Bloggers life.

inspiratie voor het bloggen.

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


De vraag van deze week:

 

Waar haal je inspiratie voor het bloggen vandaan?

 

Saranda.

Mijn inspiratie voor mijn blog komt vanuit verschillende hoeken. Ik raak geinspireerd door het lezen van andere blogs, lezen van fashion magazines als VOGUE & L’Officiel maar daarnaast ook van muziek. Op het moment ben ik bezig om mijn thuis-werkplekje op te ruimen en meer inspirerend te maken. Zo ga ik clipboards ophangen aan de muur waar ik inspiratie en taken op kan hangen!

Annelore.

Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijkse leven: een rake uitspraak van de kinderen, een nieuwsitem dat me bijblijft, een vraag van een vriendin,… Af en toe neem ik deel aan een challenge (bv boostyourpositivity van Danone in februari), in de hoop zo een breder lezerspubliek aan te trekken.

Kim.

Overal en nergens. Door het lezen van andere blogs, door op stap te gaan met mijn gezin, door van mening te verschillen met vrienden, door de actualiteit op de voet te volgen, door te leven. Inspiratie ligt soms in een klein hoekje en soms heb je maar een kleine vonk nodig om tot een hele blogpost te komen.

Celeste.

De mensen om me heen. Klinkt heel cliché, maar het is echt zo. Dagelijks zit ik zo’n 4 uur in de trein en dit blijkt de perfecte manier te zijn om op ideeën te komen. Mensen om je heen de kletsen over bepaalde onderwerpen, dingen die je om je heen ziet of gewoon leuke ideeën die in je opkomen, terwijl je aan het dagdromen bent. Heerlijk. Ook krijg ik de gekste inspiratie als ik in bed lig. Waar ik eerst probeerde om deze inspiratie te onthouden, pak ik er tegenwoordig een notitieboekje bij (gewoon eentje standaard op je nachtkastje leggen) en schrijf het gelijk op. En als ik even geen inspiratie heb, lees ik dit lijstje door en brengt me dat gelijk weer op leuke ideeën.

Natascha.

Inspiratie voor het bloggen haal ik uit het dagelijkse leven. Vaak vragen mensen mij raad en tips over de meest diverse dingen. Wanneer ik denk dat ik nog andere mensen kan helpen met mijn tips, schrijf ik er graag eens een blogpost over.

Sytse.

Mijn inspiratie komt uit het leven. Alles om me heen. Van ergernissen in het verkeer, tot een mooi boek dat ik heb gelezen. Struggles waar ik in het dagelijkse leven mee worstel, lekkere gerechten, gevoelens, ervaringen, levensvragen, meditatie, mindfulness en soms geef ik televisie-tips. Maar dat is sporadisch (lees: dat is al één keer gebeurd haha!).


Waar ik mijn inspiratie voor mijn blog vandaan haal.

Ik schrijf best wat persoonlijke stukjes zoals over mijn emigratie, die komen gewoon vanuit mezelf. Daar heb ik verder weinig inspiratie voor nodig. Maar voor artikelen zoals DIY’s haal ik de inspiratie vaak van pinterest. Ook haal ik inspiratie uit social media of mijn omgeving. als ik mensen hoor/zie praten over iets, waar ik zelf een duidelijke mening over heb dan schrijf ik daar een stukje over. Eigenlijk komen er ook altijd heel veel ideeën gewoon in mij op. Ik heb eigenlijk nooit last van inspiratie gebrek. Wel van tijdsgebrek. Ik heb een lijst met nog zo’n 100 blog onderwerpen. Maar zo weinig tijd om alles uit te werken. Het zijn vooral veel onderwerpen voor leuke DIY’s of de perfecte tips. Maar omdat ik altijd eigen foto’s wil gebruiken is het veel werk om zo’n artikel te maken. Ik kan niet wachten tot ik meer tijd heb voor mijn blog.

inspiratie voor het bloggen.

Dit was al weer de laatste vraag van deze ronde ‘bloggers life’. Maar niet getreurd. Volgende week start ik gewoon weer met een nieuwe ronde. Met nieuwe bloggers. En nieuwe vragen.

 

Maar nu eerst deze vraag aan jou. Waar haal jij inspiratie voor je blog vandaan?

 

Lees hier de andere ‘bloggers life’ artikelen over o.a. omgaan met negatieve reacties, geld verdienen met je blog en nog veel meer.

8 reacties

 1. Veelal uit gesprekken en mailtjes die ik krijg met vragen. Je ziet hiervan weleens vraagstukken verschijnen op mijn blog (dat is dus niet nep, haha).

 2. zegt:

  Oeeh, wat een mooie foto met die Vogues. Meestal komen ideeën gewoon random uit het niets opzetten.

 3. zegt:

  Overal waar ik ben of niet ben haal ik inspiratie op! Ik weet eigenlijk altijd wel iets te schrijven en anders zijn het door de dingen die ik mee hebt gemaakt, tripje die ik gedaan etc.

 4. zegt:

  Weer een interessante vraag met interessante antwoorden 🙂
  Ik haal mijn inspiratie uit de meest domme dingen soms, zo struikelde ik onlangs over m’n eigen voeten, et voilà, daar was mijn idee om te schrijven over domme dingen die ik heb gedaan als kind. x

 5. zegt:

  Meestal komen ideeën gewoon opeens in mijn gedachten op. Maar soms wordt ik geïnspireerd door wat ik op een andere blog lees of iets wat ik zie om mij heen. Ook problemen waar ik tegen aanloop (wat zijn leuke glutenvrije hapjes) zijn vaak goede onderwerpen om over te bloggen.

 6. zegt:

  Vriendinnen, magazines, het dagelijkse leven, mezelf (omdat ik me iets afvraag), persberichten etc etc. De laatste tijd vragen vriendinnen vaak of ik iets wil uitzoeken bijvoorbeeld.

 7. Ik coach meiden tot modellen. Vragen van hen inspireren mij, maar ook gewoon dingen uit het dagelijkse leven!

 8. zegt:

  Eigenlijk door alles wel. Ik hoef maar over iets na te denken en dan komt er al weer een idee. Zo simpel, maar soms ook heel moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *