Recept: Bananensoep

Ja, dat lezen jullie goed. Bananensoep. En het is nog heerlijk ook. 1 van de lekkerste soepen die ik ooit gemaakt heb.

Een tijd geleden was ik naar Antilliaanse recepten aan het zoeken en toen kwam ik bananensoep tegen. Dat vond ik zo raar dat ik het wel moest proberen. Gelukkig had ik alles in huis om de soep te maken dus ik ben gelijk aan de slag gegaan. En wat was dat lekker zeg!

Ik heb het recept wel behoorlijk aangepast. Want precies een recept volgen is onmogelijk voor mij. Dus ik weet eigenlijk helemaal niet of mijn recept smaakt zoals de bananensoep – ongeveer – hoort te smaken. Maar dat doet er niet toe. Want hij is lekker. Erg lekker! Zeker het proberen waard dus.

Dus hier voor jullie:

Het Recept van Bananensoep:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 middelgrote bananen
  • 4 middelgrote tomaten (ik had trostomaten)
  • 1 grote rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 cm gember
  • 1 lepel olie/boter
  • 1 blik kokosmelk van 500ml (van die goede dikke is het lekkerst)
  • 2 bouillon blokjes
  • Water

Bereidingswijze:

Snipper de ui, rode peper, knoflook en gember, en fruit deze aan in de pan met een lepel olie/boter.

Snij dan de bananen en tomaten in stukken en doe die ook in de pan. De bouillon blokjes erin en wat water erbij. Niet te veel, want je kan er altijd nog meer in doen. En water eruit halen is lastiger. Laten we zeggen.. dat 1/3e onder water staat. Doe dan de deksel op de pan en laat even garen.

Na een kwartiertje doe je de kokosmelk erbij en pureer je alles fijn met de staafmixer. Als je de soep te dik vind, dan kun je nu nog meer water toevoegen.

En klaar is je soep. Eet smakelijk!

recept bananen soep

Ga jij deze soep eens proberen?

Meer gezonde recepten?

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

15 reacties op “Recept: Bananensoep

  1. Monique

    Moeten de bananen met of zonder schil. Ik heb de vorige keer aangenomen dat het zonder schil moest maar nu kwam ik een ander recept tegen en die gebruikte de hele banaan.

    Groetjes Monique

    Reply
  2. Els

    Els 19 febr, 2020
    Heb ipv van rode peper (waar ik niet zo van hou) gewoon peper uit de molen genomen, en wat kerrie ook toegevoegd.
    Wat is dit lekkerrrrrr. Jammer moet nog tijdje wachten tot manlief thuis komt.

    Reply
  3. Renee

    Ik heb de soep een paar maanden gelden op een terras in Schagen geproefd…. Ow wat een genot! Heerlijk vond ik ‘m!

    Klinkt heel vreemd maar raad hem iedereen aan, ook als je niet zo gek op banaan bent…

    Kwaad kan t niet, hooguit dat je de smaak niet zo heel lekker vindt 😉

    Ik vind het een heel simpel culinair genot iig! 😀

    Reply
  4. kees

    Ik heb de bananensoep afgelopen maandag gemaakt en idd heel erg lkkr, Wel is het raadzaam alles in een keer op te eten en bijvoorbeeld geen restje te bewaren voor de andere dag. De smaken van de diverse ingredienten matchen dan niet meer met elkaar.

    Reply
  5. Sanne

    Ik heb hem gemaakt omdat ik de bananensoep op curaçao zo lekker vond. Deze is ook lekker maar smaakt toch iets anders. Iets te zoet en minder kruidig. Wat kan ik toevoegen om hem wat kruidige te maken behalve kerrie?

    Reply
  6. Pingback: Recept broccolisoep - erg lekker! - Eiland Meisje

    1. Diana Post author

      nee niet echt haha. bakbanaan vind ik ook echt super lekker! maar dit smaakt, euhmm eigenlijk moeilijk te omschrijven, heeft echt een eigen smaak, maar wel heel lekker. je moet wel gewone bananen gebruiken. Xdiana

      Reply
    1. Diana Post author

      nee gewoon normale bananen gebruiken. t smaakt wel wat zoetig. maar t is wel gewoon een hartige soep, maar dan met wat zoets erdoor. de banaan proef je niet goed hoor.

      Reply
  7. Judith - myfoodblog.nl

    Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord tot ik het bij m’n oom at :-). Ben alleen geen mega fan van banaan, dus leuk om een keer geproefd te hebben, maar ik zou het niet zo snel zelf maken :-).

    Reply