Bloggers life

bloggers life.

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


 

De vraag van deze week:

 

Kost het jou geld om te bloggen?

 

Alexa.

Ja ik denk dat elke blogger een fatsoenlijke camera wilt en kan je wel vertellen dat hij redelijk aan de dure kant is. Ja je krijgt er wel wat voor terug maar dan nog. Daarnaast als je een review moet schrijven moet je eerst items kopen. Hoe duur die zijn ligt heel erg aan wat je koopt.

Gino.

Op dit moment kost het mijn geen geld om te bloggen. Ik heb geen eigen domeinnaam en maak dus gebruik van blogspot. Ik moet zeggen dat het me heel leuk lijkt om een eigen domein naam te hebben, maar dat dit momenteel niet ter sprake is. Door opgelopen studievertraging moet ik een extra jaar collegegeld betalen. Aangezien die geldboom nog niet wil groeien in mijn achtertuin, is elke euro welkom ; )

Jolien.

Bloggen kost mij een fortuin! Ik heb onlangs een nieuwe spiegelreflex camera gekocht (400 €) en aan producten geef ik ook echt super veel geld uit. In Februari ongeveer een 100 € aan make-up.

Kwasten van Dior was mijn duurste make-up aankoop tot nu toe. Ze waren in solden dus ik kon ze gewoon niet laten liggen en ik heb geen minuut spijt gehad van deze prachtige kwasten. Meestal koop ik wel duurdere merken zoals Chanel, Dior, Lancome, M.A.C, enz. ik vind deze producten vaak ook gewoon beter dan de lowbudget merken. Alhoewel ik ook wel goede producten heb van lowbudget merken maar ik ga gewoon niet snel naar het kruidvat om make-up omdat ik uit ervaring weet dat ik meer heb aan een duurder merk.

Bianca. 

Leuke vraag, doorprikt het idee dat mensen vaak hebben dat bloggers tonnen geld verdienen. Ik heb het vorig jaar eens uitgerekend en ik had in 4j tijd zo’n 2260 euro uitgegeven aan mijn blog. Denk dan aan spulletjes om te verloten in een winactie + verzendkosten, materiaal om te reviewen, domeinnaam huren en visitekaartjes laten maken. Mijn camera die ik gebruik voor productfoto’s zit niet in die prijs inbegrepen.

Leonie.

Mijn man heeft een hostingpakket waar mijn blog op draait en hij betaalt ook mijn domeinnaam. Daar ben ik dus niks aan kwijt. Ik koop soms wel iets om te reviewen, maar dat zou ik waarschijnlijk ook gekocht hebben zonder blog. Wat dat betreft kost het bloggen mij niks anders dan tijd.


 

Of ik zelf geld uitgeef aan bloggen.

Eigenlijk niet zoveel. Ik heb alleen voor mijn domeinnaam betaald. En de hosting. De website heeft mijn lieve vriendje gemaakt en was dus gratis voor mij. Een goede camera – wat ik erg belangrijk vind – had ik al. Die wordt nu eindelijk gebruikt haha. Wel heb ik er nog een extra lens voor aangeschaft. Deze was 100 euro.

Ik koop verder geen producten speciaal voor mijn blog. Alles wat ik laat zien zou ik ook gekocht hebben als ik niet zou bloggen.

Ow en mijn visite kaartjes, die vergeet ik nu bijna. Maar die waren maar 10 euro voor 500 stuks. Als iemand het adresje wil, dan hoor ik het wel.

bloggers life.

Nu is de beurt aan jou. Geef jij geld uit aan je blog? en waaraan?

Alle ‘bloggers life’ artikelen lezen?

40 reacties

 1. zegt:

  Leuke post! Ik heb ook visitekaartjes besteld. Die waren iets duurder, maar kon ze helemaal zelf ontwerpen en dat vond ik wel leuk. Ik ben wel erg benieuwd naar de website die jij gebruikt.

  Groetjes,

  Destiny
  Letstalkaboutit.nl

 2. Toen ik begon met bloggen werkte ik met blogspot en koste het mij helemaal geen euro.
  Maar na tijdje begon ik mij echt te verdiepen in het bloggen, en voor ik het wist had ik een internetbedrijf benaderd om een professionele website te bouwen, uiteindelijk heb ik daar nu wel veel plezier van en zeker met het oog op geld verdienen met mijn blog zie ik het toch als een voordeel.. Doe je bloggen als een hobby, dan hoef je er niet veel geld voor uit geven. Neem je het bloggen wel serieus en wil je er ook een zakcentje aan overhouden, dan kost het toch altijd een beetje geld.

 3. zegt:

  Heey,
  Leuk artikel. ik geef zelf op het moment niks uit aan mijn blog. Ik heb geen eigen website en doe het ook via blogger/blogspot/google. Mijn fotocamera had ik al.. Eigenlijk is mijn fototoestel ook aan vervanging toe omdat er een kras op de lens zit, waar ik me heel erg aan erger. Tevens review ik niet vaak producten.. De eerste product review komt ook via een persbureau. Graag zou ik wel graag een domein willen hebben. Het nadeel is dat er dan ook geld bij komt van het website laten bouwen. Dit kan best duur worden/zijn. Ik doe het op het moment dus best goedkoop. Ik denk als ik meer groei ik uiteindelijk de stap toch moet gaan zetten..

 4. zegt:

  Ik geef stiekem wel een hoop geld uit aan mijn blog. Dit heb je niet altijd zo door, maar het is wel zo! Jouw visitekaartjes zijn er super mooi, jaloers! Hahaha

 5. Ik geef nog geen geld uit aan mijn blog maar ben wel aan het nadenken over een eigen domein en hosting. Ik ben nog aan het uitzoeken hoe dit gaat en denk dat ik het beste kan overstappen wanneer ik wat meer tijd heb aangezien ik gehoord heb dat dit nogal een gedoe kan zijn. Dus waarschijnlijk gebeurt dit pas rond de zomer 🙂

  En daarnaast kost elke hobby wel geld. Geen probleem, zolang het maar niet te veel geld kost.

 6. zegt:

  helaas kost mijn blog mij nog steeds geld. Geen bakken, maar toch. Ik heb het er wel voor over, want ik vind het heerlijk om te schrijven. Ik heb wel een domeinnaam, maar dat is maar €35 per jaar. Is te overzien. Binnenkort wil ik een leuk win pakket samenstellen, dat zal mij ook wel geld gaan kosten, maar dat is een soort investering zeg ik maar!

  1. Diana zegt:

   je krijgt er idd wat voor terug (als het goed is haha) dus dan is het idd een goede investering.

 7. zegt:

  Ik blog over eten en wijn, dus heb redelijk veel kosten aan ingrediënten, kookspullen en wijntjes. Het voordeel is wel dat je het daarna allemaal op mag eten/drinken… 😉

 8. zegt:

  Nee, ik geef geen extra geld uit omdat ik blog. Integendeel. Terwijl ik blog geef ik net geen extra geld uit, haha!

 9. zegt:

  Ik geef enkel geld aan producten die ik wil reviewen, maar die zou ik ook kopen als ik geen blog had. Mijn camera had ik al. Anders zou die de grootste kost zijn geweest. Graag zou ik een eigen domeinnaam hebben, maar ik twijfel nog of het de moeite waard is.

 10. zegt:

  Wat een leuk stukje! Ik heb in het begin wel redelijk veel geld uit gegeven voor mijn blog. Ik had geen goede computer dus ben ik daar mee gestart en natuurlijk de hosting en alles daarom heen. Twee maanden later merkte ik toch wel dat het maken van mijn Foto’s met mijn iPhone niet optimaal was dus heb ik een camera gekocht incl lampen en statief. Nu ik de basis heb valt het wel mee. soms koop ik iets voor winacties of omdat ik er een review over wil schrijven. Maar 9 van de 10 keer had ik dat product ook wel gekocht zonder te reviewen!

  1. Diana zegt:

   zow dit zijn wel serieuze kosten. maar wel waard toch!?

 11. Zeker. Mijn domein&hosting, maar ook zeker aan producten. Nu ik blog, lees ik ook meer blogs en koop ik ook meer producten! Maar het is niet zo dat ik speciaal iets koop voor een review.

 12. zegt:

  Wat een leuk artikel! Voorheen kocht ik nog wel eens producten uit speciale collecties enkel om te reviewen, maar dat doe ik nu echt niet meer. Ik schrijf wat ik wil. X

 13. Ik geef vooral geld uit aan restaurants mo te reviewen 😉

 14. zegt:

  Ja, toch wel, hosting, lay-out, camera,… Het loopt wel op, helaas.

 15. Ja vooral aan de producten die ik review, maar die had ik wellicht ook wel gekocht als ik geen blog had. Voor de rest alleen mijn domeinnaam, want Google host mijn weblog gratis.

 16. zegt:

  In januari heb ik een domeinnaam aangekocht. Verder heb ik in de 2 jaar dat ik blog nog geen kosten gehad. Ik kocht vorig jaar een nieuwe camera, voor mezelf, maar het was wel een leuke extra dat ik dan betere foto’s kon maken voor op Modest Mix. Ook cosmetica koop ik enkel als ik iets echt wil, niet met het doel om er een review over te schrijven, want eigenlijk is de helft van wat ik leuk vind zelfs nog niet op de blog gekomen!

 17. zegt:

  Ja het kost mij helaas ook geld maar hoop het op den duur terug te verdienen aangezien ik probeer cliënten via mijn site te krijgen voor Bachbloesem en straks als mijn studie is afgerond ook voor natuurgeneeskundige consulten zoals natuurvoeding en kruiden etc. Ik geef geld uit aan reclame, kaartjes en domeinnaam. En natuurlijk steek ik er veel tijd in, wat ook geld waard is haha..

 18. zegt:

  Ik geef niet heel veel geld uit aan mijn blog. Alles wat ik maak eet ik op en dat zou ik normaal natuurlijk ook doen. Enige waar ik echt meer geld aan uitgeef zijn leuke items voor op foto’s zoals tafelkleedjes, servies en bestek. Maar dat is denk ik nog geen€50,- per maand.

 19. zegt:

  Bloggen hoeft niet perse duur te zijn wat mij betreft. Wel wil ik graag een nieuwe camera á 650 euro, dus dat zijn wel de au momenten. Maar dit reken ik niet perse in voor mijn blog, want ik kan het natuurlijk ook gebruiken als ik op vakantie ben ofzo! Het gaat met bloggen allemaal om de creativiteit wat mij betreft, en dan hoef je helemaal niet veel geld te hebben.

 20. zegt:

  Nee ik geef ook nauwelijks geld uit aan mijn blog . Het enige wat ik wel eens doe is een kleine win actie houden . Maar die dingetjes komen meestal van Ebay en kosten dan ook niet veel . De producten die ik koop , koop ik voor mezelf en niet voor mijn blog.
  Wel koop ik meer sinds ik blog, omdat ik heel veel leuke dingen voorbij zie komen bij andere blogs.

 21. Ja, nu ik erover nadenk ben ik er echt onwijs veel geld aan kwijt in het totaal. Ik reken dan ook even mijn vorige blog mee.
  Maarja, iemand die postzegels spaart geeft ook veel geld uit aan z’n hobby, toch?
  Sommige bloggers hebben het geluk dat ze het (gedeeltelijk) weer terugverdienen. Ik heb helaas nooit een cent verdient met bloggen, dus het is echt alleen hobby en vermaak voor mij!

 22. In totaal ben ik heel wat kwijt aan mijn blog! Komt ook denk ik omdat ik nu nog in de opstartfase zit. Mijn website moest gebouwd worden, domeinnaam kopen, visitekaartjes laten maken etc. Al met al is het een dure hobby, maar het plezier dat ik er uit haal is het zeker waard!

 23. zegt:

  Ik geef wel aardig wat geld uit voor mijn blogs. Sowieso voor mij hosting en mijn templates voor mijn blogs, mijn visitekaartjes en natuurlijk diverse producten, boeken en uitjes. Voor een gedeelte van die producten en uitjes had ik ook zonder mijn blog wel geld uitgegeven, maar niet in de mate waarin ik dit nu doe. Ik vind het ook helemaal niet erg, ik zie het als een investering en daarnaast is bloggen een hobby en nagenoeg elke hobby kost geld ;).

  1. Diana zegt:

   dat is helemaal waar. mijn andere hobby’s (shoppen en eten) kosten veel meer geld dan bloggen haha.

 24. zegt:

  Ik geef wel aardig wat geld uit; mijn webdesigner, mijn host, mijn visitekaartjes en andere promotionele materialen, en dan heb ik het nog niet eens over reiskosten naar persevents.

 25. zegt:

  Ik geef weinig geld uit aan mijn blog, mijn camera had ik al omdat fotograferen mijn hobby is.
  Zo af en toe koop ik wat leuke hebbedingetjes maar eigenlijk niet speciaal voor mijn blog. Laatst kocht ik wel zakken snoep voor een leuk test artikel!

 26. Ik heb ook alleen hosting+domein en thema betaald. Verder probeer ik zo min mogelijk uit te geven!

 27. zegt:

  De enige kosten die ik tot nu toe heb gemaakt zijn mijn domeinnaam en hosting. Ik had al een spiegelreflex camera en alle andere dingen die laat zien of deel op mijn blog zijn voornamelijk ervaringen en dingen die ik toch al zou gaan doen/kopen.

  Ik vind dit trouwens een hele leuke rubriek! Leuk om ervaringen van anderen te lezen en te de verschillen tussen bloggers te zien 🙂

 28. zegt:

  Leuk om te lezen. Ik heb op het begin geld uit gegeven, nu stroomt er meer binnen. Dit geld ook voor reviews etcetera.

  1. Diana zegt:

   beter dat er meer binnenkomt dan uitgaat! dat is bij mij ook de bedoeling haha.

 29. zegt:

  Ik geef wel wat geld uit aan hosting, maar verder eigenljk niet…. Tja soms wel beurzen en evenementen, maar daar zou ik ook naar toe gaan als ik geen blog zou hebben.

 30. Wij maken gebruik van Blogger, dus dat kost ons niks. Verder koop ik geen extra spullen voor de blog of eten wij ook niet heel anders dan dat we toch wilden eten. De laatste maand zit ik toch wat krap, dus roeien met de riemen die je hebt 🙂

 31. zegt:

  Nou vertel op waar je je visite kaartjes hebt gekocht ?

   1. zegt:

    Hey daar komen onze visitekaartjes ook vandaan! 🙂

 32. zegt:

  Leuk al die verschillende reacties. Ik zelf geef geen geld uit aan mijn blog, alleen mijn domeinnaam. Mijn spiegelreflex had ik al aangeschaft voor mijn studie. Ik zou nog wel graag een nieuwe willen want met deze kan ik niet filmen… sparen dus! 🙂

 33. zegt:

  Leuk om te zien wat andere bloggers uitgeven aan hun blog! Ik geef zelf ook niet zoveel uit aan mijn blog. Ja de hosting natuurlijk. Dat was even slikken. Maar verder valt het heel erg mee!

 34. zegt:

  Ik geef denk ik niet echt veel geld uit aan mijn blog! Ik koop inderdaad de dingen die ik normaal ook wel zou kopen. en ik heb dan inderdaad een hosting adres. Verder ben ik nu wel aan het sparen voor een goede camera 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *