living the good live @ Curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland.


Heel veel leuke dingetjes heb ik weer meegemaakt afgelopen tijd. Heb ook lekker veel gedaan. Veel op stap geweest en dingen ondernomen. Dagjes strand en avondjes uit. Lekker gegeten en gezellig drankjes gedaan.

mambo-beach-curacao

Zo was ik een dagje vroeg klaar met werk en dacht ik laat ik nog eens even naar het strand gaan. 2 Vriendinnetjes waren er al dus ik sloot gezellig aan. Ik lag heerlijk op het strand en had meteen het gevoel alsof ik op vakantie was. Binnen 1 minuut ben je al weer vergeten dat je die dag ook nog gewerkt hebt.

wet-wild-beachclub

Daarna ben ik nog doorgegaan naar de happy hours van Chill en Wet&Wild. Was al weer een tijdje geleden omdat ik vaak op vrijdag avond werk. Maar het was weer zoals altijd een hele geslaagde start van het weekend. De avond hebben we afgesloten met frietjes bij Aloha. Daarna was ik gesloopt en ben ik lekker vroeg naar bed gegaan.

auto-wassen-curacao

Zaterdag stond er weer een dagje strand op de planning. Maar eerst moest de auto van een vriendin gewassen worden. We hadden gehoord over landhuis Papaya, dat je dat daar kan doen en dat je daarmee meteen een goed doel steunt. Dus wij daar heen. Komen we daar aan. Zien niemand. Lopen daar een beetje verdwaald rond. En dan ineens roept er een man of de auto gewassen moet worden. Daarna komt een andere man met een emmertje aangelopen en dan beginnen ze de auto te wassen. De binnenkant moest ook schoongemaakt worden en we vroegen ons af hoe ze dat zouden doen. Er was namelijk geen stofzuiger. Nou, dat deden ze met een stuk bezem en een zelfgemaakte blik van karton. Een half uur later was de auto weer blinkend en konden we – nadat we nog een rondleiding in het landhuis kregen – door naar het strand.

porto-marie-curacao

Porto Marie was die dag het strand wat we bezochten. Daar hadden we afgesproken met nog een vriendinnetje. Heerlijk dagje.

zanzibar-curacao

‘S avonds had ik afgesproken met een collega om samen naar Zanzibar te gaan. Er trad een bandje op dat schijnbaar best bekend was want het was er ontzettend druk. Het was niet helemaal mijn muziek maar er hing een geweldige sfeer en het was super gezellig. Daarna nog even een kijkje bij Mojito’s genomen, maar echt laat hebben we het niet meer gemaakt.

zwembad-curacao

Zondag zijn we voor de afwisseling een dagje naar het zwembad gegaan. Anders wordt het ook zo saai hè, elke dag naar het strand haha. Dit zwembad is bij Trupial Inn, en het was er heerlijk rustig en fijne bedjes om te liggen. EN er zit een bar in het water. Hoe chill! Daarna ben ik nog even wezen barbecueën bij een collega en daarna ben ik weer naar Wet&Wild gegaan. Het was de laatste avond van een vriendinnetje dus we moesten nog 1 laatste keer op stap.

zonsondergang-curacao

En toen was het weekend al weer om. Maandag heb ik lekker thuis gewerkt en wat dingetjes in huis gedaan. In de namiddag ben ik nog even naar het strand gegaan. Nu woon ik nog maar 5 minuten vanaf het strand. Geen verkeerde afsluiter van de dag toch, de zonsondergang bekijken vanaf een prachtig klein strandje. De lucht zag eruit alsof deze in brand stond. Super mooi!

lounge-plekje-curacao

Dinsdag was ik ook nog lekker vanuit huis aan het werk. En ook weer verder gegaan met de inrichting van mijn huisje. Buiten onder de palapa heb ik dit leuke lounge hoekje gemaakt. Alleen een beetje jammer dat Binky – 1 van mijn honden – denkt dat ik ’t voor hem heb gemaakt.

De rest van de week heb ik nog gewerkt bij m’n andere werk. Dus verder ook niet zo heel veel meer gedaan. Alleen donderdag avond nog even een drankje gedaan bij de Heineken Snek omdat het de laatste avond was van een ander vriendinnetje. Iedereen gaat weg. Het grootste nadeel van wonen op Curacao. Mensen komen en mensen gaan. Vrijdag avond zijn we met een groep bij iemand thuis wezen barbecueën en toen was het al weer weekend. De tijd gaat zo snel voorbij.

route-blauwe-kamer-curacao

Zaterdag was weer een heerlijk dagje. We waren naar Santa Cruz gereden om vanuit daar naar de Blauwe kamer te wandelen. Ik heb de blauwe kamer al eens bezocht met een jeeptour en al een keer met een kano. Dus deze keer ging ik voor de wandelroute.

Naar Santa Pretu ging het nog goed. Maar vanuit daar hadden we de verkeerde route genomen. In plaats van 20 minuten hebben we er meer dan een uur op gelopen. Midden op de dag. Over koraal in plaats van over een pad. Vol met cactussen. En dat op onze slippertjes. Ondanks dat, en ondanks dat ik ’s avonds nogal wat pika’s van de cactussen uit mijn been heb moeten peuteren.. was het echt een prachtige route. Wat is Curacao toch mooi.

blauwe-kamer-curacao

Uiteindelijk zijn we toch bij de Blauwe Kamer aan gekomen en wat was het lekker om in dat helder blauwe water te springen. Even afkoelen. De terugweg hebben we maar wel gewoon over het pad gelopen en waren we binnen 20 minuutjes terug bij Santa Cruz.

boka sami curacao

Daarna hadden we wel vort honger en zijn we een hapje wezen eten in Boka Sami bij een restaurantje waar ze verse vis verkopen. Heerlijk gegeten terwijl de zon langzaam de zee in zakte.

snake-bay-curacao

De zondag was ook weer echt een geweldige dag. ‘S ochtends zijn we even naar het strand geweest bij ons in de buurt. Was met een collega en zij woont echt bijna bij me om de hoek. ‘S middags zijn we verplaatst naar Mambo. Eerst zijn we even bij Chill geweest. En Chill was zoals altijd – en zoals de naam al zegt – behoorlijk chill.

cabana-beach-festival

‘S avonds gingen we door naar Cabana Beach Festival. DJ Chuckie kwam draaien en het was echt heel leuk.

Echt als ik dit hier zo zit te typen, onder m’n palapa met m’n hondjes en allerlei vogeltjes, hagedisjes en palmbomen om me heen kan ik gewoon niet geloven dat dit mijn echte leven is. Niet een gave vakantie waar je het hele jaar naar toe hebt geleefd. Maar gewoon mijn dagelijkse leven.

Bon siman!


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *