Bloggers life

tips om een blog te starten

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


De vraag van deze week:

 

Wat is jouw allerbeste tip voor mensen die ook een blog willen starten?

 

Yvonne.

Wees altijd jezelf. Als je gaat bloggen, blog dan over iets wat je leuk en interessant vind. Hierdoor schrijf je enthousiast en dat kan je lezers ook weer enthousiast maken. Ook een belangrijk iets is dat je het niet moet gaan doen omdat je beroemd wilt worden. In deze tijd is het erg lastig om er als blogger nog uit te springen, dus ook lastig om snel beroemd te worden.

Suzanne.

Gewoon doen! Ik wou ook altijd al iets in deze richting en ik heb het gewoon gedaan. Zonder dat mijn ouders er van wisten, ben ik begonnen. In het begin was ik zo bang voor de reactie van anderen en pas na een halfjaar heb ik het tegen mijn ouders verteld. Je moet vooral niet bang zijn voor de reacties van anderen, deze pakken vaak toch wel positief uit.

Karen.

Wees jezelf, er zijn er namelijk al genoeg die te veel op elkaar lijken. Totaal niet boeiend. Het is juist leuk als je uniek bent.

Esmeralda.

Begin gewoon en laat je niet weerhouden van je eigen irreële gedachten. Dat heeft mij namelijk te lang weerhouden om te starten. Je bent je eigen grootste criticaster. Ik dacht namelijk heel lang, wie zit er op mij te wachten?. Toen heb ik de zaak omgedraaid.. ik wacht puur op mezelf en zoek een platform om mijn creativiteit kwijt te kunnen.

Denna.

Doe het niet voor het geld maar doe het omdat je het leuk vind, veel mensen denken dat bloggen een manier is om snel en makkelijk geld te verdienen.  En meestal word er niet ingezien dat je in het begin maar bloggen doet voor een klein aantal mensen en dat je zelf redelijk wat investeert in je blog. Dus begin vooral omdat je het leuk vind, en doe ook wat jij leuk vind!

Nina.

Blog over iets wat JIJ leuk vindt, niet wat je denkt dat mensen leuk vinden. Dit hou je dan het langst vol naar mijn mening. Mensen vóelen het als je geforceerd schrijft en prikken erdoorheen als het niet gemeend is. Schrijf over wat jou blij maakt en geef er een persoonlijk tintje aan, dan ben je al een heel eind denk ik.


 

Mijn allerbeste tip voor diegene die ook een blog willen starten.

Een goed begin is het halve werk. Dus lees je eerst in. Zorg dat je wat snapt van heel dat SEO gedoe, waar je doelgroep zit enz. Zorg dat je mooie foto’s bij je artikelen kan maken. Kies een mooie lay-out. En als dat allemaal in orde is, zet dan pas je blog online. Een eerste indruk maak je namelijk maar 1 keer. En het scheelt een hoop werk achteraf.

tips om een blog te starten

 

 

Dan nu de vraag aan jou. Wat is jouw allerbeste tip voor iedereen die ook een blog wil beginnen?

Lees hier alle bloggers life artikelen over o.a. geld verdienen met je blog en omgaan met negatieve reacties.

 

3 reacties

 1. zegt:

  Helemaal mee eens!

 2. zegt:

  Ben het hier helemaal mee eens!

 3. Mijn tips zijn eigenlijk hierboven in het artikel al gegeven.
  Maar jezelf blijven en over de dingen schrijven waar je zelf enthousiast over bent is wel het belangrijkst!
  Zelf heb ik misschien te lang gewacht voordat ik daadwerkelijk mijn eigen blog ben gestart een maand geleden. Wel heb ik me heel lang beziggehouden met het bestuderen van de diverse onderwerpen die erbij komen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *