Bloggers life

bloggers life.

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


De vraag van deze week:

 

Hoeveel tijd besteed je per week aan je blog?

 

(Incl alles zoals foto’s maken, promoten enz) en waar aan besteed je die tijd? 

 

 

Kiran

Als blogger heb je naar mijn idee 5 functies: je bent copywriter, social media specialist, marketeer, content manager en sales persoon in 1! Ik besteed gemiddeld ongeveer 15 uur aan al mijn blogactiviteiten. Ik heb een fulltime job dus dit is wel het maximale wat ik eruit haal. Sowieso ben ik elke dag bezig met content voor mijn social media kanalen. Daarnaast natuurlijk blogposts schrijven, foto’s zoeken (gezien mijn niche is het lastig om ze zelf te maken), kennis opdoen over bloggen om mezelf verder te ontwikkelen als blogger en last but not least: het onderhouden van mijn blog.

Dionne

Per week ben ik er ongeveer 12 – 16 uur per week mee bezig. Dit is afhankelijk hoe druk het is en hoeveel artikelen ik schrijf. Ook is het afhankelijk of ik zakelijke afspraken of events heb.

De tijd besteed ik aan het maken van foto’s, het schrijven van artikelen, het bijhouden van mijn social media kanalen, het beantwoorden van mijn mail, zakelijke afspraken en het bezoeken van events. Het liefste zou ik er meer tijd aan besteden, alleen gaat dat niet aangezien ik druk aan het afstuderen ben.

Jolien 

Mijn blog is echt een full time bezigheid. Ik vind het moeilijk om er een uur op te plakken. Ik check constant mijn mails, bezoekersaantallen, antwoord bijna onmiddellijk op reacties en deel vaak mijn artikels. Als ik daar dan echt een uur moet oplakken dan ziet mijn dagindeling er zo uit: ik blog meestal woensdag en vrijdag. Dan begin ik ’s middags met foto’s te maken van de producten die ik ga reviewen. Daarna test ik ze dan uit, afhankelijk om wat het gaat maak ik een make-up look. Als ik dit allemaal gedaan heb begin ik aan de tekst en de lay-out, als deze klaar is bewerk ik mijn foto’s en dan upload ik mijn artikel. Voor zo’n artikel ben ik al snel 3 à 4 uur bezig incl. promoten.

Als ik een tutorial doe, dan ben ik ongeveer 2 uur bezig. Dan creëer ik eerst mijn make-up look, daarna maak ik mijn foto’s. Volgende stap is een selfie maken en uploaden op instagram. Daarna schrijf ik mijn tekst en bewerk ik de foto’s en dan upload ik mijn artikel.

Als ik een artikel heb up geload, dan begin ik te delen op mijn sociale media.

Amanda 

Pfoe, ik denk zeker wel een uur of 40. Ik lees ontzettend veel op internet, heb veel mailcontact met bedrijven, pr’s bureaus en webshops, verder schrijf ik zelf veel blogjes en loop ik de teksten die mijn gastbloggers aanleveren na (deze bewerk ik overigens ook regelmatig, zodat bijvoorbeeld de afbeeldingen goed staan.


 

Hoeveel tijd ik zelf besteed aan mijn blog.

Best wel veel. Ik zet elke dag een artikel online. Dus die moeten geschreven worden. Daarnaast moeten er foto’s gemaakt worden, en die moeten weer bewerkt worden. Dan maak ik voor sommige artikelen nog filmpjes. Gerechten moet ik eerst maken voordat ik er foto’s van kan maken. DIY’s voer ik eerst zelf uit. Ik denk dat ik gemiddeld per artikel inclusief dat alles toch wel zo’n 3 uur kwijt ben. Dan komt het promoten nog. Daar ben ik denk ik een half uur per dag aan kwijt. Zoals het artikel delen op facebook en forums, pinnen op pinterest, en instagrammen. Dus ik schat zo’n 25 uur per week dat ik er echt aan werk. Maar natuurlijk ben ik 24/7 er mee bezig in mijn hoofd.

bloggers life.

Dan nu deze vraag aan jou. Hoeveel tijd besteed jij aan je blog?

Alle ‘bloggers life’ artikelen lezen? 

24 reacties

 1. zegt:

  Leuk idee dit! Leuk om verschillende antwoorden te lezen en interessante vragen!

 2. […] heb laatst al eens uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij bloggen. en in dit artikel kun je zien hoeveel tijd verschillende bloggers kwijt zijn met hun […]

 3. zegt:

  Hello!

 4. zegt:

  Hello!

 5. zegt:

  Hello!

 6. zegt:

  Hello!

 7. zegt:

  Hello!

 8. Pfoe, heel wat. Vooral nu ik mezelf nog op de kaart moet zetten komt er heel veel bij kijken. Naast dat ik elke dag iets probeer te posten ben ik ook veel bezig met social media ed. Vandaag zag ik het even niet zitten om weer iets te schrijven, maar dan ga ik dus uit verveling andere blogs lezen en ben ik er indirect toch weer een beetje mee bezig 😛 Het is in ieder geval een behoorlijk groot deel van m’n leven geworden!

 9. zegt:

  Ik ben net gestart dus heb er nu nog veel werk aan. Website ontwerpen, logo maken, alle social media plugins fixen. Kost allemaal veel tijd, maar ik vind het super leuk gelukkig. Met artikelen schrijven ben ik qua schrijven niet zo lang bezig, vaak in bed bedenk ik al ongeveer hoe ik de tekst wil opzetten en welke titel enzo. Het meeste werk zit in de fotografie denk ik, en inderdaad met DIY die moet je natuurlijk eerst zelf nog maken, dus dat kost wat meer tijd. 🙂

 10. Zowhey, das lang.
  Ik ben al blij als ik genoeg inspiratie heb voor 2 blogs in een week.
  Anderhalf uur met schrijven (ik ben echt een perfectionist), half uur met eventuele foto’s maken of anders zoeken, kwartiertje met promoten.

  Dus misschien een krappe 5 uur?

 11. zegt:

  Ik zou het echt niet weten. Ik denk ongever 10 uur…?

 12. zegt:

  Ik heb het tot nu toe nooit bijgehouden, maar dat zou ik eigenlijk toch eens moeten doen. Ik ben over het algemeen met van alles tegelijk bezig. Dus terwijl ik een blogpost schrijf, lees ik ook posts van anderen, kijk ik video’s en houd ik social media in de gaten. Ik denk dat ik rond de 10 uur per week aan mijn blog besteed? (maar dat is echt een gok hoor) Het hangt er ook een beetje van af hoeveel artikelen ik ingepland heb staan. Als deze bijna op zijn zal ik meer tijd aan mijn blog besteden, en wanneer ik nog voor een week ingepland heb staan is de druk minder groot om te moeten schrijven. Ik denk dat ik het meeste met schrijven bezig ben, vooral omdat ik nu met name opinie artikelen schrijf 🙂

  Leuke serie!

 13. zegt:

  Leuk om even aan te kaarten! Ik denk ook dat ik rond de 25 uur per week zit. Leuke hobby, maar het rooft veel tijd haha! Ik heb je trouwens getagt voor de ‘Summer of 2015’ tag. Een tag met vragen over de komende zomer. Je kunt ‘m hier vinden: http://www.peachlife.nl/tag-the-summer-of-2015-tag/ xoxo

 14. zegt:

  Phoe, dat vind ik lastig te bepalen. Ik blog ook vrijwel dagelijks, maar maak foto’s zelden zelf, dus dat scheelt. Ik gok dus in totaal ergens tussen de 16-20 uur per week.

 15. Het schrijven en bedenken neemt bij mij niet veel tijd in beslag.
  Maar het promoten (facebook, blogs bezoeken wel).

  Dus gelijk een vraag:
  Wanneer is het handig voor mij om te reageren op blogs? Ik probeer vaak nuttig commentaar achter te laten maar als maar weinig mensen dit zien of ik onderaan de reacties kom te staan levert dit geen of weinig bezoekers op.

 16. zegt:

  Interessante vraag. Ik wel tussen de 6/7 uur per dag. Maar ik heb ook wel eens een dag waarop ik al veel vooruit heb gewerkt en maar een uurtje bezig ben. Op de zaterdag probeer ik altijd wel iets anders te doen dan mijn blog en mijn tijd goed te besteden met mijn vriend
  x Frederique

 17. zegt:

  Poeh, ik denk dat ik bijna elke avond wel 2 uur bezig ben. en in het weekeind wel wat meer. Daarnaast overdag op social media druk bezig.. dus ja dat tikt wel aan! Het is absoluut de moeite waard. Maar wel veel werk…

 18. zegt:

  Leuk om te lezen. Ik denk wel 3/4 uur per dag * 7 dus reken maar uit 😉

 19. zegt:

  Ik durf niet meer te tellen denk ik, ik ben erg actief op Facebook en ander social media voor mijn blog. Reageren bij mede bloggers geldt voor mij ook daaronder. Vanmorgen bijvoorbeeld alweer 9 concepten uit zitten vogelen. Dan inplannen, verder afmaken. Foto’s overnieuw doen zover mogelijk..concepten nalezen op spelling etc. Het is al met al een dagtaak. Maar een leuke dagtaak!
  Maar…ik neem wel de tijd om even echt iets te doen zonder computer en of telefoon. — Netflix of de keuken in, avond eten voorbereiden of lekker wat bakken. En dan weer stiekem foto’s maken en een recept schrijven..woops! 😉

 20. zegt:

  In ieder geval de hele woensdag en een groot deel van de zondag. Dat is bij elkaar 14 uur. Daarbij elke avond nog 2 uur of meer dus dat is bij elkaar 27 en dor de dag heen altijd als het even kan.

  Ik denk dat ik de 40 minstens wel haal.

  Ik denk

 21. Veel te veel haha. Ik ben op dit moment afgestudeerd en dus op zoek naar een gepaste job, maar tussenin de zoektocht bekijk ik m’n blog als een fulltime job. Zo leer ik mezelf ook constant nieuwe dingen aan (fotobewerking, HTML enzovoort) dus ik denk per week echt véél te veel om er een uur op te kleven… Oeps!

 22. zegt:

  Wat leuk om te lezen. Ik durf er geen uur op te plakken, maar ik ben toch heel wat uurtjes bezig met mijn blog. Mails lezen en beantwoorden, reacties lezen en beantwoorden, bezoekersaantallen checken, andere blogjes lezen, foto’s maken en ga zo maar door nemen veel tijd in beslag! Desondanks is dit het allemaal meer dan waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *