bloggers life

bloggers life.

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


 

De vraag van deze week:

 

Hoe trek jij meer bezoekers naar je blog?

 

Kiran.

Als eerste mezelf zijn en blijven in de drukke bloggerswereld van tegenwoordig. Ik schrijf de content op mijn blog zoals het in mijn hoofd opkomt. Ik pas mijn content niet aan om maar zoveel mogelijk bezoekers te krijgen. Ik doe niet aan winacties (past niet bij mijn blog), maar deel wel mijn blogposts via diverse social media kanalen. Verder staat mijn blog ook bijvoorbeeld in de handtekening van mijn (persoonlijke) e-mailaccount en ik heb persoonlijke visitekaartjes ontworpen zodat ik ook offline mijn blog en social media kanalen kan promoten. Ik probeer ook altijd creatief schrijven toe te passen tijdens het schrijven van blogposts. Een frisse schrijfstijl zorgt ervoor dat mensen je blogs blijven lezen.

Sharoni.

Ik heb een instagram account [shalovesfood] waar ik veel foto’s op post, niet alleen van mijn blog maar ook wat ik dagelijks maak / eet. En natuurlijk promoot ik mijn blog op mijn (prive) Facebook pagina en in diverse Facebook groepen. Verder probeer ik meer bloggers uit hetzelfde genre te benaderen om een samenwerking mee op te zetten.

Willem.

Promoten en samenwerking zoeken met bedrijven die een product willen promoten aan de hand van een artikel daarover.

Dionne.

Het bijhouden van mijn social media, het schrijven van kwalitatief goede artikelen, mijn artikelen delen via forums zoals ElleGirl en Facebook groepen, het uitdelen van visitekaartjes en het lezen van andere blogs en een reactie achterlaten.

Josine.

Ik maak veel gebruik van social media, zoals instagram, pinterest en Facebook. Maar ik ga ook langs bij kledingmerken, winkeliers en persbureaus. Daarnaast is het ook een kwestie van karma, wat je er in stopt haal je er ook uit.

Jolien. 

Ik deel foto’s op instagram, facebook en twitter met verschillende hastags zoals #makeupartist #bblogger #beauty

Artikelen deel ik in bloggers groepen op facebook, op mijn persoonlijke facebookpagina en op die van mijn blog.

Als ik een artikel van een tijdschrift zie passeren waar ik ook een artikel over heb dan durf ik mijn link wel eens te posten op het artikel. Als ik naar make-up merken of andere beautymerken een mailtje stuur dat ik een artikel heb geschreven over één van hun producten, delen ze de link wel vaak op hun Facebook pagina. Ik krijg ook veel bezoekers via google.nl dus ik veronderstel dat mijn zoekopdrachten beschrijving ook veel bezoekers trekt.


 

Hoe ik meer bezoekers naar mijn blog trek:

Social media is toch wel een van de belangrijkste promotie middelen voor mijn blog. Ik deel mijn blog op facebook, twitter, soms instagram en pinterest. Niet alleen mijn eigen kanalen, maar ook in groepen op facebook. Verder deel ik mijn blog ook via forums waar dat toegestaan is.

Daarnaast hou ik me veel bezig met SEO. Als je dat goed aanpakt, dan worden artikelen maanden later nog gelezen, omdat ze goed gevonden worden via google.   

Maar het allerbelangrijkste is naar mijn mening zorgen dat je blog er goed uitziet, dat je goede en interessante artikelen schrijft, en de interactie aangaat met je lezers/volgers, via social media en je blog.

bloggers life. 

 

Nu is de beurt aan jou. Hoe trek jij bezoekers naar je blog?

Alle ‘bloggers life’ artikelen lezen?

33 reacties

 1. Wat een leuke blogartikelen! Ik merk zelf dat ik steeds meer lezers krijg, nu ik wat serieuzer bezig ben met mijn blog. Seo is iets wat ik niet echt onder de knie heb, dus ik hoop me daar in te kunnen verdiepen binnenkort!

 2. heyy ik ben david en ik ben een auto blog begonnen, ik ben niet heel erg bekend met SEO en promoten en dat soort dingen
  maar toch wil ik veel bezoekers trekken naar mijn blog, hoe doe ik dat? hoe pak ik et aan ?
  waar begin ik mee? help me aub

  me blog heet instauto.nl

 3. zegt:

  Leuk dat je anderen ook aan het woord laat, meer mensen samen weten eenmaal ook meer toch? Ik post mijn berichten via social media zoals facebook twitter en instagram. Van SEO en dergelijke heb ik weinig verstand maar elke volger erbij vind ik al top en word ik al vrolijk van !

  1. Diana zegt:

   zeker, dat is ook heel de bedoeling van deze reeks. 🙂
   als je echt wilt groeien met je blog, is het wel aan te raden om met SEO bezig te gaan houden. ik krijg ruim een kwart van mijn bezoekers binnen via google. het is even veel werk om je helemaal in te lezen, maar je hebt er wel echt profijt van.

 4. zegt:

  Ik heb op het moment nog niet echt een manier om bezoekers te trekkeen. Ik lees hier veel social media. Zelf ben ik daar niet heel groot in. Hopelijk komt dat nog

  1. Diana zegt:

   mijn eigen accounts zijn ook niet groot, maar je hebt ook groepen speciaal voor bloggers, waar je je blog mag spammen. van daaruit krijg ik wel veel verkeer naar mijn blog. dit vind ik de fijnste groep: https://www.facebook.com/groups/bloggerlist maar er zijn er nog veel meer.

 5. zegt:

  Goede tips! Handig en zeker toepasbaar. Vooral die: “Daarnaast is het ook een kwestie van karma, wat je er in stopt haal je er ook uit.” Het heeft me erg aan het denken gezet. Bedankt voor deze post 🙂

  1. Diana zegt:

   ja, dat vind ik ook heel mooi gezegd.

 6. zegt:

  Wat interessant om te lezen allemaal. Leuk dat je ook andere bloggers even aan het woord laat! Ik denk dat er vooral een hele grote kracht schuilt achter de social media. Vooral als je een sterk artikel schrijft waar iedereen zichzelf in herkent. Voor je het weet beginnen mensen elkaar erin te taggen en ga je viraal (met een beetje veel geluk natuurlijk haha)

  1. Diana zegt:

   dat zou wel heel leuk zijn als mensen zich in je artikel gaan taggen. al zie ik dat bij mij niet zo snel gebeuren. 🙁

 7. zegt:

  Goede content schrijven is nog iets wat ik lastig vind. Ik lees het op verschillende blogs schrijf, zoals ook hier weer. Ik lees prachtig geschreven artikelen, alleen voor mezelf vind ik het lastig om mijn tone & voice te vinden en de juiste woorden te vangen. ik blijf oefenen hoor, maar wellicht heb je (jullie) tips waar ik op kan letten? Liefs, Chantal

  1. Diana zegt:

   nouja, goede content is in mijn ogen niet alleen hoe je schrijft. ook de onderwerpen bijvoorbeeld. en of het lekker leest. en je moet ook origineel zijn. 10 keer dezelfde review lezen heeft niemand zin in. voor inspiratie op te doen zou je dit artikel eens kunnen lezen: https://eiland-meisje.nl/inspiratie-om-te-bloggen/
   en dit artikel is misschien ook wel interessant voor jou: https://eiland-meisje.nl/meer-vaste-bezoekers-op-blog/.
   voor de rest is het echt gewoon oefenen.
   succes 🙂

   1. zegt:

    Dank je wel Diana, ik ga je artikelen lezen x

 8. zegt:

  Leuke serie is dat bloggers life! Ook leuk omdat er veel bekenden tussen zitten. Wat ik trouwens denk ik nog leuker zou vinden, is als er ook een fotootje van de blogger bij zou staan. Maar dat is persoonlijk. En hoe ik meer lezers trek? Dat is hierboven eigenlijk ook al genoemd: Goede content schrijven, delen via social media, interactie met andere bloggers via social mediagroepen, ik heb wel af en toe een winactie, en ik probeer echt een band op te bouwen met mijn lezers zodat ze eerder terug komen.

  1. Diana zegt:

   dankjewel. en ik ben het helemaal met je eens, heb er ook nog over nagedacht. maar door het extra werk wat het met zich meebrengt had ik besloten om het toch niet te doen.

 9. Ik doe er van alles aan maar moet wel leuk blijven! Haha. Schrijf leuke artikelen en maak mooie foto’s. Verder deel ik mn artikelen op bloglovin, facebook twitter en pinterest. Blog nog maar aantal maanden en heb nu al meer bezoekers dan ik had kunnen dromen!

  1. Diana zegt:

   ja leuk he als je meer bezoekers krijgt. ik had op het begin ook nooit gedacht dat zoveel mensen mijn gezever wilden lezen haha.

 10. zegt:

  Dank je wel voor deze handige tips en inderdaad bezoekers zijn zeker belangrijk
  ik lees al een paar weken je blogje.

  1. Diana zegt:

   leuk dat je m’n blog al een tijdje leest 🙂
   en ik vind bezoekers ook belangrijk. ik vind het leuk om te bloggen, maar wil dan ook graag dat het gelezen wordt haha. als toch niemand het leest, kan ik het net zo goed in mijn hoofd laten zitten ipv op het internet te gooien.

 11. zegt:

  Heel goed artikel! 🙂

 12. zegt:

  Ik doe één ding: ik zorg dat mijn content goed is. Ik investeer veel tijd en moeite in mijn schrijfstijl, in het vinden van onderwerpen die binnen mijn niche passen. Ondanks dat ik over erg gevarieerde dingen schrijf, loopt er toch een rode draad doorheen.

  Ik ben niet zo van de samenwerkingen met bedrijven en winacties, omdat dat gewoon niet binnen mijn concept past. En ik bouw liever wat trager een trouwer publiek op, dan dat ik plots veel bezoekers krijg die alleen maar geïntereseerd zijn in een bepaalde wedstrijd, maar verder niet om de inhoud geven. Op andere blogs commenten doe ik niet zoveel. Ik word gestoord van mensen die standaard overal “leuke post!” commenten, want daar spat het er vanaf dat ze het gewoon voor exposure doen…

  1. Diana zegt:

   je moet ook gewoon doen wat bij je blog past. op jouw blog zou het idd een beetje raar staan om de nieuwste mac lipstift te winnen ja 😉 ik denk dat bij jou de lezers vanzelf wel komen, je schrijft goed en ook goede onderwerpen!
   ik vind zelf commenten wel heel leuk, en ook heel leuk als mensen dat bij mij doen. maar idd die ‘leuk artikel’ reacties kunnen mensen beter achterwege laten.

  2. Beste manier inderdaad, gewoon goede content schrijven! 😀

 13. zegt:

  Echt leuk deze rubriek. Zo kan je ook eens lezen hoe andere mensen dit doen. Ik denk dat reageren (op een juiste manier) op andere blogs hier ook heel erg aan bijdraagt. Liefs

  1. Diana zegt:

   dankjewel! en dat reageren klopt ook helemaal, want ik ga nu een kijkje op je blog nemen 🙂
   Xdiana

 14. Helemaal mee eens! Je moet soms ook gewoon geluk hebben denk ik, er zijn zoveel bloggers momenteel!

  1. Diana zegt:

   klein beetje mee eens. natuurlijk is het ook wel een beetje geluk, als een grote blogger een artikel van jou deelt, maar daarvoor moet je wel eerst goede kwaliteit leveren. dus alleen geluk is het niet, naar mijn mening.

 15. zegt:

  heel leuk en denk dat samenwerkingen ook belangrijk zijn misschien met grotere bloggers of met bedrijven die ervoor kunnen zorgen dat je artikel gedeeld wordt en dan weer meer gelezen word

  1. Diana zegt:

   ja ik ga ook vort proberen om er aan te denken om merken en bedrijven te taggen op social media. want dat is idd ook leuke reclame voor je blog als deze jouw artikel delen. en tja, met grote bloggers samen werken.. doen ze dat dan? zou natuurlijk ideaal zijn, maar denk niet dat er veel daaraan mee willen werken.

 16. zegt:

  Ik ben echt een hopeloze klungel wanneer het aankomt op SEO en social media.
  Delen doe ik wel via Facebook en Twitter, maar ik gebruik geen Instagram, Pinterest of een van de duizend andere opties. Hetzelfde eigenlijk met Facebookgroepen, daar waag ik me af en toe wel aan maar tsja.

  Het ‘probleem’ is ook wel dat ik een blog heb zonder een echte niche. Ik ben geen beauty/food/lifestyle blogger. Bloggen met een persoonlijk tintje, over een diverse berg aan onderwerpen is misschien niet de slimste keuze voor een echt gigantisch publiek. Da’s gelukkig ook niet direct de reden dat ik blog.

  Iemand blij maken met een leuk stukje doet mij meer dan een teller met 1000+ volgers die je steevast overslaan 🙂

  1. Diana zegt:

   ik snap dat je liever een paar echte lezers hebt, dan 1000 ‘volgers’ die je artikelen niet eens lezen. maar het is toch het allerleukst als je 1000 volgers/lezers hebt die je artikel wél lezen? iig je hebt dit artikel gelezen, dus ik ga er van uit dat je toch wel graag meer lezers zou willen haha.
   een jaar geleden wist ik niet eens wat SEO was. maar er is ontzettend veel te vinden op internet (zorg wel dat je recente artikelen leest, want er veranderd nogal veel snel op SEO gebied) en nu durf ik toch wel te zeggen dat ik er enigzins wat verstand van heb. en komen er toch best wat bezoekers via google op mijn blog.

 17. zegt:

  ik probeer bezoekers te krijgen door mijn artikelen overal te delen waar is toegestaan (social media, fora en Facebook Groups). Een waardevolle reactie achter te laten op andere blogs. In social media berichten nog een korte hint te geven naar mijn blog. En veel vertellen over mijn blog tegen iedereen die maar wil luisteren 😉

  1. Diana zegt:

   haha, dat laatste ja 😉 dat doe ik trouwens ook. en mijn vriend dwing ik gewoon om mijn blog te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *