Kerst en nieuwjaar in Curaçao

cas abou beach curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag – oke deze week iets later – vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

Riep ik vorige week nog dat ik die dag lekker naar het strand wilde gaan op eerste kerstdag, ging het de hele dag regenen. Toch waren we maar naar het strand gereden, want ik wilde wel wat leuks doen tijdens de kerstdagen. Dus zijn we maar op de loungebanken gaan zitten bij Kokomo beach, onder de onderkapping. Ook prima.

cocktails op het strand

‘S avonds gingen we dineren bij Bij Blauw. Dat is het restaurant waar mijn broertje werkt, dus ik was er wel heel benieuwd naar. We hebben hier echt een hele leuke avond gehad. Het is toch even anders om kerst te vieren met z’n tweetjes. Normaal zit je met de hele familie aan tafel. Maar een avondje met goed eten maakt veel goed haha. Na het eten hebben we daar nog even aan de bar gezeten, en toegekeken hoe goed Alex – mijn broertje – de keuken kon schoonmaken, om daarna nog even met zijn drietjes naar Mambo te rijden.

madero ocean club curacao

De 2e kerstdag was het gelukkig wel goed weer. Dus wij hebben die dag lekker op het strand doorgebracht. Cas Abou it was. We waren alleen niet de enige. Wat was het druk. Er waren zelfs geen bedjes meer. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik ga wel op de grond liggen. Wat maakt ’t uit. Cas Abou is zo mooi. Prachtig blauw water. Wit zand. Mooie palmbomen. De rotsen naast en in het water. Echt zo’n droomplaatje.

cas abou beach curacao

‘S avonds zijn we samen met mijn broertje wezen uiteten bij de Boathouse. Toch nog met familie aan het kerstdiner haha. We hebben heerlijk gegeten. Lekkere wijnen gehad. En een sprintje naar binnen getrokken. Want ja, ook nu kwam er weer een flinke bui naar beneden gevallen. Een bui van 1 minuut, maar wat een geregel daar zeg voor de bediening. Alles was zeiknat. Na het eten wilden we nog een drankje drinken ergens. Mijn broertje reed met collega’s mee en wij gingen zelf. We hebben elkaar alleen niet meer gezien. Wij kwamen vast te staan op een kruispunt. Er waren wat jongens stoer aan het doen met hun motor ofzo. Kon het niet goed zien omdat het erg druk was, dus wat er nu precies te doen was… Geen idee. Daarna kon ik m’n broertje niet meer bereiken, en zijn we na 1 drankje gedaan te hebben ergens in een barretje maar weer naar huis gegaan.

boathouse curacao terras

Zondag vonden we dat we toch maar weer eens aan het werk moesten gaan. Dus in plaats van op het strand te chillen, zaten we de hele dag achter ons laptopje. We waren zelfs zo ijverig aan het werk dat we vergeten waren om boodschappen te doen. De winkels zijn hier al best vroeg dicht op zondag. En als je geen eten in huis hebt, zit er maar 1 ding op. Sushi eten. We waren naar Mambo gereden en hebben daar bij Origami gegeten. Die sushi met die bakbanaan erop  – de latin rol –  is echt het lekkerste wat er bestaat. Daarna zijn we nog bij de happy hour van Wet en Wild geweest. Was op zich wel leuk, maar na 3 dagen drinken had ik het eigenlijk wel gehad. Volgens mij begin ik oud te worden haha.

origami sushi curacao

De rest van de week hebben we niet heel veel spannende dingen meer gedaan. Gewoon lekker gewerkt. ‘S avonds zelf gekookt. En ik ben ondertussen weer lekker bij met GTST. Mijn vriend heeft wel nog een gesprek gehad met iemand voor eventueel een project voor z’n werk. Maar daar horen we binnenkort vast meer over.

zwembad appartement curacao

^^ Op zich geen verkeerde werkplek toch haha. 

Oudejaarsdag was erg leuk. Het wordt hier echt heel anders gevierd dan in Nederland. Althans zoals ik het in Nederland vierde. Wat ook altijd erg leuk was, maar hier is het ook erg leuk. We zijn eerst even wezen lunchen bij Bij Blauw. Even mijn broertje uitlachen dat die moest werken. En daarna zijn we naar de pagara – zo’n vuurwerk mat – wezen kijken in de straat daar. Dat ding was anderhalve kilometer lang en is een hele happening. Overal op straat staan dj’s en bandjes. Barretjes en eet kraampjes. Een en al gezelligheid. En om 7 uur wordt dan eerst Nederlands nieuwjaar gevierd. Ja echt. En wat later op de avond zijn we naar het Brionplein gegaan om vervolgens om 12 uur het vuurwerk te bekijken vanaf de pontjesbrug. Daarna vonden we het wel weer mooi geweest, en zijn we naar huis gegaan.

Op mijn facebook page staat ook nog een filmpje van oudjaar, voor als je benieuwd bent hoe het er hier aan toe gaat.

oudjaar curacao

oudjaar curacao

En toen was er al weer een weekje voorbij. De laatste week van 2015 alweer. Hoe was jullie week geweest?

Hier kan je de weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

7 reacties

 1. zegt:

  Het klinkt alsof je heerlijke feestdagen hebt gehad! Dit staat trouwens zo hoog op mijn verlanglijstje/bucketlist: kerst en oud&nieuw vieren op een zonnige bestemming. En ja, natuurlijk het liefst op Curaçao. Heeft toch wel een heel groot plekje in mijn hart, dit mooie eiland!

 2. zegt:

  Happy 2016! Leuk dat jullie toch samen konden zijn met je broertje:)

 3. zegt:

  Wat bijzonder om die dagen onder de zon te vieren! Hier begint het nu echt koud te worden haha

 4. zegt:

  Wat leuk om te zien hoe jij het daar gevierd hebt! Heel anders, maar ook heel leuk! Fijn nieuwjaar 😀

 5. Gezellig is het heh bij de pondjesbrug! Ik vond het een jaar geleden super leuk en vergeet dit niet snel meer!

 6. Het lijkt me heel raar om in zo’n warm land kerst en nieuwjaar te vieren xD Wel lekker natuurlijk dat het mooi weer is 😀
  Ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt 🙂

 7. zegt:

  Zo te lezen heb je het leuk gehad! Lijkt me wel bijzonder om alle feestdagen voor het eerst in een ander land (zonder familie) te vieren. Gelukkig is je broertje er dan ook nog!
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *