Diy: vriendschaps-armbandje

boho armbandje - DIY vriendschapsarmbandje

Hoe leuk is dit armbandje met hartjes patroon. En het allerleukste; ik heb hem zelf gemaakt. Het is niet eens moeilijk.

Hieronder heb ik stap voor stap uitgelegd hoe jij hem ook kan maken. Inclusief foto’s. dus piece of cake!


Neem 8 stukjes draad van +- 80 cm in 2 verschillende kleuren. Ik heb voor groen en paars gekozen.

Leg de groene en paarse draden om en om en maak er een knoop in. Zorg dat je nog genoeg touw over hebt om je armbandje straks nog dicht te kunnen strikken. Dus laat een paar cm over.

Verdeel je draden nu in 2 gelijke delen. (foto 1)

Het knopen van de hartjes bestaat uit 2 rijen. Ik noem ze de normale rij, en de speciale rij. En dan nog 1 dingetje vooraf: Elke knoop wordt 2 maal gemaakt. Altijd. Maar dat zal ik nog regelmatig herhalen zodat je dat niet vergeet.

We beginnen met een normale rij.

Rij 1 : normale rij

We beginnen aan de linker kant. Neem de buitenste draad (paars bij mij) en leg die over de 2e draad, en trek die vervolgens er onder door, en trek hem strak aan schuin naar boven. Maak deze knoop nog een keer. (foto 2+3)

Nu doe je die zelfde (paarse) draad over de 3e draad, vervolgens er onder door, en schuin naar boven aantrekken. Herhaal! (foto 4)

En nu doe je dit met nog steeds die zelfde (paarse) draad met de 4e draad. Er over heen, er onder door en aantrekken. En ook deze knoop maak je nog een keer. (foto 5)

Nu ga je deze stappen herhalen aan de rechter kant. Dus precies het zelfde maar dan werk je van rechts naar links. (foto 6 t/m 8)

Nu moet je de 2 kanten verbinden met elkaar. Dat doe je door de rechter (nog steeds die zelfde paarse draad) over de linker (ook nog steeds die zelfde paarse draad) draad te knopen. 2 keer!  (foto 9)

DIY armbandje. hoe zelf een vriendschapsarmbandje maken.

Rij 2: normale rij

Zie rij 1. Maar nu is de buitenste draad (in mijn geval) groen. Herhaal elke stap.

 

Rij 3: speciale rij

We beginnen weer aan de linker kant. Neem de op 1 na buitenste draad (groen bij mij) en leg die over de buitenste draad, er vervolgens onder door en trek strak aan schuin naar links boven. 2 keer! (foto 10)

Herhaal deze stap aan de rechter kant. (foto 11)

Ga nu weer naar de linker kant, en knoop de op 1 na buitenste draad (let op, dit is nu een paarse draad) over de 3e draad. 2 keer! En vervolgens over de 4e. (op de zelfde manier als in de ‘normale rij’ (foto 4+5))

Herhaal dit aan de rechter kant. (foto 7+8 en foto 12)

Verbind de 2 zijden met elkaar door de binnenste 2 draden (paarse) te knopen. (zelfde manier dan bij de ‘normale rij’) (foto 13)

DIY armbandje. hoe zelf een vriendschapsarmbandje maken.

 

Rij 4: speciale rij

Zie rij 3. Herhaal elke stap. Let wel op, de kleuren zijn nu om gedraaid.

Rij 5: normale rij

Herhaal weer alles wat je bij de 1e rij gedaan hebt.

En nu is je eerste hartje klaar.

Rij 6: normale rij.

Zien jullie het patroon al. Elke keer 2 normale rijen, dan 2 speciale rijen, en dan weer 2 normale rijen, en vervolgens weer 2 speciale rijen, enz. net zolang totdat je armbandje lang genoeg is. De uiteindes kun je dan aan elkaar knopen om je pols.

boho armbandje - DIY vriendschapsarmbandje

Super simpel toch? In het begin denk je wel van wat gaat dat lang duren zeg, maar je wordt steeds sneller in het knopen. Ik heb er ongeveer 45 minuten over gedaan, maar heb ook nog de foto’s genomen ondertussen.

2 reacties

  1. zegt:

    Mooi gemaakt! En als het je niet lukt of je hebt er geen tijd voor, kun je ze altijd online bestellen bij Vriendschapsarmbandjes.nl

  2. SUPER LEUK!
    Dit deed ik vroeger ook altijd! Ga maar weer eens een keer beginnen. Thanks for the inspo ! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *