Inspiratie om te bloggen

blog inspiratie tips - lifestyle - fashion - beauty - health

Even geen inspiratie om te bloggen?

Veel bloggers zetten elke dag een artikel online. Ik ook. En soms is een artikel zo uit de mouw geschud. Maar er zijn ook momenten dat je hoofd gewoon helemaal leeg is. Je wilt gaan schrijven maar er komt niets. Vervelend.

blog inspiratie tips - lifestyle - fashion - beauty - health

Daarom geef ik jullie wat tips om toch elke dag een artikel online te zetten, ook al heb je soms geen inspiratie.

Schrijf vooruit!

Ik zorg dat ik minstens 5 artikelen op voorraad heb. Niet alleen handig als je even echt geen inspiratie hebt, maar ook als je ziek bent of geen tijd hebt.

Neem een aantal vaste artikelen op vaste dagen.

Zo heb ik ‘Monday quoteday’, ‘inspiration Friday’ en komt er elke woensdag een receptje online. Zo heb ik al voor 3 dagen in de week een idee waar ik over ga schrijven.

Schrijf goede ideeën meteen op.

Niet morgen. Niet over een uur. Maar nu. Geloof me, de kans is groot dat je het over een uur weer kwijt bent, ook al was het idee goed. Zo krijg je vaak een hele lijst met ideeën. En als je dan even geen inspiratie hebt kun je iets van die lijst nemen.

Vraag hulp.

Vraag wat andere willen lezen. Aan je vrienden, je volgers op social media, je lezers, wie dan ook! Je hebt niet alleen nieuwe ideeën om over te schrijven, het zijn ook echt dingen die de lezer wil lezen. Win-win situatie.

Pinterest.

Pinterest is veruit mijn grootste inspiratie bron. Je vind daar leuke DIY’s, mode, beauty, eigenlijk vind je er alles. En je kan het heel makkelijk opslaan met een paar simpele klikken.

Lees andere blogs.

Soms kom je hele leuke ideeën tegen op iemand anders zijn/haar blog. Nu zeg ik niet dat je dat moet kopiëren, maar je kan er wel inspiratie uit halen.

Tijdschriften.

Ook in tijdschriften staat veel inspiratie. Blader eens een tijdschrift door en hou je lijstje erbij om meteen goede ideeën op te schrijven.

Update oude artikelen.

Als je al een tijdje blogt, dan zou je eens de best gelezen artikelen kunnen bekijken. Misschien kun je er wat aan toevoegen, of een vervolg op schrijven. Blaas ze een nieuw leven in.

Schrijf persoonlijke stukjes.

Wat houd je bezig? Waar zit je mee? Heb je iets leuks meegemaakt? Schrijf daar over. Let wel op, dat je geen dingen op internet zet waar je spijt van krijgt.

Neem even pauze.

Als je even echt helemaal geen inspiratie hebt, kun je het best ook even niets schrijven. Vaak wordt het dan toch een slecht stuk. En als je vooruit geschreven hebt, dan heb je toch iets om online te zetten.

Dit waren mijn tips aan jullie voor als je even inspiratie nodig hebt. Nu ben ik benieuwd of jullie nog tips hebben voor mij?

10 reacties

 1. Bedankt! Echt goede tips voor later! 😉 Ik heb nog genoeg inspiratie op dit moment.

 2. zegt:

  Kijk dit zijn goeie tips, hier heb ik zeker wat aan.
  Tis inderdaad altijd handig om wat artikelen achter de hand te hebben.

 3. zegt:

  Fijne tips, dank je wel. Eerst schreef ik onregelmatig omdat ik toen nog geen duidelijke richting had, dan is het helemaal lastig om inspiratie te vinden. Nu heb ik dat wel en post ik het 1x per week op een vaste dag. Ik heb voor een maand vooruit geschreven, dat vond ik al een prestatie van mezelf haha.. maar jeeh dat is echt helemaal niks in vergelijk met de 5 per week die jij plaatst. Wellicht met meer oefenen en jouw tips gaat me dat straks ook lukken.. Thx

 4. zegt:

  Fijne tips! Ik blog op dit moment nog best onregelmatig, maar hoop daar verandering in te kunnen brengen doordat ik de komende tijd meer vrij ben:).

 5. zegt:

  Dit zijn goede tips die ik eigenlijk altijd toe pas 😀 Ik heb ook best veel inspiratie 🙂

 6. zegt:

  Fijne tips! Zelf probeer ik 2 a 3 keer in de week een artikel online te zetten maar soms lukt het gewoon echt niet. Maar ik ga proberen deze tips toe te passen, vooral bepaalde artikelen op vaste dagen vind ik een goeie! liefs, Marije

 7. zegt:

  Haha grappig!
  Ik doe het ook op deze manier 🙂

 8. zegt:

  Ik blog erg onregelmatig. En naast dat ik de ene week meer tijd heb dan de andere, past het beter bij me. Als ik iets ga schrijven omdat ik moet schrijven komt er vaak een artikel uit dat gewoon uit de mouw geschud is en daar sta ik niet achter. Ik wil alleen maar goede verhalen schrijven hahaha 😀

 9. zegt:

  Goede tips! Ik heb het ook wel eens, dat ik totaal geen inspiratie heb, maar dan schrijf ik ook gewoon even lekker niks.

 10. zegt:

  Handige tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *