Boodschappen doen in Curacao

drijvende markt punda curacao.

Als je op vakantie bent in Curaçao, of er gaat wonen, dan hoef je helemaal niets te missen uit Nederland. Ze hebben er werkelijk alles wat ze hier ook hebben. En nog veel meer!

Supermarkten in Curacao

Ik vond het zelf echt heerlijk om boodschappen te doen in Curaçao. wij gingen tijdens onze vakantie naar de hypermarkt Mangusa. Deze is echt heel groot. Wel keuze uit 100 verschillende kazen. En de vleesafdeling was bijna net zo groot als de supermarkt waar ik hier in Nederland heen ga. Het enige nadeel daarvan is dat je wel behoorlijk wat tijd kwijt bent om boodschappen te doen. Vooral als alles nieuw is en je moet gaan kiezen uit al die producten.

Ze hadden in die winkel ook veel Nederlandse producten. Er staat bijvoorbeeld erg veel van jumbo huismerk. Ook was er een hele non-food afdeling. En een ontzettend ruime keuze uit allerlei lekkere fruitsoorten.

Mocht je nu helemaal in Nederlandse stijl boodschappen willen doen, dan kun je altijd nog naar de Albert Hein. Want ja, ook die zit daar.

Wat trouwens wel heel handig is. in de winkel staan altijd jongens die je spullen voor je inpakken en als het veel is met je mee naar de auto lopen. Het hoeft niet, maar het wordt wel op prijs gesteld als je ze hier een kleinigheidje voor geeft.

Drijvende markt in Punda

Voor verse groente en fruit kun je ook terecht bij de drijvende markt. In Punda, vlak bij de terrasjes bij de pondjesbrug, liggen allemaal bootjes aan de kant in het water, en daar kun je dan langs af lopen. Hier kan je onderhandelen over de prijs. Erg leuk om eens een keer langs af te lopen, ook al koop je niets.

drijvende markt punda curacao.

Boodschappen doen in Curaçao – de kosten

Dit ligt echt heel erg aan jezelf. Ik hoorde van te voren dat het daar duurder is dan in Nederland. Maar ik vond het helemaal niet duurder. Ja, als jij perse je pasta sausje van bertolli wilt, of alleen maar je boodschappen doet bij de Albert Hein, dan zal je in Curaçao wel duurder uit zijn dan in Nederland.

Maar als je gewoon meer de lokale producten eet en naar de lokale winkels gaat, dan hoef je helemaal niet duurder uit te zijn. Je kan zelfs een stuk goedkoper uit zijn.

Vlees is sowieso veel goedkoper daar. Dus je kan regelmatig een ossenhaasje op de barbecue gooien zonder meteen blut te zijn. Zuivel is weer duurder. En groente en fruit vond ik nogal verschillend. Het ligt eraan wat je neemt. Bananen zijn sowieso goedkoper daar. En tropisch fruit ook. In Nederland betaal ik meestal rond de 5 euro voor een papaja en daar omgerekend 1.50. typisch Nederlands fruit is in Curaçao weer duurder.

Omdat ik niet bepaald Nederlands eet, maar eigenlijk best wel tropisch, is het voor mij goedkoper. Eigenlijk. Want omdat ze daar zoveel leuke lekkere dingetjes hebben die ik nog niet ken, ga ik waarschijnlijk veel meer kopen dan ik nodig heb.

 

* Omdat ik reacties krijg van mensen die in Curaçao wonen, dat het wel duur is, even een extra toevoeging. De gemiddelde salarissen liggen in Curaçao lager, daardoor zijn de kosten van boodschappen relatief gezien duurder dan hier. Dus houd daar rekening mee, mocht je de stap willen nemen naar Curaçao te emigreren.  

28 reacties

 1. TN zegt:

  *op Curaçao (het is een eiland)

 2. Sieg zegt:

  De jongens die voor je inpakken bij een supermarkt zijn vaak niet in loondienst en leven van de fooi. Een kleinigheidje geven moet….

 3. Boukje zegt:

  Ik ben in 2001 hier geweest en vorig jaar. Ik schrok echt van de prijzen! Ik hou ervan om lokaal te gaan eten hoor op vakantie en niet de calve pindakaas in je karretje leggen enzo. Maar ook wij kregen wel trek in een beetje chips. Dus wij in het gangpad ( centrum supermarkt) op zoek naar chips…Bam! 9 gulden voor een zakje doritos?? Pff…oke..prima, ff verder kijken naar wat anders, maar heel veel anders was er niet voor veel minder. Vlees was idd goedkoper dan hier en we hebben ons fruit van de markt gehaald, want veel goedkoper! Ik had voor 10 gulden: tros bananen, 2 dikke stukken watermeloen, druiven, papaya en sinaasappels…dus voor 5 euri een hele zak vol fruit, vonden wij niet duur! Maar idd de dingen die uit nederland gehaald zijn, die zijn daar duur, maar als je goed op let kun je ook heus wel iets goedkoper je spul halen. Brood vonden we heerlijk en ook heel goedkoop. Zuivel viel ons idd tegen en hebben we dan ook niet gekocht….En zo kun je een middenweg vinden in de dingen die je echt nodig bent en redelijk betaalbaar zijn.

  1. Diana zegt:

   Maar als je terug kijkt naar hoeveel dingen kostten in 2001 in Nederland, dan schrik je je nu ook rot hoe duur alles nu is. Alles wordt duurder. Maar salarissen gaan ook omhoog.
   Ik vind het qua prijs hier op Curacao heel erg meevallen. ik ben iig zeker niet duurder uit dan in nederland. Ik haal mijn groente en fruit ook over het algemeen niet in de supermarkt, maar in een klein fruitwinkeltje waar het ook een heel stuk goedkoper is. En sommige dingen zijn idd wel duur hier, maar die pak ik dan maar gewoon wat minder. qua ships, zijn pringles hier niet zo duur, voor de volgende keer 😉

 4. zegt:

  En misschien wel grappig, ik heb een van de inpak jongens een keer 100 gulden gegeven, omdat hij zo behulpzaam was. Zijn reactie was onbetaalbaar!

  1. Diana zegt:

   wow haha. die zal een goeie dag gehad hebben zeg.

 5. zegt:

  Leuk! Weet je wat ik me afvraag ? waar komt het fruit vandaan van de drijvende markt? Komt dat uit Curacao zelf of uit omliggende landen? En hoe duur kosten koffiebonen daar? Allemaal dingetjes die ik nu alvast wil weten voor ik er woon haha. Wie kan me helpen aan deze kleine info?

  1. Diana zegt:

   fruit hier komt vooral van omliggende landen. Curacao heeft zelf niet zoveel.
   koffiebonen zou ik echt niet weten. ik drink geen koffie. ik weet wel dat al die pads enzo voor in die speciale machines hier erg duur zijn. maar gewone koffiebonen zal wel meevallen. denk ik.

  2. colly zegt:

   ze komen uit venezuela

 6. zegt:

  Ik ben even alle comments langs gegaan en er zijn wat dingetjes waarmee ik wel en ook niet mee eens ben. zwz heeft het niet met de salaris te maken om iets duur te vinden. vergelijken 3 jaar geleden zijn de kosten zeer hoog gestegen. En dan heb ik het ook echt allleen over boodschappen. Natuurlijk als je lagere salarig krijgt is alles een beetje duur maar als je alleen kijkt naar de prijzen… dan schrik je. vooral als je er je hele leven hebt gewoont, en na 2 jaar op vakantie terug komt en boodschappen doet en opeens ziet hoe hoog de prijzen zijn geworden. En ook ben ik eens met Lisette. ookal ben je maar op vakantie voor een paar weekjes, ga je toch anders kijken wanneer je er echt woont. Het is echt wanneer je echt woont dat je weet hoe het voelt om er te wonen, hoe prijzig dingen zijn etc etc. strandjes en zon is wel altijd lekker en leuk, maar je gaat echt merken dat wanneer je er woont er anders over gaat denken.

  1. Diana zegt:

   de tijd zal het leren fabienne 🙂 maar zoals ik ook al aan lissette uitlegde, dit artikel is voor Nederlanders geschreven. die daar op vakantie gaan, of de overweging maken om daar te wonen. dit artikel is niet geschreven voor mensen uit Curacao. ik ga er vanuit dat de mensen die daar wonen geen informatie nodig hebben over boodschappen doen in hun eigen land… toch? en ik vergelijk juist de prijzen met hier, zodat de mensen van hier weten wat de kosten ongeveer zullen zijn. vandaar. niks meer en niks minder. 🙂

 7. Diana zegt:

  hoi Lisette,

  ik reageer even zo, want op een of andere manier staat er geen reply knop meer onder jouw tekst.

  dit artikel gaat alleen over de boodschappen. verder niets. gewoon de kosten. ik vergelijk de prijzen gewoon met de prijzen hier. sommige dingen zijn goedkoper. andere dingen zijn duurder. dit artikel is er niet alleen voor de mensen die daar wonen of willen gaan wonen. maar ook voor vakantiegangers. ik neem aan dat iemand die daar naar toe verhuist, en een lager salaris krijgt zelf wel kan bedenken dat die daar dan minder voor kan kopen. maar voor de duidelijkheid heb ik dat er even bijgezet. dus vind je het artikel beter zo? 🙂

  en ik vind het leuk om te horen dat je me leuk vind schrijven. 🙂 en dat je hoopt dat ik een goede baan krijg, dat hoop ik natuurlijk ook haha. of mijn man, dat is ook goed.

 8. Maaike zegt:

  Ik moet zeggen, nu ik hier woon en guldens verdien ipv met euro’s kom schrik ik regelmatig bij de kassa. Ik heb zo vaak nog niet eens een mandje vol voor 75 gulden. Dan koop ik alleen maar lokaal fruit en groenten. Het komt vooral ook omdat de salarissen hier eenzienlijk minder zijn dan in NL. Ben er zelf behoorlijk wat op achteruit gegaan. Maar je krijgt er ook een heeeeeleboel voor terug! daar weet jij waarschijnlijk alles van

  1. Diana zegt:

   ja de salarissen liggen vooral in sommige beroepen echt schrikbarend laag!(vooral als je denkt dat de kosten van levensonderhoud gewoon t zelfde is als hier) Wij zijn dan ook wel van plan een zakcentje naast de normale baan om bij te gaan verdienen. En ik denk je bent dan misschien wel een groter gedeelte van je salaris kwijt aan de boodschappen, de leuke dingen kosten minder geld. hier in nederland moet je echt een uitje plannen, Daar pak je gewoon de auto en rijd je naar 1 van de mooie strandjes in de omgeving met een grote koelbox en een barbecue achterin.

   1. Maaike zegt:

    Dat is zeker waar. De levensstandaard ligt anders hier. Ik werk in het onderwijs en kan in de middag bijles geven om zo meer te besteden te hebben. Dat soort dingen gaan hier zo ontzettend veel makkelijker. En rapporten schrijven op de beach is leuker dan in de klas!

    1. Diana zegt:

     ja dat geloof ik goed, dat dat op het strand leuker is om te doen haha. ik zie mij ook al helemaal op het strand een blogpost schrijven 😀

 9. 100 soorten kazen, wat veel! Heb ik hier ook nog nooit gezien maar misschien dat ik naar de verkeerde supermarkten ga of in de verkeerde buurten.

  Ik zou een mega grote supermarkt wel leuk vinden voor een paar keer maar ik denk dat het ook erg kan verlammen doordat er gewoon te veel keuze is!

  Maar wat betreft die inpakjongens: halen mensen dan zo veel producten in een keer? Of zijn de gezinnen daar veel groter dan hier?

  1. Diana zegt:

   ik denk dat je na een paar keer wel weet waar alles staat en je vaste merken hebt zodat t dan qua tijd misschien nog wel gaat meevallen haha.

   en betreft die jongens, t is niet dat mensen daar extreem veel producten halen. minder dan hier meestal, want door t warme weer blijft alles minder lang goed maar die jongens zijn er gewoon. makkelijk toch 😉 wij minder werk, hun een extra zakcentje. win-win situatie.

   1. Lisette zegt:

    De jongens en meiden die je spullen inpakken, verdienen daar hun geld mee. Ze krijgen geen uurloon, maar alleen de ‘fooi’ die jij ze geeft. Dus ja, het is wel de bedoeling dat je ze wat geeft.
    Bij de meeste supermarkten (behalve AH) mag je je kar niet voorbij de kassa nemen. Je zet je spullen op de band en dan wordt je lege kar weggehaald. Dus je moet eigenlijk wel gebruik maken van de inpakkers..
    Oja en helaas zijn de boodschappen hier veeel duurder dan in NL, omdat alles wordt geïmporteerd. Jij rekent het im naar euro’s, maar de mensen hier verdienen in Antiliaanse guldens…dus ja, dan is 1,50 voor 1 appel echt heel duur…

    1. Diana zegt:

     hoi lissette. dankje voor je reactie. ik ben het er mee eens hoor, dat je die jongens, en meiden natuurlijk (al zag ik die niet in de mangusa) gewoon wat geeft. maar het is niet verplicht, Dus dat is ook wat in het artikel staat. bij de mangusa mag je trouwens ook gewoon met de kar naar buiten (zag het iig wel gebeuren)

     Qua prijzen ben ik het niet helemaal met je eens. Ik vond het echt heel verschillend. Idd een appel is heel duur daar. en als je persee appels wil eten daar, ben je duurder uit. maar tropisch fruit is daar goedkoper dan hier. dus als jij hier altijd tropisch fruit eet, dan ben je daar goedkoper uit. T is gewoon dat veel nederlanders hun nederlandse spulletjes graag willlen hebben, en ja dan ben je duur uit ja.
     Mijn ervaring was dat ik, als ik alleen meeneem wat ik nodig heb 😉 , goedkoper uit ben dan dat ik in nederland ben. Dus het ligt er maar net aan wat je koopt.
     en ik vergelijk de prijzen idd met de euro, omdat deze site vooral gericht is op nederlanders. vandaar.
     maar gelukkig houd ik niet van appels haha. 🙂

     1. Lisette zegt:

      Diana, je kan leuk schrijven, maar het gaat wel wat ver om dit soort uitspraken te doen over levensonderhoud, terwijl je alleen als toerist op het eiland bent geweest. Ik hoop dat je, Als je naar het eiland komt, een hele goede baan vindt, want wij hebben hier geen Lidl of primark…en levensonderhoud gaat ook over huur, water, elektra, enz. Geloof me, alles is vele malen duurder dan in NL. Neemt niet weg dat ik nooit meer terug wil naar NL, want idd zoals Maaike zegt…je krijgt er een heel ander leven voor terug!

    2. Wow, geen uurloon! Ja dan is het wel netjes om hen wat geld te geven. Wat bizar om te bedenken dat de kosten ongeveer hetzelfde zijn als hier maar de lonen zoveel lager…
     Dan snap ik wel dat er zoveel studenten en andere mensen naar Nederland komen om te werken!

 10. zegt:

  wat ziet het er leuk uit en vind een buitenlandse markt toch altijd net wat leuker, ook leuk voor prachtige foto’s!

 11. Ah ik hou er echt van om dingen op de markt te kopen. Doe ik ook altijd in Rusland! xo

 12. Zalig om verse dingen te kunnen kopen op de markt! Hier is dat zo duur 🙁

  1. Diana zegt:

   vind je het duur hier op de markt? dan moet je eens laat gaan, net voordat de markt gaat opruimen. dan gaan ze altijd stunten met de prijzen. iig hier op de markt. en bij ons scheelt het ook heel erg per kraam. bij de ene kraam heb je 2 mango’s voor een euro en bij de ander heb je er 1 voor 1.70

   1. In Zwitserland is het duur, ja. In Belgie niet.

    1. Diana zegt:

     ow sorry, ik ging er standaard van uit dat je uit nederland kwam 🙂
     balen dat het daar zo duur is dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *