Vriendinnetje op bezoek

snake bay Curacao

Weekoverzicht – Elke week vind je hier een overzichtje van alle avonturen die ik op Curacao beleef. 


Een beetje laat, maar ik had het dan ook ontzettend druk deze week. Met strandbezoekjes en avondjes uit vooral. Er was namelijk een hele goede vriendin uit Nederland bij me op bezoek. Ze had last minute een ticket geboekt en het was echt een geweldige week samen. Als ik bezoek uit Nederland heb werk ik zo min mogelijk zodat ik zoveel mogelijk tijd samen kan besteden. Je weet namelijk nooit wanneer je elkaar weer gaat zien.

Woensdag heb ik haar opgehaald van het vliegveld en zijn we naar mij thuis gegaan. Eerst even lekker bijkletsen en plannen maken voor de avond. We zijn samen een hapje wezen eten en daarna op stap gegaan. Het was echt heel leuk en net alsof we weer 18 waren. Een goede start van een hele leuke week.

De dag erna werd dus vooral een brakke dag en ’s avonds moest ik gaan werken net zoals vrijdag overdag. Dus toen hebben we niets meer gedaan. Maar vanaf toen had ik lekker vrij. Het weekend – ofja, eigenlijk vakantie – hebben we op z’n Curacao’s begonnen met een happy hour. Normaal ga ik altijd naar het strand, maar dit keer zijn we naar Saint Tropez geweest. Lekker op de loungebanken met een wijntje in de ene, en een kaasbal in de andere hand, de zon onder zien gaan.

saint tropez curacao

Zaterdag zijn we wezen shoppen. Serieus pas de 2e keer dat ik hier op Curacao ben gaan shoppen. We waren eerst in Otrobanda wat winkeltjes wezen bekijken en daarna zijn we nog naar Punda geweest. Ik kon helemaal niets vinden wat mooi stond. Alles was op de hanger 20 x mooier. Maar gelukkig kwam ik uiteindelijk toch nog de perfecte pumps tegen. Tussendoor hebben we bij een Aziatisch tentje geluncht wat echt heerlijk was. Tijdens afgelopen jaarwisseling hadden we stoelen van hun mogen lenen en we zeiden toen dat we wel een keer zouden komen eten. Dat was er nog nooit van gekomen, maar nu liepen we erlangs, en zijn we er een hapje wezen eten. Bali heet het restaurant en het is echt een aanrader.

Uiteindelijk hadden we het wel vort gehad met dat shoppen, en zijn we nog een drankje wezen drinken bij Mambo. Even bijkomen van winkels in en uit lopen. Van kleren passen en toch niks vinden wat leuk genoeg is. ‘S avonds zijn we nog op stap geweest. Het werd de standaard zaterdag avond, dus gewoon Zanzibar en Mojito’s. Het was wel erg rustig dus we zijn op tijd weer naar huis gegaan.

mambo beach curacao

De zondag was beachday. Dus strandbedjes achterin. Koelboxje gevuld. En op naar Daaibooi. Heerlijk in de schaduw van de palmbladeren een boekje lezen en af en toe een verkoelende duik in het blauwe water. Een perfecte zondagmiddag.

‘S avonds was een gezellig avondje. Een vriendinnetje kwam eten bij mij thuis, en daarna zijn we nog naar Mambo gegaan met z’n drieën. Hopi leuk en toen we naar huis dachten te gaan werden we nog even uitgenodigd bij mensen thuis. Dat werd een kort nachtje want maandag ochtend moest ik toch écht wat gaan werken.

playa daaibooi Curacao

Ondanks dat maandag best vermoeiend was, was het ook een heerlijke dag aan het water. We zijn naar playa Grandi gereden. Dat is het strand waar je de meeste kans hebt om met schildpadden te snorkelen. Het blijft gewoon zo gaaf om met die beesten te zwemmen. Er zaten er echt veel. Later kwam ook nog iemand met wie we afgesproken hadden en mochten we zijn dingetjes waarmee je in het water kan rondscheuren gebruiken (geen idee hoe je zulke dingen noemt haha). Super vet. Kijk hier anders even. ‘S avonds hebben we het rustig aan gedaan en zijn we alleen een hapje wezen eten en toen vroeg naar bed gegaan.

playa grandi curacao

De dag erna hadden we zoiets van laten we eens iets actiefs gaan doen. We begonnen met een lunch bij playa Porto Mari. Heerlijk gegeten. En eindelijk heb ik een vogeltje van dichtbij op de foto kunnen zetten. Hebben jullie dat ook zo vaak? Dat er een mooi vogeltje bij je op tafel of op de rand van je glas drinken gaat zitten. En dat je dat dan op de foto wil zetten, maar zodra je je telefoon pakt vliegt ie weg. Nu was het eindelijk gelukt. Kijk dan hoe leuk.

vogel-curacao-strand

Na de lunch zijn we gaan wandelen. Je kan vanuit de parkeerplaats bij Porto Mari een wandelpad lopen daar het natuurgebied in. De paden zijn prima te bewandelen. Boven op de berg heb je echt een geweldig uitzicht over het strand. Als je dacht dat je vanaf de parkeerplaats een mooi uitzicht hebt, dan moet je dit eens gaan bekijken. Dít is pas een mooi uitzicht. Als je het wandelpad helemaal uitloopt heb je zicht op een ander mooi strandje. Ook heel mooi, maar dat is privéterrein.

playa porto marie

Het laatste avondje was al weer aangebroken samen met m’n vriendinnetje. We zijn de avond Punda ingegaan en hebben daar lekker op het terras gezeten. Wat is deze week weer snel voorbij gegaan.

sunset curacao

En toen brak ook al weer het laatste dagje aan. Gelukkig had KLM vertraging, dus hadden we nog even tijd om naar het strand te gaan. Gewoon even een uurtje naar een klein strandje vlakbij huis. Nog een laatste keer samen genieten voordat ik d’r weer op Hato moest afzetten.

snake bay Curacao

 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *