Niet aankomen op vakantie

drugs in je drankje

De vakantie periode is weer begonnen. Allemaal leuk en aardig, maar vaak is het wel even schrikken als je op de weegschaal gaat staan na een vakantie

Daarom deze 6 tips om niet aan te komen tijdens je vakantie.

 • Eet niet elke avond friet. Veel restaurants serveren standaard friet bij het hoofdgerecht. Vraag eens of ze ook rijst hebben. vaak hebben ze dat.
 • Sla de fastfood tenten over. Een lokaal restaurantje is meestal veel lekkerder en daar wordt het eten vaak vers bereid. Wat natuurlijk veel gezonder is dan een Big Mac.
 • Mijn nummero uno valkuil. Alcohol! Iedereen weet dat het niet gezond is en dat alcohol een dikmaker is. Om alcohol te laten staan vind ik zelf wat ver gaan. Maar bedenk je wel dat in een wijntje of biertje heel wat minder kcal zitten dan in bijvoorbeeld een Mojito.

drugs in je drankje

 • Pas op met toetjes. Natuurlijk mag je zo eens en dan een lekker toetje pakken, maar elke avond een flinke kom tiramisu naar binnen werken is niet al te best voor je lichaam. Dus kies ook regelmatig voor wat vers fruit als toetje.
 • Eet sowieso veel fruit. Ook bij het ontbijt en lunch. Hoe meer fruit je bij het ontbijt eet, hoe minder plek voor de pannenkoeken en cakejes. En een bakje meloen is ook veel gezonder dan een magnum, en ook heel erg lekker.

Genieten is belangrijk tijdens je vakantie. Daarvoor heb je tenslotte vakantie. Maar als je met wat kleine dingetjes rekening houdt, is het veel minder eng om na de vakantie weer op de weegschaal te gaan staan. En natuurlijk is het ook helemaal prima als jij je wel helemaal wilt volproppen met ongezond voedsel. Als jij daar gelukkig van wordt moet je dat zeker doen. Maar ga na de vakantie dan niet lopen zeuren dat je 5 kilo aangekomen bent.

 

15 reacties

 1. Fruit, cocktails en héél véél zwemmen hahaha!

 2. zegt:

  Haha ja de eerste keer dat ik in Colombia was, ben ik dus 5 kilo aangekomen (is er inmiddels weer af gelukkig). Want al dat eten, zo lekker en vooral heel zoet, zout en vet. En dan al die Colombianen die je dit aanbieden en dan weer dat, want dat móét je echt proeven 😛 En dan gaat het dus snel 😉 Inmiddels weet ik maat te houden haha

 3. Ik eet op vakantie altijd heel veel fruit en probeer zoveel mogelijk lopend te doen. Dan compenseer ik de ijsjes etc. weer ;-).

  1. Diana zegt:

   ik eet ook altijd veel fruit. Maar doe ik hier ook trouwens als het warm is. Ik heb gewoon altijd heel veel zin in fruit als het warm is. vooral mango en meloen. en papaya als ze dat hebben 😀

 4. zegt:

  Fruit eet ik sowieso altijd heel veel en ijsjes maar ook regelmatig ene drankje, oeps. Probeer bij buffet wel altijd gezonde dingen te pakken maar veel dingen vind ik ook niet even lekker! haha

  1. Diana zegt:

   bij een buffet vind ik het ook altijd heel makkelijk om gezonde keuzes te maken. al die stapels vers fruit wat al voor je in stukjes gesneden is.. jummmm. En je eigen salade samenstellen, lekkah lekkahhhh.

 5. zegt:

  Deze tips kan je ook goed toepassen denk ik als je niet op vakantie bent! 😀

  1. Diana zegt:

   Dat kan zeker!

 6. zegt:

  Goede tips voor thuis ook 😉 Ik ben op vakantie altijd al wat losser met eten… Kan toch niet eten zoals ik thuis eet (zoveel mogelijk vegan/vega) of het is te ontiegelijk duur of moeilijk te vinden. Dan zet ik het gewoon op een lager vuurtje. Maar dan eet ik ook wel gewoon toetjes enzo, gewoon, omdat ik op vakantie ben 😛 erg he. hehe

  1. Diana zegt:

   ik ben vaak vooral de eerste dagen van de toetjes (omdat ik die thuis niet krijg 😉 ) . daarna heb ik het wel weer gezien en vind ik fruit net zo lekker dus dan kies ik liever voor fruit. of geen toetjes. ik ben namelijk niet zo’n grote eter als het warm is.

 7. zegt:

  Gelukkig id er in de zomer ontzettend veel lekker en smaakvol fruit! Verse mango, watermeloen, kersen, aardbeien, frambozen, alles is even heerlijk! Alcohol is idd ook wel een grote valkuil…..cocktails, koud wit biertje

  1. Diana zegt:

   oooh mangooooo. die is in de zomer zo veel lekkerder dan in de winter. nu heb ik zin in mango haha.

 8. zegt:

  Ik moet er ook een beetje op gaan letten. De verleidingen zijn nu een stuk groter.

  1. Diana zegt:

   succes daarmee dan 🙂 gewoon klein beetje opletten en heel veel genieten 😀

   1. zegt:

    Komt wel goed. Een beetje de snoepjes en chocolade laten staan en water is toch ook lekker in plaats van frisdrank?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *