Cassave frietjes

Ben jij net zo gek op frietjes dan ik? dan heb ik vandaag een heerlijk receptje voor jou. Namelijk frietjes gemaakt van cassave. Cassave kennen jullie misschien wel van de kroepoek. die vierkante. Maar je kan er ook frietjes van maken.

Dat is weer eens wat anders dan frietjes van aardappel.

Recept cassave frietjes:

ingrediënten voor 2-3 personen:

 • 1 cassave
 • 2 el olijfolie
 • zout
 • peper
 • knoflookpoeder
 • mediterraanse kruiden

Bereidingswijze. 

Schil de cassave en snij deze in frietjes. Dit kun je het best door iemand anders laten doen, want dit is een rot werkje. Doe ze dan in een ruime kom, doe daar de olijfolie en kruiden bij en dan goed doorroeren. Verdeel de frietjes op een ovenschaal en zet voor 20 tot 25 minuutjes in de oven op 180 graden. Halverwege een keer omscheppen en klaar zijn je frietjes.

Je kan de frietjes natuurlijk ook gewoon in de frietpan gooien. Niet gezond, maar wel lekker!

Cassave frietjes recept - lekker en gezond

Eet smakelijk.

Andere heerlijke en gezonde recepten:

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

8 reacties op “Cassave frietjes

  1. Diana Post author

   ben benieuwd hoe je het vindt! ik maak zelf ook regelmatig frietjes van zoete aardappel, maar dan vind ik deze veel dichter in de buurt komen van echte frietjes, omdat deze wel lekker knapperig worden.

   Reply
 1. Laura - Dagelijkse hap

  Op het Food Truk Festival hebben we ook cassave frietjes gegeten, zo ongelofelijk lekker (zijn later terug gegaan en hebben nog een tweede portie gehaald…) <3 Ja, dit ga ik zeker eens zelf maken 😀

  Reply
  1. Diana Post author

   oooh zo lekker he haha. ik zag ze laatst ook op de markt bij ons in de buurt, maar toen had ik net een cassave gekocht om ze zelf te maken. en is toch wel een stukje gezonder zo uit de oven ipv uit de frietpan.

   Reply
  1. Diana Post author

   jaa met zoete aardappel maak ik ook vaak. maar vind die niet heel erg hier op lijken. wel een beetje, maar cassave frietjes worden veel krokanter dan die van zoete aardappel.

   Reply
 2. Godelieve

  Haha dit kun je beter door iemand anders laten doen zeg je dan ook nog 😛
  Gisteren heb ik toevallig frietjes gemaakt. Ik snijd ze altijd zelf met de hand en in de meeste gevallen komen er dan wel een paar extra eters langs. Daar ben ik dan wel even mee bezig! Maar ik vind het geen rot werk gelukkig 😉

  Reply
  1. Diana Post author

   hahaha ja een cassave is rottig te schillen vind ik. 😛

   ik vind schillen sowieso niet zo leuk, dus bij bv aardappels laat ik altijd gewoon de schil eraan.

   Reply