Mijn laatste receptje vanuit Nederland. Want vanaf nu zitten mijn pannen in dozen, dus bakken zit er niet meer in de komende tijd. Dat wordt dus komende tijd lekker veel uiteten en ons uitnodigen bij anderen. Dit is dus ook echt een kliekjes recept geworden. Ik had nog wat broccoli en kipfilet in de vriezer liggen. Heb mijn laatste ui en knoflook opgemaakt. Vond nog een bakje zongedroogde tomaten in de koelkast. En tadaaa, een heerlijk recept.
Pasta met broccoli en kip:
Ingrediënten voor 2 personen:
- pasta
- 300 gram kipfilet
- 300 gram broccoli
- zongedroogde tomaat – ongeveer 20 stukjes, maar komt niet zo nauw –
- 4 knoflookteentjes
- 1 rode ui
- peper
- zout
- 3 el lekkere olijfolie
- olie/boter om in te bakken
Bereidingswijze:
Snij de knoflook en broccoli fijn en doe deze samen met een scheutje water in een pan. doe er een deksel op en laat gaar stomen in een minuut of 10 – 15 (tussendoor wel af en toe controleren of er nog water in de pan zit). Ondertussen snij je de kipfilet in blokjes en bak deze een aparte pan. En zet ook de pasta vast op het vuur. Als alles klaar is gooi je alles samen in 1 pan, en bestrooi met peper en zout. Snij een rode ui en de zongedroogde tomaten in stukjes en roer ze door de pasta. Zet het vuur af, en giet er een scheut lekkere olijfolie overheen.
Lekker met wat geraspte kaas.
Eet smakelijk.
2 reacties
Hmmm ziet er heerlijk uit, misschien gaan we dat vanavond eens proberen. Ik heb altijd zin in pasta haha!
Jummmm, dat ziet er echt heerlijk uit! 😀