Troubles on the beach.

stranden Curacao grote knip

Ik hou heel erg van een dagje strand, maar zo’n dagje heeft ook zeker nadelen.

 • Het begint al met de bikini stress. Want welke moet je in godsnaam aan. Je hebt er minstens 3 aangehad voordat je richting het strand vertrekt.
 • Is het eindelijk eens een dagje strandweer, heb je je maandelijkse feestje. Wat natuurlijk helemaal niet zo’n feestje is!
 • Hoe zorgvuldig je je ook geschoren hebt, op het strand vind je altijd een plekje dat je gemist hebt.
 • Ieeee wat is dat? Denk je dat ook bij alles wat je onder water voelt? Vast een vis die je wil aanvallen
 • Zeewier is ook zoiets engs. Behalve als er rijst en tonijn bij zit. Love sushi.
 • En de bodem? De bodem van de zee is lava. Niet aanraken dus.
 • De golven zijn natuurlijk heel erg leuk. Hoe groter hoe beter. Totdat je bikini topje onder je kin zit en je broekje op je enkels hangt. Dat is minder leuk.
 • Wat ook minder leuk is, is als je bij de plaatselijke strandtent vraagt waar de wc is en de ober doodleuk naar de zee wijst. “really big toilet”
 • En dan hebben we het nog niet over het zand gehad. Want dat zand gaat overal zitten waar je het écht niet wilt hebben. Niet leuk.

stranden Curacao grote knip

Ja, ik hou heel erg van het strand en de zee, maar ook die hebben z’n nadelen. Wat vind jij het vervelendste aan een dagje strand?

Lees hier ook mijn leukste strand momentjes. Zoals surfen tussen de dolfijnen en een echte haai tegen komen in de zee.

 

22 reacties

 1. Lyd zegt:

  Het vervelendste aan de Nederlandse zee 😉 vind ik, dat als ik net warm genoeg ben dat ik zin heb in een duik, stikt het van de kwallen.
  en om maar niet te spreken over doodgeslagen voeten als je uit de zee komt…..
  maar de golven…. i love it!

 2. […] op het strand. Bikinistress? Bang voor zeewier? Óveral zand voelen? Diana noemt alle ‘strandproblemen‘ in haar artikel. Humor […]

 3. Haaaaaa heel grappig om te lezen!

 4. zegt:

  Geweldig! Van bikinistress heb ik geen last behalve de vraag of ik er met mijn 15 kilo overgewicht in pas. Ik heb nl. maar één bikini. En voor het maandelijkse feestje, haha, go pil!

 5. zegt:

  Haha om nummer 8 moest ik lachen. Het vervelendste aan het strand vind ik het insmeren. Weet je hoe lang het duurt voordat je van top tot teen goed ingesmeerd bent? Het wordt helemaal leuk als je je net ingesmeerd hebt en je vrienden vervolgens het water in willen. Kan je daarna weer opnieuw beginnen.

 6. zegt:

  Het allervervelendsfe vind ik de zee weer uit lopen en dan al het droge zand wat aan je voeten en benen blijft plakken.. ughh!

 7. zegt:

  Jaaa zeewier! Gadverdamme!!

  1. Diana zegt:

   ja! behalve om sushi

 8. zegt:

  Hahaha inderdaad! En precies daarom houd ik niet van zwemmen en al helemaal niet in de zee 😉 Wandelen over het strand of lekker zitten op zo´n strandbed is meer aan mij besteed 🙂

  1. Diana zegt:

   haha ik vind het eigenlijk heel leuk, maar toch zou het nog beter zijn zonder al deze dingetjes.

 9. zegt:

  Ah haha zo herkenbaar! Whut staat een haai tegenkomen in jouw vind ik leuk lijstje? . Ik ga even kijken.

  1. Diana zegt:

   haha ja een baby haai was dat. die was echt super schattig.

 10. zegt:

  Haha, leuke troubles en zo herkenbaar! Vooral dat zeewier… Ik rende altijd gillend het water uit. Zeer beschamend. 😉

  1. Diana zegt:

   haha als er erg veel zeewier in het water zit ga ik er niet eens in :’)

 11. zegt:

  Strand is heerlijk, maar zand vind ik niet altijd fijn. Vooral niet als je je net hebt ingesmeerd. Daarom vind ik een strand met wat grover zand of kiezels wel iets fijner! Zelf woon ik al mijn hele leven een paar meter van het strand, en wat ik vervelend vind is dat veel mensen (ja, ik verbaas mij echt!) niet weten wat een rode vlag in houdt of wat muien zijn. Zó gevaarlijk! Ik heb dit jaar al meerdere malen het uit moeten leggen aan ’toeristen’ uit eigen land.

  1. Diana zegt:

   heel toevallig kwam ik pas een artikel over muien tegen op facebook, maar daarvoor wist ik het ook niet. oeps. maar het kan idd heel gevaarlijk zijn.

   en idd zand dat aan je zonnebrand blijft plakken. of als je al zand op je hebt zitten en je dan in gaat smeren. dat schuurt zo lekker haha.

 12. Ik vind de kwallen in Nederland erg vervelend. Ik woon erg dicht bij het strand dus ben er zeker 1x in de week te vinden, maar het is altijd oppassen! In tropische gebieden vind ik visjes in het water juist er leuk, haha!

  1. Diana zegt:

   ooooh ja kwallen. die zijn eigenlijk het ergst van alles.

 13. zegt:

  Ik vind het strand echt heerlijk, maar dit maakt het toch nog een tikkeltje anders. Ik vind het daarnaast wel heel erg jammer dat we dit jaar bij een groot meer in de buurt zitten en niet op het strand.

  1. Diana zegt:

   een meer is ook leuk!

 14. zegt:

  Hahaha, dit neem ik allemaal voor lief.
  Maar vorige week is er hier een meisje verdronken, dus dat is dan toch wel echt heel vervelend aan de zee. Niet iedereen ‘begrijpt’ de zee.

  1. Diana zegt:

   dat had ik gehoord ja. echt erg. de zee kan echt heel gevaarlijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *