ik wel nog even een duikje in de zee genomen, gewoon omdat het kan. Het voordeel van 5 minuten van het strand af wonen. Daarna ben ik nog even door gaan werken en tegen de avond vond ik het weer tijd om naar het strand te gaan. Vind het echt zo fijn, dat eiland leven. Gewoon even naar het strand gaan en genieten van het leven. Heb daar even een happy hour meegepikt en daarna zijn we nog in een restaurant beland waar we heerlijk gegeten hebben.

strand curacao

Ik dacht lekker op tijd naar bed te gaan, wat ook gelukt was. Tot ik een appje kreeg of ik nog mee naar de full moon party wilde. hmm moeilijk. Lag net in bed, maar had ook wel zin om te gaan. Toch maar snel weer wat kleren aangedaan en op naar het feestje.

full moon party curacao

Dat was weer een leuk feestje. De volgende ochtend moest ik helaas wel werken, maar voelde me verrassend fit. Het was ook niet zo druk, dus ik kon lekker vroeg naar huis. Met de bus deze keer. Was nog nooit met de bus geweest op Curacao, maar mijn auto waren ze aan het maken – wat overigens nog steeds niet gelukt is – dus ik moest wel. De bushalte is vlak bij mijn werk, en ik vroeg maar aan de mensen daar welke bus ik moest hebben. Dat ging in 1 keer goed, maar ik ben toch wel heel erg blij dat ik een auto heb. Ik was nog even naar een vriendinnetje geweest en de avond heb ik heel saai – maar zo fijn na een drukke week – op de bank met Netflix doorgebracht.

Zondag ben ik weer – heel verrassend – naar het strand geweest. We zouden eigenlijk naar een natuurgebied gaan waar je zonder sleutel niet in kan, maar dat werd helaas op het laatste moment gecanceld. Dus dat werd een middagje mojito’s drinken met lekker hapjes op een heerlijke loungebank, met als afsluiter sushi. Ook niet verkeerd.

madero Curacao

Daarna maar weer vroeg naar bed, want deze week wordt weer een hele drukke. Maar daar heb ik het volgende week wel weer over.

Fijne week. Bon siman!


Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *