Meer vaste bezoekers

meer bezoekers op je blog.

Iedereen wil graag meer bezoekers. Ik denk dat dit dan ook de grootste vraag is onder ons bloggers..

Hoe krijg je meer bezoekers op je blog?

Er zijn een hoop manieren om je lezers naar je blog toe te trekken. Denk aan de vele ‘spam je blog’ pagina’s op facebook en forums. Maar let op. 1 keer je artikel spammen is voldoende. Dus niet 2 of zelfs 3 keer. dat is irritant en ik zou dus ook zeker niet verder klikken. En ik ben vast niet de enige die zo denkt.

Je kan ook reacties achter laten op andere blogs, zodat als jouw reactie interessant genoeg is, mensen op je naam klikken en zo doorgestuurd worden naar jouw blog. Je reactie moet wel goed zijn. Dus niet een ‘leuk artikel’ reactie. Maar een reactie met inhoud, waaruit blijkt dat je het artikel ook echt gelezen hebt. Het aller belangrijkste; niet je bloglink in de reactie zetten. Ik verwijder het sowieso, maar als ik het bij iemand anders zie staan, dan klik ik die expres niet aan. Zo irritant!

En dan hebben we nog social media. In deze tijd kun je gewoon niet meer zonder. Je kan je blogposts delen via facebook, twitter en al die andere kanalen. Ik zelf hou heel erg van instagram. Ben nogal visueel ingesteld, vandaar.

Maar hier blijft het niet bij.

Want als ik jouw blog tegen kom op facebook, en je titel is interessant, en zelfs je inleidend stukje is leuk, dan ga ik naar je site. Hoera, een bezoeker. Daar doe je het voor. En zo krijg je elke keer wel een aantal bezoekers, maar het liefst wil je dat ze blijven hangen. Dat ze elke week terug komen, of nog beter; elke dag!

Vaste bezoekers! die zijn belangrijk!

En die krijg je niet alleen door je blog te promoten. Daarvoor moet je blog echt goed zijn. Je blog moet echt boeien. Niet alleen je hersenen maar ook je ogen. En daar gaan we het nu over hebben.

Wat moet je doen om bezoekers terug te laten komen?

Zorgen dat je blog de moeite waard is om elke keer weer te bezoeken!

Ik zal jullie vertellen wat ik zelf belangrijk vind aan een blog. Waardoor ik elke keer weer terug kom op een blog.

Met stip op nummer 1 staat de lay out.

Dat is het eerste wat je ziet. Als dat me niet aanstaat ben ik zo weer weg. Het hoeft niet perse mijn smaak te zijn, maar ik moet wel zien dat er moeite voor gedaan is. Dat het netjes is. En overzichtelijk is. Een rommelige website kijkt niet fijn.

Als je zelf niet goed bent met layout’s koop er dan 1. Voor een paar 10tjes ziet je blog er veel beter uit! Of laat er 1 op maat maken. kost wat, maar dan heb je ook wat. Ik heb het geluk dat mijn vriendje mijn site gemaakt heeft, en ben er ook erg blij mee.

Dan het artikel zelf.

Hoe goed een artikel ook is, het moet wel lekker lezen.

Dus kies voor een duidelijk lettertype wat vaak voorkomt. Dit leest makkelijker. Je kopjes en titels mogen wel een sierlijker lettertype hebben, maar zorg dat het leesbaar blijft.

Maak de tekst duidelijk. Zorg er voor dat je artikel lekker leest. Ik wil best een hele lap tekst lezen als deze goed is, maar het moet niet vóélen alsof ik een hele lap tekst lees.

Dus zorg voor alinea’s van maximaal 4/5 zinnen. Ze mogen ook korter! Soms is 1 zin al lang genoeg. Regelmatig kom ik op een blog en dan is de tekst één lange lap. Soms van wel 20 zinnen lang. Daar begin ik niet eens aan. Me muis gaat dan regelrecht naar dat kruisje rechts bovenin.

Gebruik ook kopjes in je teksten. Vooral als je een langere tekst hebt. Dit is niet alleen duidelijker, maar ook veel mensen scannen de tekst, en dat gaat zo veel makkelijker. En als je kopjes interessant genoeg zijn, dan gaan zelfs de scanners lezen.

Gebruik korte en duidelijke zinnen.

Vermijd moeilijke woorden. Leuk dat jij een brede woordenschat hebt, maar niet iedereen heeft dat. Houdt het simpel!

Zo, dat was even genoeg over de tekst in je artikel.

meer bezoekers op je blog.

Dan nu over de foto’s. qua breedte zijn deze net zo breed als je tekst. Dat staat lekker rustig. Wil je dit niet, zorg dan op z’n minst dat ze overal de zelfde grootte hebben. Zorg ook dat de foto’s helder zijn. Maak ze indien mogelijk met daglicht. En bewerk ze in photoshop – of een ander bewerkingsprogramma – om ze net wat lichter en scherper te krijgen. Om de kleuren mooier uit te laten komen.

Als alles er dan goed uitziet, moet ook de inhoud nog interessant zijn. Als al 100 bloggers die ene budget mascara hebben gereviewd, dan hoef jij dat niet meer te doen. Tenzij je echt iets toe kunt voegen. Probeer dingen net op een andere manier aan te pakken. Origineel te zijn.

Persoonlijkheid is iets wat ik ook belangrijk vind in een blog.

Ik wil graag de persoon zien die achter de artikelen zit. Dit kan heel simpel door een about-pagina aan te maken, met een stukje tekst over jezelf. Een foto van jezelf in de sidebar is ook altijd leuk! Maar ook in de artikelen zelf mag je persoonlijk zijn. Als je de nieuwste fashion trends beschrijft is het leuk als je je mening erbij zet.

Doordat een blog persoonlijk is voel je als lezer een soort verbondenheid met de blogger. Je wilt meer weten over hem/haar. Nieuwe artikelen lezen. En die verbondenheid zorgt er weer voor dat je terug komt.

Een gigantische lap tekst is het geworden, maar even kort samengevat;

Het belangrijkste om meer bezoekers te krijgen is zorgen dat je blog het waard is om te volgen. Zorg er eerst voor dat je blog – zo goed als – perfect is. En ga dan pas moeite doen om je blog te promoten, want dan heb je kans dat die ene bezoeker een volger wordt.

 

33 reacties

 1. zegt:

  Hi, echt handige tips. Ik ben ook begonnen met een blog (dit is geen zelf promotie), en deze tips ga ik zeker toepassen voor meer lezers te krijgen. Maar ik ben het wel met je eens, als iemand zijn eigen blog helemaal gaat promoten en spammen, daar wordt ik ook echt gek van! Bedankt voor je tips 🙂 p.s. je blog is echt leuk! ook al die dingen van curaca0!

  liefs Calista

 2. zegt:

  Interessant stukje! Heel leuk om te lezen en erg duidelijk allemaal. Wij zijn zelf net begonnen met bloggen dus deze tips zijn allemaal erg welkom. Misschien is het nog een idee om ‘geduld’ toe te voegen? 😉 Ik merk dat ik graag zou willen dat we sneller meer volgers krijgen, maar het is vast ook een kwestie van tijd voordat mensen je gevonden hebben? We doen in ieder geval ons best en nemen deze tips weer mee! Ik ga jou in ieder geval volgen 🙂

  1. zegt:

   Trouwens, ik zie ook vaak blogs die ik er gewoon niet mooi uit vind zien of ze zijn zo donker. Dan kijk ik er liever ook niet op… jij?

 3. ik hoop dat je tips makkelijk toe te passen zijn op instauto.nl !
  ik probeer al een tijdje meer bezoekers te krijgen maar niet echt veel succes…

 4. zegt:

  Top dat je zoveel goede tips geeft!
  Hier hebben heel veel mensen wat aan 🙂

 5. zegt:

  Op zich allemaal vanzelfsprekende, logische tips waar je niet altijd bijstaat zoals dat de foto’s even breed zijn als je lap tekst. Ik zal je blog, als groente, nog een aantal keer doorlezen en kijken wat ik ermee kan 🙂

 6. zegt:

  Wow. De eerste blog die ik passeer die me laat doorlezen. Nog niemand gelukt hehe… Je schrijft geweldig. Ik ben het als hobby gestart…zie je ook wel aan de lay-out. Oei oei….ik heb nog werk aan de winkel. Komt wel. Super super interessant om te lezen. Men teksten lopen door….maar ik ben dan ook het meest de blog gestart om men verhalen te delen. Anderen hun verhaal te delen. Eigenlijk vooral ‘mensen gelukkige maken’ wil ik doen. Ik bekijk deze week zeker nog wat tips. En misschien moet ik maar na een tijdje even werk maken van een volwaardige lay-out. Ik ben nog een simpel beginnertje xx

  1. Diana zegt:

   wat een ontzettend leuk compliment! echt heel leuk om te horen. vooral van iemand waarvan ik vind dat die geweldig schrijft ( heb even op je blog rondgeneusd 😉 en hou echt van je schrijfstijl ) en die dingen als layout enzo komen wel. het is ook leuk om je blog langzaam te zien groeien. en het is ook maar net wat je zelf belangrijk vindt.

   1. zegt:

    Zie pas je berichtje… Leuk leuk om te horen hoor!!!!!! Lieve zoen Passionista Angelique xx

 7. zegt:

  Top, ik was me namelijk aan het bedenken of ik niet wat persoonlijker in mijn blog zou kunnen zijn…Ik zat nog in de overwegingsfase, maar je hebt me over de streep getrokken. Ja je artikel heeft me dus tot het einde weten te boeien 😀

  1. Diana zegt:

   ik vind zelf persoonlijkheid erg belangrijk in een blog, en wat ik om me heen hoor, ben ik langers niet de enige die daar zo over denkt. dus ik zou er gewoon voor gaan!
   wat heb je trouwens een leuke site, ik ga er morgen eens op rondneuzen ( nu is het echt bedtijd haha)

   1. zegt:

    Oh dat is leuk om te horen, dank je wel Diana x

 8. zegt:

  Interessant om te lezen, via facebook doe ik nog wel eens advertenties omdat ik ook hoop dat werk krijg via mijn site uiteindelijk.
  Via instagram en twitter vind ik het eerlijk gezegd nog moeilijker om volgers te krijgen, twitter ben ik ook niet erg actief en op instagram plaats ik wel regelmatig iets. Sinds kort heb ik ook pinterest dat is ook wel erg leuk, alleen kost allemaal zoveel moeite om alles bij te houden! Nouja kort samengevat, ik vind niet dat je zomaar ineens veel likes of volgers kan krijgen, het blijft hard werken! Maar het is wel de moeite waard 🙂 Vooral als je veel reacties en positieve comments krijgt op je artikelen, dan besef je weer waar je het voor doet!

 9. zegt:

  Hello!

 10. zegt:

  Very nice site!

 11. Johnb680 zegt:

  As soon as I detected this site I went on reddit to share some of the love with them. ggabdcdfdeag

 12. zegt:

  Pffft – De met stip op nummer één staande lay-out vind ik echt zo’n ding 🙁

  Dan zou ik wel willen dat ik me vroeger meer verdiept had in het ontwerpen van websites, of dat ik er nu de tijd voor had XD

  Leuk artikel, handig voor beginners!

  1. Diana zegt:

   dat is voor iedereen anders. er zijn vast ook mensen die niets om de layout geven.

   en ik heb ook de ballen verstand van zo’n layout in elkaar zetten hoor haha. heb daar zo mijn mensen voor (vriendje)

 13. zegt:

  Ik kwam toevallig je blog tegen omdat ik op zoek was naar blogtips, want ik vind dat je altijd nieuwe dingen kunt leren, ook na jaren bloggen. Je hebt helemaal gelijk met je tips, dankjewel! 🙂

 14. zegt:

  Fijn artikel! Aan het persoonlijk maken moet ik nog wel wat sleutelen maar dat ga ik zeker doen 🙂 Liefs!

 15. Ik ben het levende bewijs dat je tips kloppen. Ik kom net namelijk via een reactie van jou op een andere site bij jou terecht! haha. Leuke blog ik ga je meteen even volgen op bloglovin’ 🙂

 16. zegt:

  Hele handige tips! Ik denk dat ik op de goede weg zit 🙂 Veel tijd besteden aan je artikelen is ook belangrijk vind ik. Of in ieder geval dat je erover hebt nagedacht.. Dat zie je ook terug en dat vind ik ook altijd fijn om te zien bij anderen! xx

 17. Handige tips! Ik begin ook meer en meer te beseffen dat de kwaliteit van je blog het allerbelangrijkste is om bezoekers echt te laten terugkeren en je ook eventueel ook te doen volgen. Via ‘reclame” via social media of reacties op andere blogs trek je misschien wel wat bezoekers, maar het belangrijkste is inderdaad dat ze blijven terugkomen en dat doen ze alleen als je inhoud en lay-out goed zijn. En persoonlijkheid vind ik ook heel erg belangrijk in een blog! Ik schrijf bijna al mijn artikels vanuit mijn eigen persoon, nooit vanuit een expertpositie, maar vanuit ‘dit is hoe ik het doe’ en met openheid voor hoe anderen het doen en wat zij ervan vinden.

 18. Op eigenlijk alle punten ben ik het wel met je eens! Wij schrijven er altijd wel iets persoonlijks in, in onze artikelen. Het is belangrijk dat de persoon achter de blog niet een “onbekend, niet bestaand” persoon is 🙂
  Een aantal van je tips ga ik zeker aanpassen bij ons 😉

 19. zegt:

  Leuk artikel! Het blijft altijd lastig om vaste bezoekers te trekken, maar als jezelf blijf en met interessante onderwerpen komt moet het lukken 🙂

  Haha en ik ga nu iets doen wat je eigenlijk niet leuk vind :P. Maar doet dit eigenlijk altijd. OEPS!!!

  XxX

  1. Diana zegt:

   thnx! 🙂

   haha helaas werkt dat bij mij niet. reacties waar een link in staat worden niet automatisch geplaatst. pas nadat ik de link verwijderd heb laat ik ze toe. 🙂

   X diana.

 20. zegt:

  Ik ben het op vele vlakken met je eens! Ik lees ook graag blogs van mensen die echt zichzelf durven zijn in hun teksten. Een eigen mening, een eigen invulling, … Dat maakt het allemaal uniek, en interessanter om te lezen.

 21. Ja, het lettertype vind ik ook echt belangrijk. Ik kwam laatst op een hele leuke blog maar het was zo’n irritant lettertype, daar was niet doorheen te komen 🙁

 22. Leuk artikeltje! Wat ik zelf ook nog belangrijk vind is herkenbaarheid; in zowel de foto’s als de schrijfstijl.
  Ik ga iig de tips nog eens naast mijn blog houden :-).

  1. Diana zegt:

   dat is idd ook belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *