Shoppen Curacao – shoplog

goed shoppen in curacao

Het is tijd om mijn aankoopjes van de vakantie te showen. ‘T zijn er niet veel want eerlijk gezegd had ik wel wat beters te doen dan shoppen. Zoals met me luie reet op een strandbedje liggen.

Laten we het eerst even hebben over shoppen in Curaçao.

Van te voren was ik al gewaarschuwd. In Curaçao kun je niet shoppen. Niet goed althans. Ontzettend veel mensen die daar wonen doen hun aankopen in het buitenland. Zoals tijdens een familie bezoekje in Nederland. Of een weekendje Miami.

Wat ook veel gebeurd; een hoop via internet bestellen en laten meenemen door familieleden of vrienden. Want heej, ook in Curaçao hebben ze invoerrechten en belastingen. Die moeten dus vermeden worden. Dus rechtstreeks bij de webshop bestellen en naar je thuisadres in Curaçao sturen is niet het beste plan.

Dus ik ging sowieso al niet met het idee naar Curaçao van, jeeej shoppen! Toch moet ik zeggen, het viel me erg mee! Je kan inderdaad niet zo winkelen zoals je in Nederland doet. Maar er zitten toch aardig wat winkeltjes waar ik heel goed zou kunnen slagen. In Punda zit een winkeltje – ik ben de naam helaas vergeten – waar ik werkelijk alles wel wilde hebben. Zoveel moois!

Ik heb me wel in weten te houden hoor. Slechts 2 kledingstukken heb ik daar uitgezocht. Een jumpsuit en een jurkje.

In Otrobanda, als je richting de cruiseschepen loopt, zitten ook nog een aantal winkels. Zoals de Mango, Guess, Diesel en nog meer merk winkels.

Op Curaçao bevinden zich ook een aantal shoppingmalls. Deze zijn wel niet zo groot. Maar als daar net jouw winkels in zitten is dat niet erg. Ik ben alleen in ‘suikertuintje’ geweest, en helaas waren dat over het algemeen niet mijn soort winkels.

Dan heb je bij Mambo nog een aantal winkeltjes. Vooral veel bikini en strandmode winkels. Wat nogal logisch is zo recht aan het strand. Erg mooi allemaal, maar ook behoorlijk prijzig. Hier heb ik wel een erg leuk hoedje gevonden! Precies zo een als ik zocht.

Dat mis ik trouwens sowieso wel op Curaçao. Budget winkels die trendy kleding verkopen zoals de Primark of H&M. Maja, dat maakt dan een bezoekje aan Nederland extra leuk! Behalve dat je je familie en vrienden weer ziet, kun je ook nog de H&M plunderen.

Shoppen in Curaçao, mijn aankoopjes:

kun je goed shoppen in curacao

shoppen-vakantie-curacao-2

shoppen in curacao

Ik had trouwens de jumpsuit wel eerst mogen strijken. Maar wat vinden jullie er van?

13 reacties

 1. Kelly zegt:

  Goed geslaagd!
  Ik las iets over Sambil een groot nieuw shoppingcentre?

  1. Diana zegt:

   ja sambil is nieuw. wordt deze maand geopend. dus jammer genoeg was die nog niet open toen wij er waren.

 2. zegt:

  wat een leuke items, benieuwd hoe ze je staan!

 3. zegt:

  Wauw wat een heerlijke shoplog. Wat heb je een prachtige site, ik abonneer! <3

 4. zegt:

  Leuk hoedje! En de kleur van het jurkje is ook echt perfect voor de lente en zomer <3 Liefs xx

 5. zegt:

  Dat mintgroene jurkje is leuk!

 6. zegt:

  Leuk dat je toch wat winkeltjes hebt gevonden. De jumpsuit vind ik super!

 7. zegt:

  Wat een mooie aankopen! Vooral je blauwe jurkje en je hoedje vind ik tof. (:

 8. zegt:

  Leuke aankoopjes! Waar heb je dat mintgroene jurkje vandaan? 🙂

  1. Diana zegt:

   dankje! van dat winkeltje waar ik de naam niet meer van weet 😛

   ik zal proberen te beschrijven: het eerste straatje voor die terrasjes aan het water in punda. als je daar in loopt vanaf de kant van de drijvende markt, dan is het ergens in het midden aan de linker kant. duidelijk haha?
   X

   1. Luigi zegt:

    bedoel je misschien Emilia? En trouwens how about meer winkels (boetieks) openen met beter /trendy aanbod kleding? Dat ben ik iig van plan…Ik ben meer gericht op menswear, maar ik ben van plan ook het aanbod van womenswear aan te pakken, wat voor merken zou je dan meer willen zien bijv, behalve de standaard “budget” merken?

    1. Diana zegt:

     hoi luigi,

     ik durf echt niet te zeggen hoe die winkel heet.

     en sowieso een goed plan om het aanbod groter te maken. Ik denk dat er vooral mooie kleding voor een redelijke prijs mist op curacao. t is heel veel of van die hele goedkope kwaliteit of de bekendere merken maar dan een stuk duurder dan in nederland. met een paar uitzonderingen (zoals dat winkeltje waar ik de naam niet van weet) Sowieso is het aanbod voor mannen heel bagger, dus dat is voor mijn man en andere mannen op het eiland wel top dat je dat gaat aanpakken. Qua vrouwenkleding zou het wel leuk zijn als er wat leuke boetiekjes (met hippe kleding zonder china kwaliteit voor wel redelijk betaalbare prijzen) bij komen. met kleding voor de jonge vrouw. qua merken.. ik ben niet zo van de bekende merken. (naar mijn mening betaal je te veel bij bekende merken eigenlijk vooral voor de naam en niet voor de kwaliteit terwijl de kleding vaak vrij standaard is.)

     1. Luigi zegt:

      Ja klopt, Ik was vorig jaar sept nog op het eiland en ik kon me ogen niet geloven. Voor vrouwen is er inderdaad iets beter aanbod ( ook niet erg bijzonder), maar er is wel wat..vooral voor mannen is het dramatisch..Ik kan niet geloven dat anno 2015 het nog steeds hetzelfde is dan 20 jaar geleden, zo ouderwets en stoffig.Terwijl we best een jonge, hippe crowd hebben ( sommigen zijn teruggekeerd van NL). Een rondje in Zuikertuintje, Renaissaince en Promenade levert ook niks op. Oversized “bad fit” Tommy overhemden worden je aangeboden voor 200USD. En dat terwijl je niet eens werd begroet bij binnenkomst.. want ze zijn druk aan het appen. :-/ Er is geen passie,,….ze doen maar wat.
      Qua prijs denk ik dat ik iets midden/hoog segment ga zitten, om toch een ander soort publiek te trekken dan goedkoop…, maar toch redelijk betaalbaar te blijven…

      Ik denk dat er veeeel werk aan de winkel is als ik dat wil gaan veranderen, maar ik zie het wel zitten…on a mission….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *