Hartvormig ei

Jaja, het is al weer bijna Pasen. En als er iets bij Pasen hoort, dan zijn het wel eitjes. Dus die traditie wil ik ook niet verbreken. Maar misschien wel een beetje opleuken.

Want hoe leuk zou het zijn als je eitjes de vorm van een hartje hebben.

En dat kan. Met dit simpel trucje krijgt je ei de vorm van een hartje.

Wat heb je nodig om een hartjes ei te maken:

 • Eieren – duhh –
 • Pan met water, om de eieren te koken
 • Stukje karton
 • Stokje
 • 2 elastiekjes

Hoe ga je te werk:

Kook de eieren hard. Tip: doe wat baking soda in het water, dan kun je de eieren makkelijk schillen. Het ei niet laten afkoelen! Het ei wel schillen. Neem dan een stukje karton en vouw dat dubbel. Doe daar het ei in. Druk het stokje iets in het ei en doe de elastiekjes om het karton + stokje.

Zoals op deze foto:

hartvormig ei maken. hartjes ei

Na ongeveer 10 minuutjes haal je het ei weer uit het kartonnetje, en voilà, een hartjes ei. Vooral als je hem doorsnijdt zie je de hartvorm goed.

Eigenlijk zou het eigeel ook een mooie hartvorm moeten krijgen, dus mijn ei is een beetje mislukt. Maar toch vind ik hem er leuk uitzien.

ei in de vorm van een hart. hartjes ei

Leuk of niet? 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

8 reacties op “Hartvormig ei

 1. Rebecca

  Oeh ik had dit een keer gezien in een tijdschrift, maar dacht eigenlijk dat het niet echt zou zijn.
  Wél dus! Ontzettend leuk!

  Reply
 2. Marleen

  Ahw, wat schattig! Ik heb daar zelf geen geduld voor. Het voegt niks toe aan de smaak van het ei dus dan is het niet perse nodig denk ik altijd, haha. Maar het ziet er wel heel leuk uit!

  Reply
 3. Laura

  Ik ben echt een sucker voor dit soort details! Zo leuk. Ik denk dat mijn vriend het niet eens door zou hebben, gewoon hap – sik – weg, haha.

  Reply